Руски реакции: Никой не беше унижавал България дотам!

Коментари за смяната Бокова-Георгиева в битката за ООН
30 сеп 2016 10:00, Елка Василева
409
Руски реакции: Никой не беше унижавал България дотам!
Снимка: архив, Reuters

Наблюдател на РИА Новости коментира решението на българското правителство да смени кандидата на страната за поста генерален секретар на ООН и твърди, че "никой не беше унижавал България дотам".

София подкрепяше досега генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, но пренасочи официалната си подкрепа към друга българка - европейския комисар за бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева. Бокова остава в списъка с претендентите за висшия пост в ООН, уточни пред журналисти новозеландският постоянен представител в световната организация Джерард ван Бохемен, ротационен председател на Съвета за сигурност на ООН през септември.

Още по темата

Българският премиер Бойко Борисов "е неумолим. Бокова, казва той, не оправда очакванията". Може би защото не се отказа от титлата на "кандидат, приятелски настроен към Русия", заявява коментаторът на РИА Новости.

Според него "за София е вече в реда на нещата да изоставя хората си, след като отмени и "Южен поток", въпреки че той обещаваше на страната работни места, заплати, развитие".

България няма да получи "нищо и за отстраняването на Бокова. Освен че при вот на недоверие срещу правителството и предсрочни избори Западът все едно пак ще подкрепи днешната власт", пише авторът на руската агенция.

"Българите нарекоха назначаването на Георгиева, натрапвана от Запада, за български кандидат "национално предателство", пише "Журналистская правда".

Електронният вестник цитира "известния български журналист Георги Готев, убеден, че зад подкрепата за Кристалина Георгиева стои "галактиката на Сорос".

"В тази политическа интрига САЩ се наложиха най-накрая над открито марионетното правителство на България начело с Бойко Борисов (както нескрито говорят с горчивина самите българи) и то се "огъна" пред Големия брат и пред финансиста Джордж Сорос, който дейно лобира за интересите на САЩ", пояснява изданието.

"Сорос реши вместо българите кого искат те да видят като генерален секретар на ООН (. . .) А обикновените българи изразяват в социални мрежи и коментари откритото си възмущение от продажността и безпринципността на собственото си правителство", пише "Журналистская правда".

На изборите за генерален секретар на ООН Латвия смята да подкрепи жена от Източна Европа. По-точно зам.-председателката на Европейската комисия Кристалина Георгиева от България, въпреки че в самата България нейната кандидатура не е много популярна, пише рускоезичното издание "Спутник Латвия".

Латвия подкрепя кандидатурата на Георгиева, съобщи пред агенция ЛЕТА външният министър на страната Едгарс Ринкевич, цитиран в материала.

"Според нас в тези състезания трябва да има нови кандидати и в този смисъл Георгиева, която е работила и в Световната банка и на две длъжности в Европейската комисия, е най-добрият кандидат", каза Ринкевич.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
29
 
16
 
! Отговори
Dinosaurus преди 7 години
До николаевЯ си пий хапчетата, напусни форума и върви в кварталната пивница да се отваряш! Няма само тебе да слушаме! Марионетно прозападно правителство... Братушките яко реват за доскорошните марионетни проруски правителства на Компартията (сега БСП). А как ни скубеха икономически...те и сега ни скубят - реактори, газови хъбове. На един орач вола му докопал торбата и му изял комата хляб. Орачът се завайкал: е какво - ти не се нахрани, малко ти е, но мен ме остави съвсем гладен. КПСС, БКП !!!
230
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проклетите *** не могат да преглътнат факта, че България не ги иска, че мнозинството българи ги мразят ...
229
4
 
8
 
! Отговори
Some преди 7 години
Абееее....мушмули....какво само повтаряте какаво ви е спусното по отворено обществената поща...Всеки който иска да си състави мнение чете независими източници...а такива дал господ..не е само CNN..
228
9
 
3
 
! Отговори
николаев преди 7 години
До SpaceX истината боли нали
227
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До николаевПо-робски народ от руския няма!
226
11
 
