Толстой се шегувал, не искал да обиди България

Изказването му било хумористично, твърди руският депутат
21 сеп 2016 15:30, Елка Василева
210
Толстой се шегувал, не искал да обиди България
Кадър: YouTube

Руският новоизбран депутат от управляващата партия "Единна Русия" Пьотър Толстой нарече изказването си за България хумористично и увери, че не е искал да обиди страната и нейните граждани.

Толстой поясни, че само е обърнал внимание върху факта, че руснаци активно изкупуват недвижими имоти на територията на България.

Още по темата

"Нищо лошо няма и не е имало в това и по никакъв начин не се целеше да обижда България или българите", подчерта той, цитиран от ТАСС.

"За мен е удивително, че до такава степен неадекватна е оценката на едно абсолютно хумористично изказване", добави руският депутат.

Руската агенция припомня, че български политици осъдиха думите на Толстой, произнесени от него пред БНТ в репортаж след парламентарните избори в Русия.

В отговор на реплика на репортера, пожелал "да води доброжелателна политика по отношение на България", Толстой каза: "Разбира се. Ние просто ще я купим. Половината крайбрежие вече сме купили".

Премиерът Бойко Борисов заяви на заседание на правителството, че Толстой достатъчно го е разсърдил с глупостите, които каза. "Ние сме си България от хиляда и триста и колко години и сме си удържали да сме си България, и сме удържали никой да не ни купи", каза вчера той.

"България не е, и никога няма да бъде за продан", пък написа министърът на външните работи Даниел Митов в профила си във Facebook. "Мнението, изразено от новоизбрания руски депутат Толстой, е арогантно, категорично погрешно и по никакъв начин не допринася за развитието на двустранните отношения", написа още министърът.

Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева поиска днес от парламентарната трибуна публично извинение от Толстой. "Това арогантно поведение е недопустимо", каза депутатката. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още по темата: РусияПьотър Толстой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човек да не се пошегува.Българите се ***.Не е като министъра да каже че Българите са забогатяли и много патували към Гърция или по магистралите И се кефят че сме нормална правовова Европейска държава която мисли за народа си
42
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе другарю че какво пък толкова е създала твоята СССР в България? Какво по точно, та те във собствената си родина нищо не направиха та тук ли. За концлагерите ли им да благодарим или за това че караха половината Българи да се пишат Македонци, за кое да им благодарим?
41
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама, разбира се! Ако американски граждани бяха изкупили Черноморието и някой американски конгресмен да беше казал "просто ще ви купим", българската толерастия щеше да подскача от кеф и да нарича това "добра инвестиция за България".
40
1
 
5
 
! Отговори
51 преди 7 години
да не би един от прокудените да е синът на корнелчето на когото мама и тате купиха къща в сащ а той взе американско гражданство
39
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
русия е държава в разпад,в последната фаза както беше ссср.на 65% от територията й руското население е малцинство.някъде,като в дегестан е представено само от военни гарнизони.другаде,като в татарстан си имат собствен президент парламент и конституция.трети като чечня,там не важат никакви закони на рф.в русия има 25 милиона мюсюлмани от 140 общо население,1.5 милиона мюсюлмани живеят в москва.
38
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господарите от Сащ Не са щедри с своят Прислужващ Персонал в БългарияЗатова и Българинът не ги ОбичаЗащото го подритват като Псе Разрушиха всичко създадено от РусияПрокудиха Синовете и Дъщерите на Майка България по всички точки на Светът в търсене на по Добър ЖивотИзвършиха ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НАД МОЙТЕ БЛИЗКИ И РОДНИНИ ПО КОСТВЕН И НЕКОСТВЕН ПЪТИ ЗАТОВА ЩЕ СИ ПЛАТЯТ ДА НИЕ МРАЗИМ ВАШИТЕ ГОСПОДАРИ ОТ ДЪНОТО НА ДУШАТА СИ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ ОТ ГЕРБИ НЯМА БОГ КОЙТО ДА ГО ПРОМЕНИ
37
9
 
16
 
! Отговори
въй преди 7 години
Руски депутат обижда България,а българите го защитават.Някои хора за Русия ще запалят България.Русия която източва България като и продава газ на най високите цени в България.Русия в която не е отишал да живее нито един българин.Русия която не прави нищо за българия,освен да я залива с мафиоти.Мръсни продажници.
36
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
те,всичките руски политици са хумористични.
35
2
 
6
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Споделям мнението на един наш историк, че България е била най-независима във времето между Освобождението до признаване на независимостта ни, около 30 години някъде. Преди това и след това все сме били много зависими, от византийци, турци, руснаци, германци, американци.... така че не виждам какво чак толкова е казал руснака, та да се палят толкоз яко нашите политици?!?
34
4
 
5
 
! Отговори
бг преди 7 години
Всички политици се упражниха на гърба му.
33
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руският окупатор и кандидат император трябва да бъде спрян преди да е станало прекалено късно и преди да е върнал човечеството в каменната ера! Също и турския султан. С такива не ни очаква нищо добро. Пратеници на мрака!
32
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Господарят от САЩ Има право да си Прави шеги с Кученцата сиА доброто Куче никога не Хапе ръката която го ХраниДокато не го Подритът като Ненужно Псе на Улицата
31
2
 
1
 
! Отговори
Енох преди 7 години
До АзазелИзпълзял от мишата си дупка цървулко, намерил начин за себеизява пишейки мало.умни коментарчета по сайтовете!
30
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Късно е либе за китка.
29
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бррйй човек не може и да се пошегува вечеАма разбира се наште Натовски ЕвроатлантициСе изприщват от Шегите на ВрагътСамо Чичко им Сам може да се шегува с тяхТо и за това на България и върви КАТО НА ЗЛО КУЧЕ ТОЯГА
28
5
 
9
 
! Отговори
Ханко Брат - квартал преди 7 години
Добре че Ленин им написа Кирилицата, От извънземните получиха Христианството и от Путин "културата"...............А ние Българите получихме от руснаците Мутрите и милиционерите. Смърт на руският окупатор.
27
11
 
6
 
! Отговори
NIKOLAS STEFANOS преди 7 години
ГЪРЦИЯ И РОССИЯ ДА СИ ПОДЕЛИМ ТАЗИ ВИЗАНТИИСКА ПРОВИНЦИЯ.А БВУЛГАРИТЕ ЩЕ ГИ ДАДЕМ НА ТУРЦИЯ, ТЕХНИТЕ БРАТЯ. ЗИТО ЕЛЛАДА..СЛАВА РОССИЯ !!
26
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко каза че България е Просъществувала 1300 годиниПрав е 500 под турско иго 45 под Руско 26 до сега по Американско И кой знае кое ще СледващотоХахааааааа
25
3
 
6
 
! Отговори
оптимист преди 7 години
На запад или в US винаги уточняваш - "това е шега" , щото там са оперирани от чувство за хумор. А у нас - уж разбирахме от хумор, ама нещо се спекоха и медии и политици и се оплетоха в закани или оправдания.А някой съмнява ли се изобщо,че ако искаха да са ни "купили" до сега имаха над 120г. време да го направят. Че даже и пари щяхме да им дадем за "услугата" ако бяха поискали!Но явно не им трябва тази прогнила от злоба, корупция,мързел и т.н. "ябълка", въпреки нашите напъни от време на време.
24
1
 
2
 
! Отговори
Азазел преди 7 години
До Да дойдат грантоветеИстинската заплаха за България са тиквеници като тебе.