Петицията за нов вот расте с над 3000 подписа в минута

Великобритания ще загуби над 300 млрд. евро заради Brexit-а
Обновена: 25 юни 2016 22:48 | 25 юни 2016 22:39, Анисия Иванова
409
Петицията за нов вот расте с над 3000 подписа в минута

В късния следобед днес подкрепата за петицията за провеждане на нов референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз растеше с над 3000 подписа в минута, съобщава Ройтерс. Онлайн петицията вече е подкрепена от над 2 милиона британци и хора, живеещи в Обединеното кралство до 17.30 ч. по Гринуич тази вечер.

Парламентът трябва най-малкото да обсъди всяка петиция, качена на сайта му, ако под нея са поставени повече от 100 000 подписа. Тази петиция, качена преди референдума на 23 юни, съдържа призив правителството да свика нов референдум, ако подкрепата за или против членството в ЕС е под 60 процента при избирателна активност под 75 на сто от хората с право на глас.

Повечето от подписалите се са от райони, където подкрепата за оставане в ЕС на референдума на 23 юни е била най-голяма, на първо място в Лондон.

Британското решение за напускане на Европейския съюз ще удари икономиката на целия блок. Очаква се самата Великобритания да загуби над 300 милиарда евро (334 милиарда долара) до 2030 година, твърди германски експерт, цитиран от ДПА.

"Това е ситуация, в която всеки губи, страните членки на ЕС и най-драматично самата Великобритания", казва Андреас Есер, който оглавява икономическия отдел на фондация "Бертелсман".

Ако останалите 27 държави в ЕС спазят обещанието за сурови мерки срещу Великобритания, икономическата й изолация може да има сериозни последици според Есер. Той прогнозира, че германската икономика също може да загуби над 55 милиарда евро от търговски сделки.

Данните са изготвени най-напред за изследване, публикувано през 2015 г., но сега сценарият се сбъдна, след като Великобритания реши да излезе от ЕС въпреки предупрежденията за икономическите отражения.

"Британците гласуваха за етап на несигурност", отбелязва експертът и допълва, че тази несигурност ще има отрицателно въздействие върху потребителските разходи и инвестициите, водейки до по-ниски икономически показатели през идните месеци и години.

Брутният вътрешен продукт на Великобритания може да спадне с до 14 процента до 2030 г., когато ще се усетят напълно последиците.

Над 50 процента от британската търговия е с държави от ЕС, сочи докладът. Ако страната загуби търговските си привилегии, митата ще оскъпят обмена на стоки и услуги.

Сред секторите, най-тежко засегнати от Brexit-а, са машиностроенето и автомобилната индустрия, както и фармацията и химическата промишленост.

Банковият отрасъл, който е от първостепенно значение за британската икономика, също ще пострада от изолацията, тъй като инвеститорите вероятно ще се оттеглят.

От това биха могли да спечелят обаче други финансови центрове в Европа като Франкфурт и Париж, коментира германският експерт.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
1
 
7
 
! Отговори
До 295 преди 7 години
Виж бе отворко,ние работим с немска фирма ,която изпълняваше проекти в Русия.След санкциите им прекратиха договори за над 200 милиона евро и сега вместо 150 човека във фирмата остана само 20 и са пред фалит.Така ,че давам ти само един пример.А заради санкциите Русия започна сама да си произвежда разни неща.И сага дори и да паднат санкциите там повече не можем да изнасяме .Няма как да конкурираш руснаците
190
6
 
4
 
! Отговори
xp преди 7 години
Колко *** народ има...забравиха преди ЕС че караха ладите на бащите си, ходеха с дрехи втора употреба, радвахте се на чепка банани и салам Камчия, с мазни глави, за компютри не бяха чували....сега ги гледам как дават акъл за икономики? Еи такива глуупаци са гласували и в УК против. Вие не сте националисти ами просто ниско интелелтуална класа.
189
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" Предразсъдъци, заблуди и откровени лъжи така британските вестници отразяват Брюксел от десетилетия. А човекът, на когото се дължи всичко това, е Борис Джонсън. Той зададе този тон още, докато бе журналист в Брюксел през 90-те, пише Мартин Флечър в New York Times."Хайде ЧЕСТИТО на баламурниците.Явно че баламурници има не само в Бг селата ами и в Англия.Англичаните днес ми приличат на баб токущо изхвърлила през терасата на ало-тарикатедно 100 бона.
188
3
 
