Петицията за нов вот расте с над 3000 подписа в минута

Великобритания ще загуби над 300 млрд. евро заради Brexit-а
Обновена: 25 юни 2016 22:48 | 25 юни 2016 22:39, Анисия Иванова
409
Петицията за нов вот расте с над 3000 подписа в минута

В късния следобед днес подкрепата за петицията за провеждане на нов референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз растеше с над 3000 подписа в минута, съобщава Ройтерс. Онлайн петицията вече е подкрепена от над 2 милиона британци и хора, живеещи в Обединеното кралство до 17.30 ч. по Гринуич тази вечер.

Парламентът трябва най-малкото да обсъди всяка петиция, качена на сайта му, ако под нея са поставени повече от 100 000 подписа. Тази петиция, качена преди референдума на 23 юни, съдържа призив правителството да свика нов референдум, ако подкрепата за или против членството в ЕС е под 60 процента при избирателна активност под 75 на сто от хората с право на глас.

Повечето от подписалите се са от райони, където подкрепата за оставане в ЕС на референдума на 23 юни е била най-голяма, на първо място в Лондон.

Британското решение за напускане на Европейския съюз ще удари икономиката на целия блок. Очаква се самата Великобритания да загуби над 300 милиарда евро (334 милиарда долара) до 2030 година, твърди германски експерт, цитиран от ДПА.

"Това е ситуация, в която всеки губи, страните членки на ЕС и най-драматично самата Великобритания", казва Андреас Есер, който оглавява икономическия отдел на фондация "Бертелсман".

Ако останалите 27 държави в ЕС спазят обещанието за сурови мерки срещу Великобритания, икономическата й изолация може да има сериозни последици според Есер. Той прогнозира, че германската икономика също може да загуби над 55 милиарда евро от търговски сделки.

Данните са изготвени най-напред за изследване, публикувано през 2015 г., но сега сценарият се сбъдна, след като Великобритания реши да излезе от ЕС въпреки предупрежденията за икономическите отражения.

"Британците гласуваха за етап на несигурност", отбелязва експертът и допълва, че тази несигурност ще има отрицателно въздействие върху потребителските разходи и инвестициите, водейки до по-ниски икономически показатели през идните месеци и години.

Брутният вътрешен продукт на Великобритания може да спадне с до 14 процента до 2030 г., когато ще се усетят напълно последиците.

Над 50 процента от британската търговия е с държави от ЕС, сочи докладът. Ако страната загуби търговските си привилегии, митата ще оскъпят обмена на стоки и услуги.

Сред секторите, най-тежко засегнати от Brexit-а, са машиностроенето и автомобилната индустрия, както и фармацията и химическата промишленост.

Банковият отрасъл, който е от първостепенно значение за британската икономика, също ще пострада от изолацията, тъй като инвеститорите вероятно ще се оттеглят.

От това биха могли да спечелят обаче други финансови центрове в Европа като Франкфурт и Париж, коментира германският експерт.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
5
 
7
 
! Отговори
До 268 преди 7 години
Пропусна да добавиш и ,че основното ястие на руснаците е човешко месо и особено обичат да замезват с прясно опечени бебета като пият водка.Ти си виждал Русия само на картата човече и не си стъпвал там.Аз съм бил там и преди Перестройката и след това .А и съвсем наскоро.Ти си човек с промит мозък .
170
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ингилизите не искат да са в ЕС, щото не искат Меркел да им набута още африканци.
169
0
 
4
 
! Отговори
До 262 преди 7 години
Много си компетентен.Сега след като ни разясни на нас невежите колко лоши харя са руснаците и какви *** са англичаните ,да ни кажеш нещо за българските милиардери и милионери.Наблегни особено на честно забогателите.Абе ,я отивай да стрижеш калинки.
168
0
 
6
 
! Отговори
чукча преди 7 години
Когато преди повече от 15 години Абрамович купи Челси се вдигна такъв вой че чак до парламента стигнаха да питат може ли руски пари да се влагат в техния спорт.Като видяха какви милиони се наляха-всички млъкнаха.Парите просто не миришат.
167
1
 
4
 
! Отговори
Калина до 253 преди 7 години
Явно си с толкова промит мозък, че не търсиш ПРИЧИНАТА, която доведе до този вот. Но това е материя за друго умствено ниво. Трябва да стане стане кристално ясно на всички, че всяко следствие си има причина и задаването на въпроса ЗАЩО е много по-,важно от задаването на въпроса КАКВО!
166
0
 
3
 
! Отговори
До 258 преди 7 години
Щом кълвеш тук значи имаш компютър.Позвай го ,чичко гугъл ще ти отговори на всички въпроси.
165
2
 
