Северна Европа не иска падане на санкциите срещу Русия

Балтийските републики също са против
26 авг 2016 22:40, Александър Попов
186
Северна Европа не иска падане на санкциите срещу Русия
Снимка: Reuters

Страните от Северна Европа и балтийските страни не виждат основание за преразглеждане на санкциите срещу Русия, наложени заради намесата й в Украйна. Това съобщи днес латвийският външен министър Едгарс Ринкевич след двудневно заседание в Рига на външните министри на страните от Северен съвет и от трите бивши съветски републики на Балтийско море, предаде ТАСС.

"Ние имаме единна позиция. Смятаме, че сега няма основания за преразглеждане на наложените на Русия санкции, преди да бъдат спазени Минските споразумения", каза Ринкевич.

Министърът добави, че той и колегите му вярват в необходимостта да се поддържа диалог с Русия по въпроси, свързани с Украйна и Сирия, както и въобще сигурността.

В Северния съвет влизат Дания, Исландия, Норвегия, Финландия и Швеция, а също Естония, Латвия и Литва, като последните три са със статут на наблюдатели.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
3
 
5
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
До 132, Както виждам- от прибалтика също! Конкретно за въпросната Латвия- за 26години населението й се е стопило с около 30%!
102
4
 
7
 
! Отговори
Свинария преди 7 години
Комбинация от една *** наречена държава свинария и преЦидент джудже наречен ***,води до мизерия и война.Спасението му е в диктатурата,иначе съдбата на диктаторите,народната любов . Справка,Садам,Кадафи,Чаушеску,Сталин.
101
0
 
2
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
До българин,Чак 7 милиона не вярвам да са останали, но както и да е, особено след периода на Златната орда! Причината за това е, че властите в Татарстан държат да се запази статуквото положение! Иначе на руснаците не им пука особено дали хората там ще наричат себе си татари или болгари!
100
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всеки който може се изнася от русия.
99
4
 
15
 
! Отговори
искаме санкции преди 7 години
Защо няма санкции срещу Турция? Заради бруталната окупация на Северен Кипър? Заради нахлуването в Сирия? Заради грубите нарушения на човешките права в Турция, за липсата на демокрация, за липсата на свобода на словото и за войната, която режима на диктатора Ердоган води и срещу опозицията и срещу кюрдите?
98
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха са поискали падане на санкцийте срещу Русия,ха са пламнали гетата с "бежанци"!!И колкото повече гета има,толкова по-лошо!!Все ще се намери кой да ги подпали!Хеее една ръка отвъд океана е драснала клечката в изчакване!!Ха подкрепиш падането на санкцийте,ха си пламнал и жив изгорял!!!
97
2
 
8
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
До българин,А сега де, досега ни разправяхте как руснаците мизерствали, недояждали и т.н., сега изведнъж руските пенсионери преяждали за сметка на нашите! А за чешките, канадските, френските и тем подобни пенсионери нещо да кажеш?
96
3
 
4
 
! Отговори
2х2 преди 7 години
Какво е това стоки с двойно предназначение-в България нямаме такива стоки ако се разбира нещо за военните. Франция спря продажбата на два кораба за Русия -голям праз.Нещо друго да се сещате освен ,че заради Украйна търпиме загуби.
95
4
 
4
 
! Отговори
българин до 124 преди 7 години
Не е вярно!! Русия е империя не федерация. Защо тогава на самоопределящите се волжки българи(7 милиона) не пише в руските документи националност-българин?
94
12
 
4
 
! Отговори
българин до 122 преди 7 години
Ами спри руските агресори датормозят абсолютно всички свои съседи и ще спрем да мразим Русия...а у нас руските фирми не си плащаг данъците и после се чудим защо българските пенсионери имат малко за коледа , а руските преяждат за наша сметка.
93
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в рашастан е толкова прекрасно че рускините са наводнили нета с предложения за женитба само и само някой да ги изкара навънка.хващат се за всякакъв ***
92
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 118И какво като отделните републики си имат парламенти? Че Русия е ФЕДЕРАЦИЯ!!!! Също като краварията!!!!! То и там всеки щат си е бамбашка, има си даже отделно законодателство, съдии и полиция! Ама ако стане нещо.....националната гвардия е там!!! Това е ДЪРЖАВАТА! Ти какво си мислиш бе, че държава на над хиляда години току така ще се даде, без бой!? Кой, кой, ама баш руснаците доказаха как може да се бие човек и да брани отечеството си!Ти не съди по другите, марионетки и предатели
91
0
 
1
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
До анонимен 118, То всяка една автономна република, в рамките на РФ, си има своя конституция и президент! А да те питам кой са мнозинство в Сибир, след като рускоезичните са малцинство?
90
4
 
13
 
! Отговори
БРЕЙ преди 7 години
НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА ДА СИ СИПЕТЕ ЗЛОБАТА СРЕЩУ РУСИЯ В ТЕЗИ ФОРУМИ ? НЕ ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ ЧЕ ТАЗИ ПРОКЛЕТИЯ НЕ НИ ВОДИ ДО НИЩО ДОБРО ?ЗАЩО ТЕ НЕ НИ ПЛЮЯТ ВЪВ ФОРУМИТЕ А ВИНАГИ ПОКАЗВАТ УВАЖЕНИЕТО СИ КЪМ НАС ?КАТО ОБИЧАТЕ ТОЛКОВА МНОГО АМЕРИКА ЗАЩО НЕ ВЗЕХТЕ НИЩО ХУБАВО ОТ ТЯХ - ЗАКОНИТЕ НАПРИМЕР ДА ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ А ВЗЕХТЕ САМО ПРОКЛЕТИЯТА И АЛЧНОСТТА.
89
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 120ти това за укруината ли говориш? Да, тя вече 25 години окупира руски територии, Крим се спаси, Донбас е на път, още малко остана....И всичко върви натам! А колкото до санкциите към Русия, че те вече забравиха даже и да говорят за тях! Руските производители не искат и да чуят нещо да се отмени. Я направи проба, наложи санкции да внасят у нас китайски чесън, полски яйца, македонски и гръцки домати...Нашите производители ще те разцелуват!!!!
88
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
санкции ще има докато не излязнат от окупираните територии и не изплатят репарации за убитите и разрушенията
87
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
така е винаги при един развод след брак станал насила ... омразата е пълна
86
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
русия е държава в разпад.тя е в последната фаза от съществуването на ссср. татарстан вече има свой президент парламент и конституция.ред е на башкирия.в северен кавказ русия присъства само като военни гарнизони.в сибир рускоезичните са малцинство.
85
3
 
9
 
! Отговори
Балтийските страни, преди 7 години
какво изнасят,а сетих се леки жени
84
5
 
8
 
! Отговори
до 114 българин преди 7 години
Къв българин си ти бе ?. Най обикновен наркозависим евриатлантик от софия.