Посланикът на Украйна: Обвиненията на Русия са цинични!

"Кремъл сам спонсорира тероризма, като ни праща войски"
199
Посланикът на Украйна: Обвиненията на Русия са цинични!
Снимка: БТА, архив

Обвиненията от страна на Русия срещу украинската страна за някакви терористи, които проникват във временно окупираната територия на Крим, с цел да дестабилизират там ситуацията, са абсурдни и цинични, настоя посланикът на Украйна у нас Микола Балтажи.

Още по темата

По думите му това идва от държава, която сама е спонсор на тероризма в Украйна, праща войски, военна техника и щедро финансира незаконните военни формирования.

Посланикът каза още, че в резултат на агресивните действия от страна на Кремъл, в Украйна загиват хиляди души.

"През последните две години Русия извършва редица спецоперации срещу суверенната украинска държава, основната е незаконната окупация на Крим", посочи дипломатът пред БНТ.

Той е категоричен, че Украйна е против тероризма във всичките му прояви: "Това, което Русия прави, е опит от една страна да оправдае незаконната окупация на автономна република Крим, а от друга – да опрадае възможната по-нататъшна ескалация на агресивните си действия срещу Украйна".

Според него не на последно място целта на Русия с тези провокации е да се свалят международните санкции срещу нея.

По думите му, мерките, които взема Украйна, са абсолютно разбираеми.

"Никой не иска война в Украйна, ние не искаме тази война, не я иска и международната общност, но действията на Русия, която е държава-окупатор, не могат да не предизвикват безпокойство, не само от Украйна. Ние държим на мирните средства, на политико-дипломатическите, а не на терористични, в които ни обвинява руската страна", допълни дипломатът. 

Според Микола Балтажи е важно световната общност да засили натиска върху Кремъл да изпълнява международните си задължения, от които кримските споразумения са част, и да се избегне по-нататъшна ескалация на ситуацията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ваше превъзходителство, цял свят видя руската изметт и агресията към вашата страна. За урок да ви е да се пазите от тези, които ви наричат братя. Така действат азиатските дивации към "братята" си.
15
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Масква ако не говорят за терористи, за войни, за разпад не могат да виреят пияната изметт. Нищо няма да чуете от азиатската кочинаа да направи, да изгради...
14
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 18Проследи хронологията! Това в Одеса стана след като Русия нахлу в Украйна!
13
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно точно! Топ световния терорист Путин, който нахлу в чужда суверенна държава и окупира нейни територии, този който финансира терористите от Донбас и Луганс, сега говори за украински терористи...Циничен шизофреникк е недоносеното кремълско джудже.
12
9
 
24
 
! Отговори
д-р преди 7 години
Като гледам пациента на снимката, той или взема прекалено много хапчета, или взема прекалено малко хапчета!
11
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в русия предстоят избори.вътрешното положение е трагично и им трябва нов конфликт и сплотяване около кремъл. след фалита,крим заедно с кубан ще преминат към украйна
10
4
 
21
 
! Отговори
ха-ха преди 7 години
тоя пияница на въжето. Временно окупирали - временен е неговия пост, както и на приятеля му по чашка порошенко, после за постоянно ще са в панделата в сибир :)
9
3
 
26
 
! Отговори
Дежавю преди 7 години
Същата помия от страна на хохлите се изливаше срещу Русия, когато укропитеците свалиха малайзийския Боинг. Крадеца вика "дръжте крадеца".
8
2
 
20
 
! Отговори
а защо преди 7 години
посланника не обясни кои са задържаните хора, има ли украинци сред тях и как е възможно ако тези хора са били без оръжие при задържането им да има загинали руски войници??? колкото косово е част от сърбия толкова и крим е украинско . а щом крим е спроред урките автономно какво търсят урките там ? както са решили кримските граждани така ще живеят
7
6
 
18
 
! Отговори
Прекрасна статия! преди 7 години
Прекрасна статия! Благодарение на нея всички ние намразихме САЩ, Куев, НАТО, обамовата Хилъри и укропите, станахме русофили и заобичахме Путин, Тръмп, пелмените и Русия!
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народите в Украйна имат право да си направят Украинска народна ССР, защото не са доволни от фашистите в Киев.
5
4
 
24
 
! Отговори
Червонец преди 7 години
Русия предяви доказателства, че куевската нацистка хунтьорска клика се занимава с междудържавен тероризъм. Как сега ще се отмие пиндостанския прислужник Потрошенко?
4
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Яка мутра има, идеална за кроше.
3
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не искат да се договорят за Крим, ще загубят и Киев.
2
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поканете и руския да си каже думата и той това не е ли цензура ?
1
10
 
31
 
! Отговори
Б.б преди 7 години
Кой му дава на тоя думата???