Глобална договореност за мигрантските потоци - през 2018 г.

Плевнелиев: Посланието е ясно – ще си сътрудничим всички заедно
20 сеп 2016 10:44, Елка Василева
33
Глобална договореност за мигрантските потоци - през 2018 г.
Росен Плевнелиев. Снимка: Reuters

Свидетели сме на исторически и знаков консенсус по т.нар. Декларация от Ню Йорк за съвместни действия по управлението на мигрантските и бежанските потоци. България е част от този консенсус с призива за цялостно прилагане на действащите споразумения за реадмисия.

Това коментира президентът Росен Плевнелиев пред български медии в централата на ООН в Ню Йорк, след като взе участие в пленарното заседание на срещата на високо равнище по широкомащабните мигрантски и бежански потоци.

Още по темата

През 2018 г. ще бъде приета глобална обвързваща договореност по управлението на мигрантските и бежанските потоци, обяви президентът. Международната организация по миграция бе интегрирана с консенсус към усилията на ООН в тази посока, което е крачка в правилната посока, посочи държавният глава. 

"Посланието е ясно – ще си сътрудничим всички заедно. Даваме си сметка за трагедията на 265 милиона мигранти в света, а тенденцията е броят им да се увеличава. Затова всички политици действаха адекватно и отговорно. Ангажиментът на всички държави за общо действие, сигурен съм, ще доведе до очакваните от гражданите резултати", заяви президентът Росен Плевнелиев.

В Ню Йорк са се събрали над 190 световни лидери, а само преди дни там и в Ню Джърси бяха извършени терористични актове.

"С присъствието си всички казваме на терористите: Няма да ни прекършите! Прогресивното човечество застава заедно в борбата срещу тероризма", коментира още Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До :)"Просто гуй!" - ---Напротив - ВУЛВА!!
26
12
 
0
 
! Отговори
сопо преди 7 години
Какво прави Русия за своите ислямски колонии,едно нищо.Само им източва ресурсите като не оставя нищо за населението.Казахстан,Узбекистан,Сирия,хората там живеят в мизерия.Запада превърна Катар и СА в модерни държави,където може да отидеш на почивка,където има модерни технологии,съоружение и чудеса на строителството.В СА местното население е по малко от чуждестранното население.Живота се развива.Българите ходят на почивка там,а не в Узбекистан и Русия.
25
6
 
0
 
! Отговори
лопо преди 7 години
Демокрацията и свободата ще победят.Мюсулманските държави и мюсулманите ще бъдат освободени от веригите на исляма.Мъжете няма да умират в войни,а жените няма да бъдат пребивани с камъни и забъквани с фереджета.Семействата няма да правят по десет деца и после да умират от глад.И всички знаем кой е най големия защитник на мюсулманските държави и исляма,православна Русия.Запада винаги се е борил с исляма,от кръстоносните походи и до сега.Кой защитава ислямска Сирия-Русия.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички управляващи ни след 1989г са част от световния фашизъм!Целта е чрез т.н. "бежанци" от Афганистан,Ирак,Сирия и Либия,организирани и платени от ФАЩ в съдружие с ЕС да се създаде ФЕЩ -Фашистки Европейски Щати,в които бежанците ще бъдат настанени в "закрити" лагери- бъдещи казарми,в които ще живеят и обучават бъдещите полиции и армии на ФЕЩ!В полицията и армията на ФЕЩ служат практически само наемници от "бежанци",а последните 8 г дори и президента им е наемен "бежанец"! Това е демокрация!
23
0
 
4
 
! Отговори
до21 преди 7 години
Изборът беше Несполучлив за БългарияИ сполучлив за Б.БорисовТочно тоя от снимката беше един от хората който беше против Правителството на ОрешарскиИ направи всичко възможно то да ПаднеАнадъм му
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ УМНИК КАТО ГО ГЛЕДАМ 2018 Г. ЯВНО ЩЕ БЪДЕ НЯКЪДЕ НЕРЕГИСТРИРАН МИГРАНТ
21
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
на изборите пак гласуваите за магарето посочено от борисов и после 5 годинисе ядосвате на простотиите му борисов поне да се извини на бьлгарите за несполучливия си избор
20
0
 
15
 
! Отговори
от Африка преди 7 години
Скъпи ''европейци'' от Бг , да ви имам Президента !
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толстолопът "президент" ще е витаги на почит в нашите съзнания!
18
0
 
14
 
! Отговори
e да де ! преди 7 години
До 2018 г., в България ще бъдат построени хиляди лагери за бежанци..., само и само да не отидат в Германия и Франция , ....НАЛИ ???България нали е 1-ва по икономически ''растеж'' ???Е, само където вносът на стоки в Бг е ''само '' 93 % !?!?
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЛОБАЛНА ДОГОВОРЕНОСТРоска дай сеааа да си докараме от Сащ малко Мексиканци да си разнообразим Генфонда в БългарияКо ще кажишПък на тях да им пратим малко от твойте и техните братя терористите от Ал нусра,Исис,Свободната сирийска армия,Ал кайда и други който ежедневно се разхождат по Лъвов мост и околията в София и в БългарияСега и Глобалист станаА бе Жив о.ли.гофрен си е наш Пле.вню
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Природата празно място не търпи. Сиреч, властовия вакуум ще се запълни скоро от някой, който повече действа и по-малко дрънка заупокойни молитви. А Росния Пресен отива в историята, при другите лауреати, наричани български президенти, с които се подиграва цял свят.
15
3
 
21
 
! Отговори
bobo преди 7 години
***
14
1
 
19
 
! Отговори
:) преди 7 години
Просто гуй!
13
1
 
21
 
! Отговори
Пепе ле Плю преди 7 години
Пепе ле Плю са омаза вече, просто прочетете изказванията му за периода от една година назад! Дори и Скункса "Пепе ле Плю" :) мирише по малко.
12
0
 
23
 
! Отговори
Милена преди 7 години
Иска му се на човека да е някакъв фактор. Проблемът е, че не е! И въпреки всичките му призиви и декларации никой не се съобразява с него. Нито тези, които с действията си генерираха тези потоци бежанци (естествено за тези действия президентът послушно ще мълчи), нито тези, от които зависи за нас потокът да се ограничи. Та въпросът е - на кого помага и на кого вреди с тези декларации нашият президент? На народа си или на тези, на които иска да се хареса (някаква службица явно гони човекът).
11
0
 
14
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Исках да кажа бъртвежи!
10
0
 
14
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Поредните бързеи бла-бла-бла!
9
0
 
33
 
! Отговори
как вървят? преди 7 години
Роска, ти зарежи лафовете за знаковия консенсус, ами кажи, как вървят офшорките в Кипър?
8
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката виждаме един национален предател.