Ердоган към народа: Запазете спокойствие!

Турският президент видя, че държавата оздарява
24 юли 2016 10:47,
207
Ердоган към народа: Запазете спокойствие!
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Таип Ердоган призова в телевизионно обръщение турския народ да запази спокойствие по отношение на ситуацията в страната. Речта му беше излъчена пряко в ефира на телевизия "Ал Арабия", предаде ТАСС.

Ердоган каза, че броят на арестуваните след опита за преврат в Турция военни и граждански лица е 13 156 души. Сред тях има 126 генерали.

Още по темата
Турският президент се зарече да изчисти всички държавни структури от привържениците на ислямиста Фетхуллах Гюлен, когото властите определиха като отговорен за организирането на метежа.

"Страната се избави от болестта и върви към оздравяване. Турската икономика запазва стабилността си и се развива. Очаква ни осъществяването на много нови и важни проекти", каза Ердоган, цитиран от БТА.

Междувременно стана ясно, че турските власти са задържали един от главните сподвижници на намиращия се в САЩ Фетхуллах Гюлен, обвиняван от тях за опита за военен преврат. Това заяви вчера пред репортери официален представител на турското президентство, цитиран от Ройтерс.

Халис Ханджъ, определен като дясна ръка на духовника Гюлен, както изглежда е влязъл в Турция два дни преди неуспешния преврат, каза официалният представител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самия неуспешен преврат говори, че в пуйкистан нещата са от розови, по розови, от демократични, по демократични. Ердоган на практика е в изключително сложна политическа ситуация, няма доверието нито на изтока, нито на запада и се крие зад мохамеданската религия, като я използва като щит и основа за манипулация на населението. Турция в момента се връща векове назад. Мирише ми на Кюрдистан... И на шериатска държава. Турция се превръща в основен проблем на Европа и Азия.
65
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 83За коя Турция говорите? Европейската или Азиато-арабската на Ердоган ?Турция е голама. В нея живеят хора с европейско мислене и турци с арабско и ислямско мислене. Посока Ирак и Сирия е пълно с кланове, бурки, ислямисти. Те искат да унищожат интелигенцията на Турция. За жалост зверовете са на брой много повече
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако искате най-доброто за децата си, еволюирайте от животни в хора възможно най-скоро :) Благодаря :)
63
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да приказваме, факт е, че за 25 години демократите унищожиха много повече българи отколкото султаните за 500 години. Най-голям данък в империята е бил десятъка - два пъти по-малко от ДДС например.
62
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Християнството е същата простотия като мюсюлманството, хора без капчица знания за света, си изграждат въображаема представа за това какво е живота и толкова са убедени, че са прави, че даже се опитват на сила да го наложат на онези, които са по-умни от тях. Спрете да се излагате, в света на науката и технологиите сте с начин на мислене от преди 5 века, аре се оправете най-после.
61
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво ще постигнете, когато вие мюсюлманите превземете света, това никога няма да стане, но все пак да приемем, че се случи, а, какво ще стане тогава, ще върнете човешката цивилизация с 1000 години назад, нищо по-различно. Защо? Защото сте самоограничени от религията си и начина ви на мислене е с няколко века назад, не търпите никакво развитие на съзнанието с хиляди години, вярвате в илюзии, отричате факти и живеете според самоналожени правила, които нямат нищо общо с реалността.
60
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 100. Не се репчи много, защото последна дума за съдбата ви ще има Владимир. Много внимавайте да не го настъпите. Мечката бави, но накрая си свършва работата.
59
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само като им видиш изкривените лица и изцъклените очи в нощта на подкрепата на този сатрап, разбираш най-добре що за нация са.
58
7
 
17
 
! Отговори
Lothbrok преди 7 години
До Анонимен 96Европа търпи мюсюлманите, но най-накрая ще се пръкне някой като Адолф и ще бъдете гонени като евр--йте помни ми думите.
57
13
 
4
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Комунистите с преврат искаха да съборят Турция и да избият хиляди невинни. Но не успяха и сега СССР-2, наричан ЕС, предвождан от "демократи" с име като криСТАЛИНКА вият на умряло.
56
10
 
9
 
! Отговори
Lothbrok преди 7 години
Преврата всъщност беше зле режисиран, актьорите ще платят с живота си заради некадърната си игра, а режисьора ердоганчо ще мисли нови театрални постановки.
55
1
 
13
 
! Отговори
Неа до 86 преди 7 години
Лавандула , розово масло , билки , земеделска продукция . Освен *** "изнесохме " и най кадърните си специалисти !!!!
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Турският президент видя, че държавата оздарява"---ОЗДАРЯВА !? - Верче, а, бе гледай като пишеш, бе, девойко! Все ти наблягам на правописа и все не ми обръщаш внимание.
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хохохо, да, човешката цивилизация е под зоркото око на други цивилизации. И не защото те са агресивни и искат да ни превземат, а защото ние сме агресивни и има опасност да се унищожим заедно с цяла жива планета :D Питайте военните, колко пъти са се засичали и дали са им блокирали системите от разстояние. И това въобще не е майтап, надявам се до 20 години все повече хора да са го осъзнали, както и какво представлява религията, системата, политиката и т.н., мирът и израза еволюция на съзнанието.
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимна преди 7 години
"Оздарява"??? Правописните/печатните грешки вече са всекидневни...
51
12
 
4
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Комунистите ***, пищят, мяукат и лаят а Ердоган ги мачка. Бойко също мачка като валяк комунистите!Още един мандат за Росен Плевнелиев!
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И м/у другото докато се карате и спорите заради този филмар ердоган, и заради миналото, което няма никакво значение за настоящият момент, паралелно с това развити цивилизации ни наблюдават от доста време и се чудят кога ли най-после на тия ще им дойде акъла. И те нямат пари, нямат олигарси, нямат диктатори, те са пробудени, осъзнати, развили се технологично и духовно създания, о, не, това не е майтап, военните, някои политици, космическите агенции мн добре го знаят,ама тихо да не събудим стадото
49
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тези, които не знаят и пишат глупости във форума, ще кажа, че Турция е доста по-развита от България във всяко едно отношение.Всеки, който я е посетил поне веднъж го е видял с очите си.
48
7
 
15
 
! Отговори
до турчина преди 7 години
"И какво днес нима сте по добре от онова време след като сте ги разкарали"Всичко е по-добре, когато го няма олиго френа с няколко чаршафа омотани на главата, който да ти дава наклон в живота.
47
1
 
12
 
! Отговори
Землянин преди 7 години
Един народ, една икономика, една държава, за общото благо, безплатни знания, обучения, достъп до храна и вода за всички, как ви се вижда на егото ви подобна ситуация, няма религии, религията на всички ще е същата религия, която следва едно дърво например, мъдро, разумно, балансирано си живеем всички заедно и си изследваме космоса, и това, което представлява квантовата механика, нещо което вие все още нямате потенциала да схванете, а, как ви се вижда :D Не сте готови за свобода.