5
 
! Отговори
До 288 преди 7 години
Значи ти понеже не си *** като мен смяташ ,че ЕС ще наложи рестрикции и санкции на Англия така както на Русия.Ти и представа си нямаш тогава от нищо.Сега икономиките на страните са така обвързани ,че няма как определени мерки да засегнат само едната страна.Виж какво стана със санкциите срущу Русия-на нея и е трудно но и останалите трупат милиарди загуби.Така ,че не ги мисли англичаните.За тях пак ще си останат всичките привилегии все едно са си членове на ЕС ,но ще си правят каквото си искат
187
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 291Има ли нещо което да не мразиш?И онази си работа мразиш щото е малка нали?!Такива като теб са еталон на определението ***!Но аз ви наричм го****.Необразовани, грозни и завистливи.
186
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Либералстващата *** не може да се примири, че мнозинството се е произнесло и че трябва да се съобразява с този избор... те хората затова искаха да напуснат, защото им писна да ги игнорират. Дано целия този цирк наречен ЕС се разпадне най-скоро
185
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бг варианта на Борис Джонсън е Сашо-апашо.
184
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой изкара Англия от ЕС???"Потенциалният бъдещ премиер на Великобритания Борис Джонсън по документи е внук на известния в недалечното минало журналист в Турция Али Кемал"ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ.Този е "чист" ингилизин.........
183
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало тъпите българета, ако не беше ЕС още щяхте да подкарвате говедата по баирите и да карате лади и москвичи на село.Нямаше да имате пари да се довлечете в София и да гледате като *** в светлинно шоу.
182
1
 
9
 
! Отговори
anonımen преди 7 години
Абе какво е то референдум? 278 е точен и е прав. В Брюксел се харчат мил. пари за лукс и удоволствие. Закуската само на еврочиновника струва колкото пенсията на 1 обикновен Б,ки пенсионер. ЕС тресавище на безполезни бюрократи лъжещи един друг с разни програмки командировки и уреждане на наши ваши, машина за гласуване за защита интересите на САЩ и големите оръжейни производители. Със сигурност ще се разпадне и кой колкото може ще грабне.
181
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 200Абсолютно си прав.Точно това се случи и в Бг през 2009.Простите и социлано слаби гласуваха за Тиквата а сега всички реват.Глупостта ходи по хората и НЯМА ГРАНИЦИ.Плебса е *** и лесно се лъже.Хвърля пари през балконите като обезумели.
180
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Английските пльхове надушиха както винаги пьрви кога трябва да бягат от потьващия кораб мишките както винаги ще се удавят
179
0
 
4
 
! Отговори
Калина до 280 преди 7 години
Хахаха Интелектът ти в действие с пръсти. Много подценяваш хората - явно съдиш от себе си - след като ти можеш да бъдеш купен и промит, явно и всички са като теб. Да, ама не. Все още има и мислещи хора.И кой точно си ти, който оспорва правото на свобода всеки народ да изказва волята си?
178
0
 
5
 
! Отговори
До 280 преди 7 години
Сега заври двата си средни израстъка в розовото си евгейско д....е.Може и едновременно.Значи ако хората гласуват както на такива като теб им се иска са умни ,образовани и интелигентни.Ако обаче същите хора гласуват обратно са *** ,необразовани и манипулирани.Това на някакви специални семинари ли ви обучават бе платен ***
177
4
 
5
 
! Отговори
Евалата преди 7 години
Мда, Англия да излезе, пък Турция да влезе. Европа на европейците, а не на островяните.
176
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евросвинарника се разпада грух-грух квиииииик
175
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 270Какво да им "набута" Меркел като те си "самонабутват" пакита и индийци до припадък.Ти луд ли си или на луд дрехите носиш?По-далеч от Сусурлево бил ли си??Май не, нали....Англичаните ги изпържиха като балък на вход.........Вчера Бори Джонсън им каза че всъщност това за което са гласували НЯМА да го ПОЛУЧАТ.И това касае точно темата с чужденците.Само че когато се научите да ползвате повече от един език (бантустански) ще разберете какво се случва по света. За сега ви ДЕЗинфо
174
3
 
7
 
! Отговори
Калина до 266 преди 7 години
Ще повторя още веднъж бавно, за да ме разбереш!Причината за този вот е, че на хората им е писнало да ги манипулират промити мозъци като твоя. ЕС е много добра идея, но за съжаление, изкривена в последствие от алчните и корумпирани чиновници в Европарламента.И ако ЕС не преразгледа политиката, която води, ще има и други нейни членки, които ще имат същия вот.
173
0
 
2
 
! Отговори
кк преди 7 години
Никой не те кара да ходиш в москва има ес
172
4
 
3
 
! Отговори
До 272 преди 7 години
От това ,което пишеш става абсолютно ясно ,че не си стъпвал в Москва.Ха,хахаааааа.А пистолет не ти ли опря в главата милиционерчето.Как не ви омръзна да пишете глупости .А докато му броеше доларите на милиционерчето махахте ли на камерите или само се усмихвахте