Ердоган към народа: Запазете спокойствие!

Турският президент видя, че държавата оздарява
24 юли 2016 10:47,
207
Ердоган към народа: Запазете спокойствие!
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Таип Ердоган призова в телевизионно обръщение турския народ да запази спокойствие по отношение на ситуацията в страната. Речта му беше излъчена пряко в ефира на телевизия "Ал Арабия", предаде ТАСС.

Ердоган каза, че броят на арестуваните след опита за преврат в Турция военни и граждански лица е 13 156 души. Сред тях има 126 генерали.

Още по темата
Турският президент се зарече да изчисти всички държавни структури от привържениците на ислямиста Фетхуллах Гюлен, когото властите определиха като отговорен за организирането на метежа.

"Страната се избави от болестта и върви към оздравяване. Турската икономика запазва стабилността си и се развива. Очаква ни осъществяването на много нови и важни проекти", каза Ердоган, цитиран от БТА.

Междувременно стана ясно, че турските власти са задържали един от главните сподвижници на намиращия се в САЩ Фетхуллах Гюлен, обвиняван от тях за опита за военен преврат. Това заяви вчера пред репортери официален представител на турското президентство, цитиран от Ройтерс.

Халис Ханджъ, определен като дясна ръка на духовника Гюлен, както изглежда е влязъл в Турция два дни преди неуспешния преврат, каза официалният представител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
3
 
! Отговори
доктора преди 7 години
Прав си война е. И точно това казвам. Нито на русия нито на САЩ им харесват самостоятелните играчи
85
3
 
2
 
! Отговори
доктора преди 7 години
https://en.portal.santandertrade/establish-overseas/turkey/foreign-investmentЯ си представи че потока секне. Не винаги инвеститорите идват по чисто икономически съображения.Надявам се обаче това да не стане защото всяка дестабилизация в Турция ще е пагубна за България
84
3
 
1
 
! Отговори
историк преди 7 години
До СЛАВА РУСИСядай, слаб по математика и история!
83
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма и никога не е имало "турци". Още се издирват гените на митичните "селджуци", та няма как да сме част от нещо несъществуващо. Сегашния тюрлю гювеч от раси и етноси, съставляващ пуйкостан се "обединява" само от религията и чиста проба носталгичен фашистки шовинизъм.
82
4
 
2
 
! Отговори
доктора преди 7 години
До Анонимен 133: комшу ходил съм в Турция няколко пъти и не ви мисля злото.Просто изказвам лично мнение. да не ми харесва това което става основно защото за спойка в този момент се използва една ретроградна религия (всички религий са такива)-просто Ердоган няма избор като се има предвид електората.А за съфорумците който пишат тук с-у България-бъдете доволни че България е разграден двор иначе досега да сте в Съда за измяна.Ако толкова ви харесва в турция моля границата не е далеч.
81
3
 
6
 
! Отговори
СЛАВА РУСИ преди 7 години
До историк от 18 векА турците са подмножество на българските еничари.
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние митинги сме правили и виждали.... Защо не ги питаш българите сега дали искат да излязат на улицата, сто пъти мамени и употребявани ??? Нека дойде зимата, нека погладуват съседите, нека роднините на арестуваните и безследно изчезналите / ще има и такива, няма начин/ и на учителите, подменени защото не са възпитавали учениците си във вярност към честолюбивия ходжа посъберат негативи...Няма терор, който да върне пастата за зъби в тубата...
79
6
 
2
 
! Отговори
историк от 18 век преди 7 години
Българите са подмножество на турците!
78
6
 
2
 
! Отговори
доктора преди 7 години
90% от икономиката на турция са лицензирани пройзводства,земеделие,туризъм. От промишлеността има голям дял текстила.Турция се поддържаше досега от запада като маша в региона. Ердоган обаче иска да играе самостоятелно.Както писах по-рано бесните кучета(съжалявам за образния език)ги евтаназират. Може би има ограничен шанс ако бързо се сдобри с путин и го играе баланс между САЩ и Русия както и поддържа илюзията за угроза на Инджирлик(не случайно и спря тока). Не стане ли обаче Турция си отива
77
5
 
4
 
! Отговори
СЛАВА РУСИ преди 7 години
До ЕРДУГАН :)Ясни са турците ердоган е пастира, а турския народ са ов,це.
76
1
 
7
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До ТурчиHaГорд съм че имам президент като Р.Т.Ердоган!---------Ти първо не си турчин за да ти е президент Ердоган.
75
0
 
4
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До 100. Оо ама изобщо няма значение колко сте на брой. Една съвременна бомбичка в Близкия изток и ще ви изпепели. вие които сте в Германия внимавайте много, защото и евреите навремето са били много, и много богати. Но това не им е помогнало и спасило от хотелите........Много внимавайте!
74
3
 
3
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До ЕРДУГАН :) Гладна кокошка, просо сънува!!
73
3
 
5
 
! Отговори
do vsicki negramotni преди 7 години
PRESTANETE DA PI6ETE KAKVORO VI HARESVA DVULICNO SMOTANO PLEME BYAHTE I TAKA STE O6TEPOVYARVAYTE MI TE SA MNOGO PO SMELI I UMNI OT VASAMERIKA I ZAPADA IZYADOHA EDIN GOLYAM 6AMAR OT NARODA A PRI VAS E OBRATNO NARODA PRODALJAVA DA YADE 6AMARI OT ZAPADA
72
4
 
11
 
! Отговори
Истината преди 7 години
.Ердоран не е ислямист, а си е чист ционистки агент.Целта пред господарите му е да вкарат Турция във война и по всичко личи, че ще успеят.
71
3
 
6
 
! Отговори
осъзнай се преди 7 години
До 100..Вие сте маша, каква сила... колко пъти сме ви били с голи ръце, ако НАТО си вземе ракетите и автоматите, пак ще ви бием милярдите башибозук само ние
70
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
махнаха съдиите - вече ще съди шериата,закриха училищата - вече ще ги учи имама.Занапред вече ще има ислямски ценности- бурки,рязане на глави,пребиване с камъни и т. н. , да им е честито
69
0
 
3
 
! Отговори
отговор 2 преди 7 години
До отговорСлед това си спомни как 2-3 години слушахме за "бежанци", но след като доста юристи упорито напомняха, накрая се сетиха, че май са "нелегални емигранти", които продължаваме да си третираме като "бежанци"... нема проблеми...Сега помисли за много други думички - "демокрация", "икономика", "цивилизация"... каквото ти хрумне. Дали не бъркат и техните значения?
68
1
 
1
 
! Отговори
отговор преди 7 години
До Ss WaffenВиж, че те бъркат значението на думите. Шарли ебдтото им си беше едно нормално убийство, никакъв тероризъм не беше. Просто едни хора убиха други точно определени хора. Даже и "масово убийство" не беше, защото това понятие предполага жертвите да са били случайни. Какво случайно имаше в това да убият няколко журналиста, които вече бяха заплашени??
67
0
 
1
 
! Отговори
на инглиш преди 7 години
dont panic its organic