Швеция затяга правилата за получаване на убежище

Не всички, получили убежище, ще получат и постоянно жителство
21 юни 2016 19:45,
5
Швеция затяга правилата за получаване на убежище
Снимка: архив Reuters

Шведският парламент прие днес по-строги правила за кандидатите за убежище, включително да не се предоставя вече постоянно жителство на всички хора, получили убежище в скандинавската страна, предаде ДПА.

Законопроектът беше приет с 240 гласа "за" и 45 "против". Коалиционното правителство на социалдемократите и Зелените получи подкрепата на антиимигрантската партия "Шведски демократи" и консервативната Умерена коалиционна партия.

Освен тригодишно жителство за повечето бежанци мерките предвиждат ограничаване на събирането на семейства. Новите правила влизат в сила от 20 юли и ще се прилагат за всички хора, пристигнали след 24 ноември, когато правителството възприе по-твърда позиция.

Неправителствени организации разкритикуваха новото законодателство, пише БТА.

Правителството заяви, че мерките са необходими, тъй като Швеция изпитва напрежение след пристигането на 163 000 кандидати за убежище миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
7
 
! Отговори
Кико преди 7 години
Късно е либе за китка, Швеция вече е част от халифата! Страна тотално и безвъзвратно посечена от световния джихад! По брой на изнасилванията на глава от населението само Ботсвана бие Щвеция! А пресата и медиите нямат дори право да кажат нито дума за етноса, религията или пък цвета на кожата на изнасилвачите, защото това било незаконен профайлинг! Да ни е честит Шведистан!
4
0
 
9
 
! Отговори
Marin Ruseborn8585 преди 7 години
Не само Брейвик е прав. В Швеция съществува партията Шведски Демократи поито са поддържани от голяма част от членовете на другите партии; Самата ШД ще получат над 25 % от гласовете на следващите избори! Затова шведските *** партии, най вече Народната/е вреи/ и екологичната/65 % кюрди, етиопци и сомалийци/ се молят на бога изборите да не са толкова близо.Но нищо няма да ги спаси.Коалициоалиция може все пак да образуват на национално ниво, но по места ШД ще изхвърлят мигрантите от Швеция
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И все пак Брейвик беше прав....
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комисариата за бежанците към ООН остро трябва да осъди действията на шведските власти,като и анти човешкото отношение на Белгия спрямо търсещите по добър живот прилични социални помощи безплатен секс техни братя от Афганистан,Ирак,Кабо Верде,Нгоро Нгоро и Майнаси райна.Не може така господа евроатлантици.Къде ви се изпари толерантността?
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пуснете Брейвик от затвора, иначе тези пиявици ще ви окепазят хубавата страна!