Възможно ли е? Партията на Меркел обсъжда забрана за бурки

ХДС смята, че цялостното було пречи на интеграцията
15 авг 2016 21:21,
46
Възможно ли е? Партията на Меркел обсъжда забрана за бурки
Снимка: архив Reuters

Консервативният Християндемократически съюз (ХДС) на канцлерката на Германия Ангела Меркел обмисля предложение за забрана на бурката, предаде ДПА.

"ХДС смята, че цялостното було пречи на интеграцията и затова го отхвърляме", каза генералният секретар на партия Петер Таубер.

Вътрешните министри на провинции от ХДС ще заседават тази седмица, за да изготвят предложения за забрана на носенето на бурка на публични места. Подобни мерки вече са взети във Франция и Белгия, както и от местни власти в други европейски страни.

Вътрешният министър Томас де Мезиер обаче не е съгласен с пълна забрана на бурката.

Таубер направи съобщението след заседание на изпълнителното ръководство на ХДС, първото след като Меркел се върна от годишния си отпуск в Германия и Италия, отбелязва БТА.

Откакто тя излезе във ваканция преди три седмици, в германското общество се засилиха страховете, че потенциални терористи се намират сред множеството бежанци, които влязоха в Германия миналата година.

Нарасналото безпокойство е предизвикано от две нападения миналия месец в южните германски градове Ансбах и Вюрцбург, които бяха свързани с групировката "Ислямска държава".
Нападенията накараха Де Мезиер да предложи пакет от нови мерки за сигурност.

Обаче с наближаването на избори в две провинции през септември, провинциалните вътрешни министри от ХДС подготвят свои предложения за по-твърди мерки за гарантиране на обществения ред.

Освен забрана на бурката министрите от ХДС подкрепят колегата си от Бавария Йоахим Херман да се сложи край на двойното гражданство.

Таубер обаче каза, че националното изпълнително ръководство на ХДС е отхвърлило промяна на сегашните правила за двойно гражданство, което се дава само в ограничен брой случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
В Берлин разрушили четири етажен дом.Семейство сирийци, живеещи на първия етаж, загинали.Семейство либийци на втория етаж също загинали.Семейство сомалийци на третия етаж загинали и те.Семейство германци на четвъртия етаж не загинали.Правозащитниците ревнали:- "Защо мюсулманите и чернокожите загинаха, а белите не?"- Защото немците по това време били на работа.
18
0
 
4
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Германците продължават да са в "будна кома" и да не разбират какво им се случва от "подаръка" на ку-ку бабето Меркел!
17
2
 
1
 
! Отговори
неанонимен преди 7 години
не закачайте монахините...
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Развалиха им хубавата държава. Сега чакаме да се задейства бюрократичната им машина. Бавно тръгва, ама като стане работи без откат на 100 %. Германска работа.
15
0
 
21
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Германците като най дисциплинираното племе ги тренират като немска овчарка. Харесват си интегрирането в османската империя. Ще ги посъветван да не се съпротивляват, преведена главица сабя нея я сече. Но те вече го разбират
14
2
 
33
 
! Отговори
натти преди 7 години
В Япония ислямът е забранен с закон.
13
0
 
28
 
! Отговори
българин преди 7 години
Това на снимката човешки същества ли са или някакви призраци ?
12
2
 
41
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
В Ислямът няма нещо прогресивно. Едно общество пипне ли чумата нареча ислям заминава на кино. Погледнете Афганистан, Иран, Египет и много други държави силно прогресивни преди половин век, сега се мъчат на дъното на блатото .
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kasno e 4ado
10
0
 
24
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Който не е имал работа със араби. Не знае за какви змии става въпрос. Отвратителни твари, винаги мразещи всичко и всеки. Ако ги вкараш 10 от тая порода във супер луксозни условия. Всеки във самостоятелна стая, но без да ходят никъде ще самоизбият за две седмици
9
3
 
14
 
! Отговори
не вярвам, преди 7 години
;Който иска да живее в Европа, трябва да стане европеец!;То така с едно поколение се става европеец,ей пей сърце,погледни ги нашите турци,колко поколения,ама йок,до Европата са близко само за помощи,ама за култура ,интеграция,език,ниииищо,и двете им очи към Турция мила родна Турция,ГОЛЕМИ надежди таят иу все по нагли стават
8
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бурките може и да стават за носене в Африка и близкия изток, но са изключително вредни за здравето в Европа поради по-слабото греене на слънцито. Омотаните в чаршафи жени не виждат слънце и получават по-малко витамин Д, което води да психични проблеми на поколението и увреждане на костите на жената, особено опасно при бременност.
7
2
 
37
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Мюслитата много почнаха да наглеят и е време да бъдат пернати с нажежен ръжен през кривите ***. Скоро някакъв берлински чарфаш съди учителка, че му подала ръка. Тези дни някакъв женски пингвин, че жалваше, че го изритали от басеина, защото искал да се плацика с 5 ката дрехи. Вратата му показали посетителите на басейна барабар със спасителите. А това значи, че надежда има!
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мислят си, че ще попречат на АзГ с тези евтини изявления, но всеки разумен германец трябва да знае, че това си просто прах в очите.
5
23
 
3
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Колко с бурки са извършили терористични актове ? Това че ще видиш лицето няма да те спаси
4
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не въпрос за интеграция, нито за религия, а за обществена сигурност. Бурката не позволява да се види кой всъщност е под нея. докато съществува и минимална заплаха от терористини актове, бурките задължително трябва да се свалят на всимки публични места. Въкщи да си се повиват, както искат.
3
3
 
43
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Християндемократически съюз (ХДС) има точно толкова общо с християнството колко БХК с българите!
2
2
 
41
 
! Отговори
Бъркотии преди 7 години
Обаче президентът на Германия е направил изявление, че бурките не бивало да се забраняват.Аз не знам, този човек и останалите, които мислят като него, купени ли са или просто имат проблеми с психичното здраве?!Който иска да живее в Европа, трябва да стане европеец! Ако не му харесва, да си търси държава!
1
1
 
28
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Не . Тея не искат да се интегрират , ще продължат да носят бурки и ако баба Меркел много знае ще и светят маслото ...