3
 
! Отговори
До 254 преди 7 години
Мръсни са парите от наркотици ,проституция и други такива дейности.Милиардите на руснаците са натрупани от друго.Ако те интересува можеш да прочетеш какъв е бизнесът и какви заводи имат богаташите руснаци
164
0
 
3
 
! Отговори
Калина до 250 преди 7 години
Вярвам, че си бил в Лондон и си видял какво население живее там, след като си толкова вещо лице в коментарите?
163
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите като най-богатите в ЕС и най-вече пишещите тук имат пълно право да платат и плюят по бедните англичани и руснаци.Абе просяци на Европа,не се тревожете.Ще продължите ча чистите тоалетни и да берете ягоди в Англия.Кралицата-майка ще Ви разреши великодушно да продължите да го правите
162
0
 
3
 
! Отговори
До 250 преди 7 години
Я кажи кой е най-богатия човек в Лондон.Англичанин ли е или е руснак?
161
2
 
5
 
! Отговори
Брaнник преди 7 години
Вaсилев ЕС не е зa реформи, a зa тотaлнa смянa нa моделa- Федерaция от Щaтски тип и избирaтелнa системa кaто в Aмерикa, товa е нужно нa Европa, колкото до " нaмaлените" пaрички товa сa вече глупости, Лондон a и всеки субект в ЕС реaлно е нa дaлaверa по един или друг нaчин, проблемa с aнгличaните е друг и ти предполaгaм го знaеш, те по мaнтaлитет и културa не сa европейци в смисълa който имa тaзи думa когaто се говори зa континентaлните нaроди! aнгличaните сa подобно нa руснaците- aнтиевропейци
160
1
 
9
 
! Отговори
Калина до 244 преди 7 години
Не разбирам защо толкова пяна хвърчи.И какво толкова ги мислите англичанките? Те винаги са си намирали някой, който да работи вместо тях, ако се тревожите, че ягодите им ще останат необрани.
159
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де ,какво ни заливат непрекъснато с информация колко много хора се подписвали под някаква петиция.Ами ясно е колко са-15 милиона си искат в ЕС ,а 16 милиона не искат.Нали преди два дни се преброиха.Или по стар демократичен обичай ще провеждат референдуми по този въпрос докато се получи желания от някои резултат.Иначе резултата показа ,че всички индийци ,пакистанци ,българи и поляци живеещи в Кралството са за оставане в ЕС ,а коренното население е против.Толкова по въпроса
158
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато човек живее дълги години в охолство мозъкът му затлъстява и не може да мисли реално . Та така стана и с Великобритания . Кой как и защо гласувал вече няма значение , защото резултатът е ясен . Сега да се оправят както могат . Това е .
157
6
 
7
 
! Отговори
Калина до 238 преди 7 години
Като гледам швейцарците колко лошо живеят извън Европейския съюз, направо да ги ожали човек.
156
2
 
9
 
! Отговори
Брaнник преди 7 години
лондонския " aкт нa незaвисимост" реaлно ще довърши Aнглия, превръщaйки я окончaтелно в индийско- пaкистaнскa кочинкa. не им желaя злото нa aнгличaните, но при всички случaи нямaт никaкво прaво в ямaтa нaкъдето сa тръгнaли дa зaвличaт и шотлaндци и ирлaндци със себе си. aнглийскaтa " aнтиимигрaнтскa" реторикa се зaключaвa единствено в злобнa aнтиизточноевропейскa тaкaвa, докaто срещу ислямисти, *** и т.н мълчaт и се сношaвaт. дa им е хaирлия и живи и здрaви дa сa!
155
3
 
4
 
! Отговори
Калина преди 7 години
Сякаш на никого не се вярваше, че вотът ще е за излизане от ЕС и, макар и с малко закъснение, са се заели да "поправят" това "недомислие".И сега всеки ред, който се изписва е изключително добре обмислен и контролиран и лично аз не вярвам на нито една дума.. Опитват се да изкарат хората ***. Всъщност, същественото е, че хората не желаят да живеят по досегашния начин - сред мръсни политически и икономически игри и си показаха това в тази, един вид тиха революция.
154
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ивчоТи да не си доц. Иво Христов руския пудел?
153
0
 
9
 
! Отговори
Брaнник преди 7 години
Федерaлнa Европa, товa е решението зa всички болки, формaлно рaзпускaне нa този ЕС и всеки желaещ дa влезе в новия реaлно стaвa федерaлнa чaст от еднa общa държaвa Европa с общa силнa и съвременно екипирaнa aрмия и тaйни служби! Стрaните които нещaт дa вървят нaмaйнaтaси, реaлно товa ще се случи в крaткосрочен плaн!
152
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко като отиде другия месец пак да проси заеми какво ще му дадат :)България ще фалира преди Англия смешковци...