Северна Европа не иска падане на санкциите срещу Русия

Балтийските републики също са против
26 авг 2016 22:40, Александър Попов
186
Северна Европа не иска падане на санкциите срещу Русия
Снимка: Reuters

Страните от Северна Европа и балтийските страни не виждат основание за преразглеждане на санкциите срещу Русия, наложени заради намесата й в Украйна. Това съобщи днес латвийският външен министър Едгарс Ринкевич след двудневно заседание в Рига на външните министри на страните от Северен съвет и от трите бивши съветски републики на Балтийско море, предаде ТАСС.

"Ние имаме единна позиция. Смятаме, че сега няма основания за преразглеждане на наложените на Русия санкции, преди да бъдат спазени Минските споразумения", каза Ринкевич.

Министърът добави, че той и колегите му вярват в необходимостта да се поддържа диалог с Русия по въпроси, свързани с Украйна и Сирия, както и въобще сигурността.

В Северния съвет влизат Дания, Исландия, Норвегия, Финландия и Швеция, а също Естония, Латвия и Литва, като последните три са със статут на наблюдатели.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Въпроси има ли?.............Натовския професор Ричард Конъли, пише в анализа си, че санкциите на Обама срещу Русия само са укрепнали страната.........Просто си смешен. Самите руски икономисти, както и Медведев и Путин признават, че санкциите са влошили руската икономика. Не случайно разни путинисти в ЕС призовават за тяхното отпадане, използвайки "аргументите" на цитираният от теб професор. Сатнкциите са болезнен за Путин въпрос и той дава мило и драго за тяхното отпадане.
62
7
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Може да се спори по въпроса дали Путин има еврейски корени, но в случая това не е важно... - истината е, че той е антирусин... - и цялостната му политика го доказва...
61
3
 
7
 
! Отговори
шмуг преди 7 години
ако не изнасат газ и нефт за европа, друзята требе да почнат да се хранат с газ и нефт - диета, газова диета, нефтена диета, после дизелова ... разнобразие!
60
4
 
9
 
! Отговори
Какви санкции? преди 7 години
Санкции? Какви санкции? Руските оръжейни концерни рязко си вдигнаха експорта. Докато Боинг и Локхид Мартин имат спад в продажбите, руснаците изнасят 16,3 процента повече хеликоптери и 48,6 процента повече тактически ракети, отколкото преди санкциите! Руснаците изнасят и ракетни двигатели РД-180 за американските ракети Атлас.
59
0
 
11
 
! Отговори
лебедово езеро преди 7 години
Германия е заплашена от жестоко руско нападение! През ноември 2016! Руски балерини ще танцуват "Лебедово езеро"! Всеки немец да се запаси с храна и вода!
58
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На *** много им се иска такъв велик човек, политик и държавник като Путин да е тяхна рода, но не би. Путин е руснак и славянин като нас.
57
6
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Не знам дали някога ЦРУ и ФБР са имали по-успешен агент от Вовка Путинович...
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин не е евреин!
55
2
 
5
 
! Отговори
БГ ПРОСЯК преди 7 години
До Анонимен 76"Стоките са много некачествени и скъпи. Живота в Русия не го пожелавам на никого."ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХХАААААААА..................
54
7
 
10
 
! Отговори
Въпроси има ли? преди 7 години
Натовския професор Ричард Конъли, пише в анализа си, че санкциите на Обама срещу Русия само са укрепнали страната, и че ако натиска срещу Русия продължава, тя ще стане още по-силна. Въпроси има ли?
53
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 73 - русняците, са умрели ако не изнасат газ за европа, увехна ли са, ако европа използва други износители. отнема време но е напълно възможно. да не говориме, че вече са разработени алтернативни енергоносители.
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен................А технологиите в добива на петрол са крайно консервативни и от 50-60 години няма нищо ново.........Ще ти кажа само, че руснаците не се научиха да правят сами дори и вентили за компресорните станции, които поддържат налягането на газта в тръбите. И сега трябва да купуват рециклирани или китайски ментета, които не могат да издържат и се износват много бързо. За друго няма смисъл да ти казвам, явно за теб няма проблеми.
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преко санкцийте на приебалтите:В Русия успешно завършиха изпитанията на нов детонационен импулсен течногоривен (кислород+керосин) ракетен двигател, който ще открие нова ера в усвояването на космоса.
50
3
 
4
 
! Отговори
Санкциите включват преди 7 години
САНКЦИИТЕ ВКЛЮЧВАТ /продължение/:4. Стоки с двойно предназначение5. Замразяване на авоари и забрана за пътуване на личности от РФ подкрепящи анексията. По хуманитарни причини може санкцията за пътуване с цел лечения в чужбина да отпадне /справка Йосиф Кобзон/.Всичко останало са КОНТРАСАНКЦИИ, въведени по нареждане на Путин.И още една справка:ЕС покрива 1/3 от потребностите си с внос на газ от Русия а 75% от износа на газ на Русия е за ЕС. Това е във връзка с призивите за врътване на кранче
49
1
 
5
 
! Отговори
помнещ преди 7 години
Вместо да пишеш глупости, вземи прочети малко статистика.Като изключим Русия с всички други имаме равностойна търговия.особено с ЕС. Куриозното е че за развитите бели държави от ЕС изнасямеповече промишлени стоки отколкото суровини.
48
11
 
4
 
! Отговори
Санкциите включват преди 7 години
От русофилските коментари става ясно, че те изобщо не знаят каква представляват санкциите наложени на Русия заради агресията и в Украйна. Затова ще се наложи да проведа кратък ограмотителен курс. САНКЦИИТЕ ВКЛЮЧВАТ:1.Финансови санкции /забрана продажбата на дългови облигации и на акции на пазара на ЕС и другите страни наложили санкции от страна на банки, които са контролирани от руското правителство2. Износът и вносът на оръжия и на други военни стоки3. Санкции върху петролните технологии
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
явно е време за разделяне на европа и воина между двете части. нека победителя в кървавата битка вземе всичко.
46
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Санкциите си вършат работата. Ако не беше така, нямаше разни петоколонниците от БСП, АБВ или Атака постоянно да реват за тяхното отменяне. Ако помагаха за укрепването и развитието на Русия щяха да настояват за тяхното продължаване и засилване.
45
3
 
13
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
До АнонименКой трябва да плаща репарации? Урките малтретират и избиват мирни граждани, разрушават домовете им и ти смяташ че са невинни? Тогава с чита съвест мога да кажа че ти си фашист и такива като теб не трябва да ги има на земята. Ако са искали бързо уреждане на конфликта украинците не трябваше да пращат армията, а трябваще да проведат преговори и да уредят спорните теми по мирен път. Сега единственото решение е автономия на източните райони и колкото по-бързо го проумеят толкова по добре
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България не изнася нищо за Русия защото след разпадането на СИВ българските стоки станаха неконкурентни. Руснака не е глупав. Както ти така и той предпочита качествена западна стока. СИВ си беше нещо като сегашното импортозаместване в Русия.