Психолог за Мюнхен: По-скоро става дума за младеж в амок

Младен Владимиров за терора в германския град пред Bulgaria ON AIR
23 юли 2016 12:28, Елка Василева
93
Психолог за Мюнхен: По-скоро става дума за младеж в амок
Кадър: Bloomberg TV Bulgaria

18-годишните са прекалено крехки, въпреки че ние ги свързваме с пълнолетие и зрялост. Едно такова бомбардиране с неприятна информация от външна среда може силно да невротизира и да доведе младежа до едно състояние, което ние наричаме амок.

Още по темата

Това коментира в извънредното издание на предаването "Сутрешен блок"  на Bulgaria ON AIR психологът Младен Владимиров за стрелбата в Мюнхен вчера, извършена от 18-годишен германец от ирански произход в търговски център. Девет души бяха убити, а десетки са ранените. Нападателят се е застрелял в главата след стрелбата.

"По-скоро става въпрос за тревожен младеж в състояние на амок и много по-малко може да се говори за терористичен акт", подчерта Владимиров в ефир.

"Ако преди години ние имахме девалвация на финансовите ценности, то в момента имаме загуба на чисто човешките ценности. Все повече приятелите ни са виртуални, парите ни също са виртуални. В този смисъл при загуба на ценности и идентичност този човек не знае как да реагира и започва да става враждебен към външния свят", обясни психологът.

За действията на властите в Мюнхен той посочи, че е имало "много добър алгоритъм на работа при екстремна ситуация."

"Тероризмът си поставя някакви цели - дали ще държи страх, дали ще отправя някакви послания или ще се опитва да се бори за територия. Ние тук обаче не знаем каква е целта", каза още Владимиров.

"По-скоро си мисля за това, че младежът не е издържал на някакво натоварване. Вероятно това, че идват прекалено много бежанци в Германия. Всъщност хората имат нужда да защитават границите си", заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 7 години
До Анонимен77, сега прочетох това и съм напълно съгласен, само едно искам да допълня - защо в народа не се появява движени като за спасяване - на живот и смърт, да се докара Волен Сидеров на власт? Излиза че народа не е способен на подвиг, приема версията на тези дето го владеят - Волен болен, и сам си е виновен за участта. А евреите не са свикнали на съпротива и всяко по активно движение ще ги смути, още по активно ще е началото на падането им - метаксазите са им по целия свят.
61
1
 
1
 
! Отговори
муспи преди 7 години
А също така не е тайна и гордо не се крие, че в Европа както и Америка, парите, правителствата и армиите, полициите, медиите и всички културни учреждения включително и синдиката на психолозите са еврейски гешефти, жизнено важни за владеенето на гоите.
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до #74:Всъщност,какво правиш и ти и много като теб?Гоеорите си сами ли?Тези въпроси трябва да ги адресираш към себе си и да видиш себе си,в цялта тзи ситуация - реалността показва,че "те" търсят тук това,което ние им позволяваме,а им позоляваме това,което техните и наши кукловоди ни диктуват!!!!Разбери!Нас ни правят на маймуни и ние им се подчиняваме.Мюсулманите са това,което сме и ние - оръдия на сблъсъка,насочени от кукловодите.А за "кукловодите",прочети "протоколи на ционските мъдреци
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господата "психолози",да вземат да си скъсат дипломите,защото сА СЕ ВТРЕНЧИЛИ само в тяхната "професия",без да осъзнават обективната реалност,че сега,вече,никой,уважаващ себе си "професионалист" не може да бъде втренчен само в собствената си професия,като се изключва от обективната реалност.Обективната реалност, в последно време, подсказва нещо,което заслепените "професионалисти",не виждат,а именно,че "професионалните структури",са се насочили,към подготовка на самоубийци-единаци!!!
58
0
 
1
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Цялото това психоложко дърдорене само за да каже едно изречение(последното):"Всъщност хората имат нужда да защитават границите си"
57
0
 
12
 
! Отговори
До “НЕ НА НАСИЛИЕТО“ преди 7 години
А чий го търсят в Европа онези мюсюлмани, които не харесват европейската култура и нрави? Като браним традициите и достойнството си, като защитаваме постиженията, които са плод на труда ни, това дразнело някои?!Като ги дразни, какво търсят тук?Дошло да мързелува на социални помощи, пък и на всичко отгоре ще има претенции да превъзпитава много по-интелигентни от него хора и да се опитва да ги върне в Средновековието! Това не е ли вид насилие?Е, рано или късно, такива ще си получат заслуженото!
56
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нито е ислямист, нито е беанец, а се оказва психо. оня в ница - също психо. Защо са на свобода? този "добър алгоритъм" на службите е допуснал той да стреля на три места и да избие толкова хора. Безочие, бездушие, безотговорност или безхаберие на слежбите по сигурността?
55
0
 
