Северна Европа не иска падане на санкциите срещу Русия

Балтийските републики също са против
26 авг 2016 22:40, Александър Попов
186
Северна Европа не иска падане на санкциите срещу Русия
Снимка: Reuters

Страните от Северна Европа и балтийските страни не виждат основание за преразглеждане на санкциите срещу Русия, наложени заради намесата й в Украйна. Това съобщи днес латвийският външен министър Едгарс Ринкевич след двудневно заседание в Рига на външните министри на страните от Северен съвет и от трите бивши съветски републики на Балтийско море, предаде ТАСС.

"Ние имаме единна позиция. Смятаме, че сега няма основания за преразглеждане на наложените на Русия санкции, преди да бъдат спазени Минските споразумения", каза Ринкевич.

Министърът добави, че той и колегите му вярват в необходимостта да се поддържа диалог с Русия по въпроси, свързани с Украйна и Сирия, както и въобще сигурността.

В Северния съвет влизат Дания, Исландия, Норвегия, Финландия и Швеция, а също Естония, Латвия и Литва, като последните три са със статут на наблюдатели.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ивчоТо и аз ще си повторя въпроса тази разлика с бившето ГДР кой я направи? Да, и още се усеща разлика след наляти милярди въпреки че източна германия беше най добре от соц. лагера. И ти очакваш да дойде някой който толкова е изостанал и да мислиш, че ще си добре с него?
82
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ивчоА пък като гледаме хохлите как вързаха, узряха и окапаха...И като гледам как хохлите цяло лято са на почивка в Крим...Що не се скриеш, бе?
81
18
 
9
 
! Отговори
българин преди 7 години
И ние не искаме да отпаднат санкциите за руския свинарник докато Путин не си прибере терористите и завоевателите от Крим и Украйна
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ивчо.......от батака украински...От батака украински та в росийская грязь! Какво сравняваш *** с Германия?
79
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 118Като ги гледам и ония хорица в Крим как цъфнаха и вързаха направо ми е жал за тях. Чакай някой ако не е насилствено да се прсъедини към мизерната Русия. Те при разпада се разцепиха щото живееха много добре в комуналките сигурно.
78
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според русофилската митология санкциите изобщо не са засегнали руската икономика. Напротив те работят за нейното укрепване и модернизиране. Може ли да ми обяснят обаче, защо в самата Русия обвиняват не кого да е, ами Обама, че пенсиите са малки. Напишете в търсачката "Обама руки прочь от наших пенсий !" и сами ще се уверите.
77
7
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До не е страна в конфлиРусия не е страна в конфликта!------- Любим израз, който разкрива директно идьотизма на пишещия.Същия *** с пяна на устата ще ви доказва как нищо в света не може да се случи без Великата сила ***. Но иначе за конфликт в съседна държава, касаещ руското малцинство, там *** не е страна.
76
9
 
10
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
До Анонимен...............Много скоро тия северни държави ще направят пътека до Кремъл, ще заринат Путин с дарове и молби, даже някои може да поискат да се върнат обратно в мама Раша..........Прекалили сте с водката. Надо пить меньше и в меру! Дори самите руснаци не искат да живеят в мамаша Раша! Хеле пък вие, русофилите не може и да стъпите там, защото визата е 160 лева! Не ви се дават толкова пари да видите страната на мечтите си и любовта на живата си!
75
5
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До Анонимен"С какво са виновни руснаците за цъфтящото положение в България!? Може би щото изкупиха сума ти имоти и вкарват така пари в оборот. Тцтц. Това русофобията е тежка диагноза"...Винаги съм казвал... - когато не ви е ясно ще питате - ето отговарям ти... - вината на руснаците е, че с поставените си руски агенти саботират демократичните промени в България с една едничка цел... - да се отвратим от Западната демокрация и отново да се прегърнем със сибирската мечка... - понял...
74
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много скоро тия северни държави ще направят пътека до Кремъл, ще заринат Путин с дарове и молби, даже някои може да поискат да се върнат обратно в мама Раша.
73
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С какво са виновни руснаците за цъфтящото положение в България!? Може би щото изкупиха сума ти имоти и вкарват така пари в оборот. Тцтц. Това русофобията е тежка диагноза.
72
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Намирисва на война!
71
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Санкциите са усмирителна риза за агресивни руски джуджета. Но дори и без санкции още от 2008 година руската икономика беше тръгнала надолу. Сега се дълбае дъното! Руските икономисти започват да говорят за "изгубеното десетилетие", защото за тези десет години не е направено нищо за преструктуриране на руската икономика.
70
14
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Русофилите се гордеят, че рашките са станали космически файтонджии... - ами при тия цени за американците е по-изгодно, но когато става дума за далечни полети и сложни, технологични операции сами си вършат работата...
69
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Какви санкции? - 16% хеликоптери значи - реално една перка за хеликоптер! а 50% повече ракета значи - половин ракета! толкова се е увеличил русския износТ на оружие!
68
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Какви санкции?....Руснаците изнасят и ракетни двигатели РД-180 за американските ракети Атлас....РД -181 е единствената хай-тек, която руснаците изнасят и русофилите сте се хванали за нея като удавник за сламка, за да покажете колко велика и технологично напреднала е ***. Истината е, че споменатите двигатели струват на американците по 16,6 млн. долара, като цената включва изпитанието, обслужването и окачването на ракетата. Направо без пари. Едно Ламборджини струва 8 милиона долара.
67
2
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Ако санкциите срещу Русия са полезни за нея и са я направили по-силна... - защо тогава Украйна и балтийските страни настояват за тяхното продължаване... - да не би да са заобичали руснаците...
66
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 97 - за тебе не знам, но аз съм българин и немам нищо общо с путин и россия. не говори в мн число, русняко!
65
1
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 104 преди 7 години
Натисни Ричард Конъли в търсачката!
64
7
 
10
 
! Отговори
не е страна в конфли преди 7 години
Стига с тези лъжи, че Русия не била изпълнявала минските споразумения! Русия не е страна в конфликта! Защо не санкционирате фашистката хунта в Куев? Те са тези, които по заповед от Вашингтон водят кървава война срещу собствения си народ. И ги хвалят, че били защитавали западните ценности! Кои ценности? Да убиват малки дечица, жени и старци ли?