Нови въздушни удари в Сирия, нови 25 жертви

Ударен е бунтовническият град Алепо
24 сеп 2016 15:13,
66
Нови въздушни удари в Сирия, нови 25 жертви
Снимка: архив, Ройтерс

Най-малко 25 цивилни са убити днес при нови въздушни удари срещу бунтовническите райони на сирийския град Алепо, предадоха световните агенции. Те са позоваха на сирийския Център на наблюдение на правата на човека.
Сред жертвите има хора, чакали на опашка за кисело мляко на един от пазарите в града.

Вчера при удари на сирийските сили загинаха над 100 души. Сирийската армия отрече да нанася удари по цивилни в Алепо и каза, че атакува само позиции на терористите.

Днес сирийските правителствени сили превзеха контролиран от бунтовниците район северно от Алепо, предаде Ройтерс, цитиран от БТВ.

Превземането на района Хандарат е станало в резултат на интензивния обстрел на силите на режима, подпомагани от бомбардировки от руснаците и от изтребители на режима, казва сирийският Център за наблюдение на правата на човека.

Същевременно представителката за Сирия на УНИЦЕФ Хана Сингър каза, че близо 2 млн. души в Алепо са без вода и условията за живот там се влошават, предаде Асошиейтед прес.

При въздушните удари е била повредена помпената станция Балал Найраб, която снабдява с вода 250 000 души в контролираните от бунтовниците източни части на града. Бунтовниците пък като ответна мярка изключили помпената станция Сулейман ал Халаби, която е в контролираните от тях зони на града и така е преустановено водоснабдяването на 1,5 милиона души от контролираните от правителствените сили западни части на Алепо. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: СирияудариАлепо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
0
 
! Отговори
до Дедик преди 7 години
Ей, овца, като си служил граничар да не мислиш, че струвам нещо. Такива, като теб най-много миришат, като запукат бомбите
29
0
 
9
 
! Отговори
Дедик преди 7 години
По себе си ли съдиш бе овчо глава неузряла?! Хаха. Аз съм служил граничар в Малко Търново бе кьорпенце.
28
6
 
0
 
! Отговори
до Дедик преди 7 години
Ама ти ако идеш ще си оцапаш гащите веднага бе тиква празна
27
28
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асад е един диктатор, и Путин прави голяма грешка, че го подкрепя.
26
0
 
10
 
! Отговори
Дедик преди 7 години
Ехх защо не съм по млад. Щях да отида да погърмя малко терористи. Снощи стрелях с пневматична пушка на стрелбището и три десетки една деветка и две седмици. Работата е там че това го мога и на 200 метра с истинско оръжие. Е то там не се знае кой кого де. Друго си е да си пилот на стратегически бомбер. Трепеш ги ***, а те милите нямат с какво да ти отвърнат.
25
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкай Асад! България е с теб! Изтрий терористите от лицето на земята заедно с техните куратори от коалицията (америка и прочие *** )която непоканена без право на разрешение от ООН се е настанила на чужда земя! Смърт за терористите свобода за мирното население!
24
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този център за наблюдение на правата на човека се намира в една стара къща в Ковънтри, състои от един сириец с основно образование, който не е нито журналист, нито юрист, има магазин за дрехи втора употреба. Това е основният източник на информация за западната преса. Всеки сам да си направи сметка колко достоверна може да бъде тя.
23
0
 
5
 
! Отговори
до западноевропеец преди 7 години
сложи си снимката да ти се порадваме какъв си красавец
22
0
 
0
 
! Отговори
онанист преди 7 години
Много ми се иска,много,но не смея
21
1
 
8
 
! Отговори
Миндил от ИДИЛ преди 7 години
Ни мъ бий бе батееее! ;)))
20
0
 
17
 
! Отговори
вчера преди 7 години
Държавния секретар на САЩ е изпратил извинения за"грешната бомбардировка"при която загинаха Сирийски войници!извинението е изпратено до президента Асад чрез Русия.
19
2
 
19
 
! Отговори
Арм преди 7 години
Мачкайййй докторе! Един жив тероряга да не остане
18
2
 
24
 
! Отговори
факт преди 7 години
Слава на САА и ВКС на РФ,който избиват тези терористи защото ако оцелеят може утре да дойдат и у нас като бежанци и тогава друго ще залаете.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демокрацията те "е бе"
16
1
 
0
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
До ей"ПИЕЛИ се"??????!!!!!!!!!????????!!!!!!!!
15
2
 
13
 
! Отговори
ей преди 7 години
До ЗападноевропеецДемокрацията ли,какво беше това яде ли се пиели се?такова животно вече няма,САЩ го застреляха.
14
2
 
24
 
! Отговори
пак ни лъжат преди 7 години
Този център за правата на човека ли който се намира в къща за милиони в луксозен Лондонски квартал ли?и чиито единствен служител е бивш затворник от Сирия съден за грабежи?който е на хранилка на Англистиките специални служби?да бе повярвах!
13
19
 
5
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
До 16Само и единствено НЕСВЕТИ ДЖУДЖИ може да унищожи демокрацията и да обрече Европа на нискодоходни рубли!!!
12
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 16DA vidqhme za 1 godina ruskite piyandeta kolko smazaha islqmistite,vij Erdogan za edin mesec kolko teritorii osvobodi
11
24
 
5
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
До смяхНякои "хора" не можете да прозрете истинската същност на Путин и да видите, че той е едно дребно, злобно, грозно лилипутче, изтъкано от комплекси и събрало в себе си цялата злоба, гняв и завист на този свят!