20
 
! Отговори
Maks преди 7 години
Правят всичко възможно за да втълпят на хората , че не е джихадист , защото ще настане ескалация на напрежението и крайно десните и националистите ще увеличат привържениците си , а това е ЗАПЛАХА за УПРАВЛЯВАЩИТЕ политици и едрия бизнес !!! На никой от правителствата не им пука за хората , а само за ВЛАСТТА и КОНТРОЛА на масите !!! Добре дошли в НОВОТО РОБСТВО !
54
0
 
12
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До Revolution_Немският мъж загина геройски под Сталинград.Сега в Германия останаха меки толерасти и интегрирани ***...как ще стане това което казваш?
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Характерно за терористите са злоба, ненавист към другите, отмъстителност, екстремизъм, изпадане в делириум преминаващ в амок като самоубийствен завършек на убийството на невинни хора с фанатични цели.Друг вид амок, който може условно да се нарече "битов" също може да доведе до убийство по скоро на случайни хора, но не непременно.
52
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е г-д психолога! ВЪзпитан идеологически правилно по всичко личи! Така и преди две седмици ставаше дума за танцьор на салса, самотен психопат, даже не беше ходил скоро на джамия :)
51
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не го знам какъв психолог е господинът, но 18-годишните влизаха в казарма, зачисляваше им се оръжие. С една дума - пълнолетен. Може да гласува, може да придобива собственост. Да носи юридическа отговорност. Какво значение, всъщност има ако ме застреля 12, 13, 35, или 105 годишен? Нали ще съм мъртъв? Нещо ни будалкат немците. Не може просто така да изчаткаш и да си изключиш инстинкта за самосъхранение.
50
3
 
21
 
! Отговори
Неа до 63 преди 7 години
Не е луд . Лудите нараняват близките си . Деийстват неорганизирано , този си е чист изпълнител на " волята на Аллах Акбар " .
49
8
 
1
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
59 НЕА иранците не бяха ли от добрите , нали са АРИЙЦИ като нас и германците , освен това са шиити ,а в Сирия и в Ирак шиити и сунити се колят и Ислямска държава са сунити , тоест би трябвало шиита да е от нашите . Май съвсем ви се разбъркаха нещата. Защо не приемете че е луд , по просто е
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 44А трябва да ги избиваш приятелю, трябва. Те паразитират на твоя гръб.
47
2
 
2
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Чел съм че там е твоето царство господарство60 Любознателен съм и каква ли не информация ми попада , а дали е така ти ще кажеш като се върнеш
46
2
 
0
 
! Отговори
До 53 преди 7 години
До SpaceX 53Щом упътваш хората, значи си бил там, правилно гольо!
45
0
 
11
 
! Отговори
Неа до 55 преди 7 години
Чист бежанец си е . Защо не дадат семейството му ? След като ни карат да вярваме на налудни неща , нека покажат семейството и кажат какви са били трудностите оправдаващи това поведение . Няма да го покажат , защото сигурно са от някой джендем в Иран ...
44
4
 
5
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
ЕВРОПА ТРЯБВА ДА СПРЕ ДА ДРАЗНИ МЮСЮЛМАНИТЕ-----------------------56 Мюсулманите се избиват предимно помежду си било то в Афганистан , Пакистан, Ирак Сирия , Египет, Либия и къде ли не . Много пъти повече са жертвите мюсулмани от нас европейците. В Багдад всеки ден има атентати . Както казват в Израел добре че не могат да се обединят арабите та съществуваме все още като държава. Садам няма една мирна година по време на своето управление В Ливан имаше 15 Гражданска война с участието на Си
43
4
 
5
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Семейство,Родина,Родолюбие,Чест,Достойнство-----------------43 хахахахах недей моля ти се Достойнство при комунизма , хахахаххахаха , наистина ме разсмя , трепереха ви мартенките пред всеки по голям от вас началник ,а на всички вкупом от Тодар Чест , каква чест при комунизма бе Родолюбие , кога това когато обявихте Пиринска македония за небългарска или когато Тодар искаше да станем 16 РеспубликаСемейство , та нима не знаеш че дори в семейството се следехте и тропхате в ДС Аре у лево