12
 
! Отговори
ДAA. преди 7 години
Осъди ли ни Русия , осъди ни !
225
23
 
12
 
! Отговори
николаев преди 7 години
До SpaceX вие в *** сте нагледен пример как се развивате от 90 та година принадлежащи към запада. колкото до руссия ние се развиваме както ние искаме не както ни диктуват. но това е разбираемо за народ след 700 години византийско и турско робство мисленето и манталитета ви да е РОБСКИ
224
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бъдещето на азиатската част на русия е да стане суровинен колониален придатък на китай.европейската част ще се разпадне на 12-15 държави.татарстан вече си има собствени президент конституция и парламент
223
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен............Русия е свръхдържава номер едно в света ........Русия е регионална сила с издъхваща икономика ръководена от комплексар с мания за величие, който я тласка уверено към пропастта! Само морални *** могат да се възхищават на държава, която непрекъснато лъже, анексира територии от своите съседи, избива гражданите им, тренира въздушните си сили като избива жени и деца, спасявайки диктатори и сваля пътнически самолети!
222
9
 
17
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
Русофилите като едни матросовци защитават руската кандидатура Бокова. Сталинка била комунистка, а Ирина първа демократка!!!!! По-големи идеологически сбърканяци няма никъде по света!
221
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това е международен конголемарт, който управлява света. Сорос е дал стотина милиона аз кампанията на Килъри, преди беше дал сума ти милион на разни НПО-организации като "ОТровено общество", създаде подобни организации и по-света. Четете собствените му интервюта, той разсъждава че света ще се раздели на 5 процента богати и 95 процента обслужващ персонал. Кристалина е била на среща на Групата на Билдербергите. Пласират я хора като Юнкер и Барозу.
220
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руснаците да си гледат разпадащата им се псевдоимперия.скоро тях никой на нищо няма да ги пита
219
3
 
1
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
До АнонименЗащото,"шепата бандити" ги съди народен съд по настояване на Франция - чети история, а не си я измисляй ...
218
4
 
7
 
! Отговори
хибридни блядки преди 7 години
РИА Новости да го д_хате, никога и нищо добро не сте казвали за нашата страна, ае марш.
217
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен..............То и венецуела се надигна срещу Сталинка, а...............Мадуро е пръв приятел на жужето. Асад също ще се надигне, Никарагуа и Зимбабве тоже. Всички приятели на руския диктатор да против нея!
216
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тук не си прав . Сорос, рокфелер и още няколко корпоративни играча управляват САЩ.Президентът е само един фигурант. В историята на щатите само братята Кенеди се опънаах на тези кръгове и затова ги убиха. Сега Тръмп се опъва - няма да го допуснат да стане празидент. Обама исакше да направи реформа що се отнася до оръжията, но щеше да засеген бизнес не за мириарди, а за ТРИЛИОНИ и го спряха. Големи компании като Боинг и Хеклер и Кох щяха да фалират.
215
2
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
До Анонимен 301Ти пък откъде се пръкна... и какво точно искаш да кажеш? :))
214
3
 
9
 
! Отговори
ХА ХА преди 7 години
До БългаринКое и е братското на Русия бе? Че те дои и стриже като овца ли? Или че не ни броят за хора? Колко заблуден народ има...!?
213
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен............Сорос не е държавен деец,дори не партиен деец,...........Сорос е дежурното плашило на кремълската пропаганда, с която тя насъсква нискоинтелектуалните си симпатизанти срещу измислените си врагове! За по-интелигентните има други дежурни плашила!
212
1
 
10
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Към Shopp: Ето малко цифри - Генни комплекси характерни за _ Китай,Монголия,Сибир,Япония,,Корея,Казахстан, Камбоджа, Индонезия ... тече във вените на руснаците, от 6-80 до92,5%! При Българите днес този процент е 0,5! Това е привнесено!!! Изключтелно важно за нашия ген е да недопускаме диваците тук да се плодят и наше граждансво да придобиват. На н и к а к в а цена. Бъещите поколения всичко могат да ни простят но не и генното изкривяване!