Унгария набира... Ловци на мигранти

Търсят се 3000 души, които да помагат на гранична полиция
Обновена: 3 сеп 2016 18:45 | 3 сеп 2016 14:28,
44
Унгария набира... Ловци на мигранти
Снимка: архив Reuters

Унгария започва да набира 3000 „ловци“ на мигранти. Те трябва да подпомогнат вече патрулиращите по границите на страната 10 000 полицаи и войници. Предвижда се новите охранители да започнат работа през май, след като преминат 6-месечно обучение.

Още по темата

Унгарците, които ще бъдат наети за охрана на границата, ще носят оръжие с бойни патрони, ще имат лютив спрей, палки и белезници, предава "Нова тв". Изискванията към тях са да са на възраст над 18 години, да са физически годни, като ще преминат психологически тест. Месечно те ще получават около 480 евро, а след първите два месеца заплащането ще се увеличи.

Броят на мигрантите, които пристигат на южната граница на Унгария със Сърбия намаля в последно време и е по-малко от 200 на ден. Унгарските власти вече обявиха намерението си да започнат изграждането на нова стена по границата. Причината е, че се очаква нова бежанска вълна към Европа.

„Като анализирахме последното развитие на нещата, особено споразумението между ЕС и Турция и събитията в Близкия изток, можем да очакваме нова вълна от мигранти. Не можем да изключим варианта, при който ЕС и нашата южна граница ще бъдат подложени на силен натиск”, заяви Петер Сиярто, министър на външните работи.

В понеделник унгарският министър-председател Виктор Орбан ще посети Сърбия, където основна тема на разговорите ще бъде бежанската вълна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
23
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Във Българя е по скъпо от Германия. Лъжци проклети.
11
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 10Така е, виж Динко от защита на родината си купи мерцедес за 100 000 леа... както е безработен.
10
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
просто да поканят динко и компания ! дори ще им излезне по-евтино. вместо бойно оръжие,само да накупуват повечко свински опашки.
9
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо да каже прокуратурата? А ние какво правим? Съдим тези, които ни защитават от това зло-бежанците. Направихме тези момчета на маймуни, затова че действат по този начин. Ние винаги вървим след събитията. Толкова са комплексирани нашите управници, съдии, полицаи и други, че чакаме някой друг да започне пръв. Много тъжно и жалко.
8
11
 
6
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До Гуо БОРБАТА Е ЗА ---ПАРИТЕ ОТ ЕМИГРАНТИТЕ
7
13
 
22
 
! Отговори
башибозук преди 7 години
Бе, няма нужда да им плащат - кот намерят у "бежанците", тяхно си е. Е, Динко Мерцедес си купи.
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До !?Ми просто не е циркаджия като наш Болен.
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕхеееСамо дето забравяш, че цените в България не са в евро, че да го обърщаш в евро.
4
2
 
54
 
! Отговори
!? преди 7 години
Чудя се как са изтървали читав човек, да управлява държава от ЕС!?Ако е успял да излъже кукловодите, трябва да е бил голям тарикат.
3
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тук да предложат 3000 места с 480 евро за първите 2 месеца + бонуси, сигурен съм че народа ще се избие за тази работа. А дано ама ...
2
2
 
46
 
! Отговори
Ехеее преди 7 години
480 евро стартово, с повишение след първите 2 месеца. При положение, че в България заплащането на войниците е 600лв или иначе казано 300евро. Мисля, че няма какво да говорим. Така се прави армия и гражданска гвардия - все пак някой трябва да обезпечава семействата на хората, а Орбан знае това! Не може да пращаш хора на сила да охраняват границата, без да има кой да им храни семействата в това време! Каракачанов, Ненчев, Симеонов и всичко ***, гледайте и се учете у р о ди !!! Орбан е десен!!
1
2
 
68
 
! Отговори
Гуо преди 7 години
А в България такива ловци ги съдят и порицават