Толстой се шегувал, не искал да обиди България

Изказването му било хумористично, твърди руският депутат
21 сеп 2016 15:30, Елка Василева
210
Толстой се шегувал, не искал да обиди България
Кадър: YouTube

Руският новоизбран депутат от управляващата партия "Единна Русия" Пьотър Толстой нарече изказването си за България хумористично и увери, че не е искал да обиди страната и нейните граждани.

Толстой поясни, че само е обърнал внимание върху факта, че руснаци активно изкупуват недвижими имоти на територията на България.

Още по темата

"Нищо лошо няма и не е имало в това и по никакъв начин не се целеше да обижда България или българите", подчерта той, цитиран от ТАСС.

"За мен е удивително, че до такава степен неадекватна е оценката на едно абсолютно хумористично изказване", добави руският депутат.

Руската агенция припомня, че български политици осъдиха думите на Толстой, произнесени от него пред БНТ в репортаж след парламентарните избори в Русия.

В отговор на реплика на репортера, пожелал "да води доброжелателна политика по отношение на България", Толстой каза: "Разбира се. Ние просто ще я купим. Половината крайбрежие вече сме купили".

Премиерът Бойко Борисов заяви на заседание на правителството, че Толстой достатъчно го е разсърдил с глупостите, които каза. "Ние сме си България от хиляда и триста и колко години и сме си удържали да сме си България, и сме удържали никой да не ни купи", каза вчера той.

"България не е, и никога няма да бъде за продан", пък написа министърът на външните работи Даниел Митов в профила си във Facebook. "Мнението, изразено от новоизбрания руски депутат Толстой, е арогантно, категорично погрешно и по никакъв начин не допринася за развитието на двустранните отношения", написа още министърът.

Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева поиска днес от парламентарната трибуна публично извинение от Толстой. "Това арогантно поведение е недопустимо", каза депутатката. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още по темата: РусияПьотър Толстой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
5
 
! Отговори
коко преди 7 години
Факт е, че е ***, но поне се извини. Жалко за блестящия му далечен роднина граф Толстой, който се е отличавал с огромно човеколюбие и състрадание към хората, въпреки богатството и великото си име.А сега трябва да съборим паметника на съветската армия и да кажем че е шега!
62
6
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
До въй : Абе соросоиде глупав, абе как искаш да "прави нещо" за България Русия, когато нашият управленски елит непрекъснато плюе РФ и Путин бе? Не виждаш ли, че смешника на "Дондуков" само дето еднолично не е обявил война на Москва бе в стремежа си да плюе, да плюе, и пак и пак....да плюе-Кремъл и Путин. Е как да не си правят дебелашки шеги с нас и територията ни? Как???
61
0
 
1
 
! Отговори
до 74 преди 7 години
Кой да е Той така или иначе ще се наложи даСлушкаНо поне да е малко По национално отговорен Не като тия за щяло и нещяло да Подвиват куйрук пред Господаря
60
1
 
10
 
! Отговори
баи Ганю преди 7 години
Стига сте се пенявили на компютъра герои български.Вместо да се пъчите високопарно,помислете дали е прав с тази шега.В шегата има голяма истина.И нещо друго.Тези дни пак няма да се работи заради независимоста.Каква независимост питам аз?Та България до ден днешен никога не е била независима.Та празнува ли се нещо което го няма.Аман от наивни драскачи и наивни ербап български политици.
59
3
 
0
 
! Отговори
ДК преди 7 години
И като ги изметем, кои според теб да сложим на тяхно място?
58
0
 
4
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
деееееееееееееееба и толстолоба !
57
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българи ше си Умрете РобиВдигайте се да ги Изметем тияНа изборите 26 години стигат стигатВРЕМЕТО Е НАШЕ
56
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Yankee Goo HomeБЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ В СЪЮЗ С ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ИД, АЛ КАЙДАи САЩ
55
1
 
8
 
! Отговори
ДК преди 7 години
Аз имам само един 4eп, ако го искат, могат и него да го купят. Руските туристки много го харесват, по същество.
54
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези поне купуват. Защото американците вземат. Взеха без пари електроцентралите и сега ни скубят яко. Сега ще вземат летището в Софи4я пак без пари.Като намерят газ в Черно море и него ще вземат и ще ни го продават на тройна цена през хъба.
53
4
 
5
 
! Отговори
до ДК преди 7 години
Ще купят ами Като Продажниците от Герб спряха строежа еНапълно Нормално сега Руснакът да си купи иБОРДЮРИТЕхайааааахааа
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПИЩЯТ ПОЛИТИЦИТЕ , КОИТО ВЕЧЕ СА СЕ ПРОДАЛИ НА НЯКОГО, А ТЕ СА ПОВЕЧЕТО.
51
5
 
11
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
Най-вече комплексарите ревнаха срещу шегата. Продажниците не се ПРОДАВАЛИ.....смяххххх, или гузен негонен бяга. По-скоро КУПУВАЧА е друг, и продават на символична цена БЪЛГАРИЯ. Само погледнете кой най-много пищи! И гледам днес и доктор Менгеле тръгнал да се пеняви. Абе ей докторче, що не си гледаш пръстовите отпечатъци, че тия дни такава простотия е там...
50
2
 
5
 
! Отговори
ДК преди 7 години
Този си каза истината, истината и цялата истина. Сега като барнат 1 милиард евра от реакторите ще купят и улиците ни барабар с бордюрите.
49
4
 
6
 
! Отговори
до 63 преди 7 години
ЛИЦЕТО НА СМЕШНИЯТ И ЖАЛЪК РУСОФОБ СЕ ВИДЯ ПРЯКО от ПЛЕНАРНА ЗАЛАХххххххххххххх
48
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как така се шегува? Сега очквам, масово "Български патриоти" да отидат пред руското посолство и да тъпчат съветското знаме в знак на протест и потрес, че ги е подвел и те щастливо са се напили и бадева са набили жените си.
47
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незнам колко сте запознати ама едно време Българите като работиха в Русия повечето се върнаха с красиви жени Рускини.А сега нашите мъже отиват в САЩ и те стават жени на американските ГЕЙЙЙЙЙЙ$$$А
46
5
 
10
 
! Отговори
до 54 преди 7 години
ДЕСНИ И ЛЕВИ РАБОТЯТ ЗА ЕДНИ И СЪЩИ ГОСПОДАРИРАЗЛИКАТА Е ЧЕ ЛЕВИТЕ ВОДЯТ ПО СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА СПРЯМО НАРОДЪТ СИДЕСНИТЕ СА НЕОЛИБЕРАЛНИ ФАШИСТКИ ОРГАНИЗАЦИЙТРЯБВАТ НАЦИОНАЛИСТИБЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛИСТИ
45
4
 
11
 
! Отговори
до русофила преди 7 години
А защо не си българофил?Нали си българин.Русофил или американофил все тая-чуждофил!
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега пък било хумор. Ти з.... тия.