Фараж дава назад: Вотът – игра на демокрация

Някои от обещанията на кампанията за напускане били кухи
Обновена: 24 юни 2016 11:15 | 24 юни 2016 11:14,
60
Фараж дава назад: Вотът – игра на демокрация
Снимка: Reuters

Найджъл Фараж, лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство, евроскептик №1, вече започна да се отмята от обещанията, дадени по време на кампанията за напускане на ЕС.

Още по темата

В коментар, едва час след като резултатите от референдума станаха ясни, Фараж обяви, че кампанията за напускане на ЕС е направила огромна грешка, пише британският "Телеграф".

Обещанието на привържениците на напускането заявиха, че Великобритания ще спести 350 милиона паунда на седмица от излизането от ЕС. И къде щели да отидат въпросните спестени пари? В NHS, здравната каса на Острова.

Но тази сутрин, запитан дали може да гарантира, че наистина 350 милиона паунда ще отидат в британската здравна каса, Фараж отговаря: "Не, не мога. Никога не бих обещал такова нещо!"

И допълни: "Това беше една от грешките на кампанията за напускането". Фараж призова и днешната дата да бъде обявена за национален ден на независимостта, за да се "отпразнува историческият вот".

"Беше едно голямо упражнение на демокрация", призна Фараж пред британското Radio 4.

Въпреки това Найджъл Фараж беше доста доволен от резултатите, особено с оглед на това, че късно снощи ранните резултати показваха, че британците са гласували за оставане в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за заглавие измислихте? щрауси. с кое дава назад?
12
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаххахахах тоя задмина Волен и Бареков взети заедно..
11
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6те поне са прости владеят половината свят от както съществува, а от умници като теб, сме на последните места
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8добре, че ти си най-големия специалист и виждаш бъдещето. Как не те е забелязала до сега английската кралица.
9
2
 
26
 
! Отговори
Tina преди 7 години
До АнонименЕдна година има около 50 седмици.50х350 млн е около 18 млр. паунда годишно.Това задмина и обещанията на българските политици...
8
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПфхахХАХАХАХАХАХ. ПОПУЛИСТ. Гледайте и се учете на елементарни политически трикове. Популизъм скалъпен за простите хора в едно общество. Фараж ще бъде обесен на собствената си вратовръзка след 1 година Брексит поради катастрофалните последствия за Британия. Само слепец не може да види какви ще са последствията. Никой здравомислещ не иска Брекзид, освен овчарите, които нито ЕС, нито борси ги интересува.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От статията разбирам,че някой си прави,, упражнения",на чужд гръб.ЕС е много далеч от идеала за свободна Европа,но трябва да се реформира от вътре,популизмът е пиянство,делириумът е неизбежен!
6
18
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Английската версия на Волен. *** народ излязоха англичаните.
5
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
UK няма да излезе, най-много Англия да го направи.Този резултат може и да е добре за ЕУ като цяло и да вразуми немците. Ние като 10-та глуха ЕУ колония ни е все тая кой ще ни управлява, само да не е Боко и руснаците.
4
19
 
9
 
! Отговори
атака преди 7 години
4 млрд. Евро при 8 млрд. вноска! То голям полза!НЯМА ЩО! Разбира се, че нищо такова не е казвал Фараж! Статията е лъжа и европропаганда!
3
0
 
68
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Най-много се лъже преди избори (референдум), по време на война и след лов.Бисмарк
2
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Резултата е много лош и за нас. Влиянието на Балканите на Русия и Турция ще се засили. В наш ущърб. Естествения балансьор на Германия, UK няма да го има и германците ще си правят каквото си искат, а това обикновенно не са много умни неща. Достатъчно е да видим една ретроспекция от 1910г. насам. Камеран се оказа пълен нащастник и успя да прецака и американците, които разчитаха на UK да сдържа германците.
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено,че няма да може да гарантира 4 милиарда евро годишно.Може да гарантираш нещо което имаш и е твоя собственост.