Бокова от Twitter: Продължавам състезанието!

Тя благодари на всички, които я подкрепят
Обновена: 28 сеп 2016 17:47 | 28 сеп 2016 17:31,
220
Бокова от Twitter: Продължавам състезанието!
Снимка: БТА

Ирина Бокова няма да се откаже от състезанието за генерален секретар на ООН и да оттегли кандидатурата си, стана ясно от публикация в Twitter.

Още по темата
"Благодарна съм на всички Вас, които ме подкрепяте и съм напълно отдадена на това да продължа състезанието за следващ генерален секретар", написа Бокова в социалната мрежа.

По-рано през деня премиерът Бойко Борисов обяви, че правителството ще подкрепи Кристалина Георгиева за шеф на ООН. Той заяви, че правителството смята, че Георгиева ще е по-успешна кандидатура.

Съгласно правилата за избор на генерален секретар на ООН не е възможно кандидатура да бъде оттегляна от друг освен от самия кандидат. Следователно правителството не може да оттегли кандидатурата на Ирина Бокова и тя остава в играта, докато сама не реши да се откаже.

След номинацията Кристалина Георгиева заяви, че е огромна чест да бъде издигната от българското правителство.

Приемам номинацията с пълното съзнание колко отговорна е тази позиция. И колко важна е тя за това светът да бъде по-сигурен, по-силен, по-справедлив и по-богат за настоящите и бъдещи поколения, добави тя.

Реакциите след смяната на номинацията за генерален секретар на ООН не закъсняха. БСП набързо написа мотивите за вот на недоверие към правителството заради провал във външната политика.

"Ще търсим подкрепата на всички парламентарни групи, които смятат, че тази външна политика е предателство към България", обяви соцлидерката Корнелия Нинова.

Следващото гласуване в Съвета за сигурност на ООН ще се състои в началото на октомври, а очакванията са, че до края на годината трябва да е ясно кой ще е генерален секретар на ООН през следващите 5 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
20
 
! Отговори
гост/нерегистриран преди 7 години
комунистите родината изграждат, комс......
158
0
 
19
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Някой да е видял комунист да пусне кокала?Преди години се гордееха с лозунга:''тази власт с кръв сме я взели,с кръв ще я дадем''.Сега като слушам новият им лидер и почвам да се замислям,дали няма пак да го издигнат.Като знам кой им е вдъхновителя...нищо чудно.
157
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не Ви подкрепяме, защото и Вие, като КриСТАЛИНА, сте - наследница на привилегировани комунисти, но Ви подкрепяме, защото сте много културен човек, тактичен, не нахална и не интригантка. Имате вътрешен, цивилизационен заряд, не сте кариеристка с неотстраними провинциални черти. За жалост, абсурдизмът и васалничеството на управляващите, което вече нищо не може да изличи, доведе до смешното Ви противопоставяне с наложен по други причини, човечец. И до осмехотворяването на България пред цял свят.
156
0
 
25
 
! Отговори
демократично преди 7 години
ЕТО ,ДАМАТА ПРОДЪЛЖАВА участието си.....Драма няма.Нека най-подходящия спечели!!!
155
7
 
19
 
! Отговори
Д преди 7 години
Биляна къде си защо се обеси, а Георги с БМВто се смаза в дерето, но леля им мила комунист по душа не пусна дори и малка сълза!На Путин си мила но връста си стъпилаАре Иринка отърви се завчас!
154
9
 
22
 
! Отговори
Родата преди 7 години
Бокова племенниците ти питат кога ще ги видиш ? Имаш запазено място при тях ;)
153
20
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма как да бъде избрана за председател на ООН дъщерята на комунист-убиец, а самата тя участвала на ръководен пост в комунистическия режим, обявен за престъпен наравно с фашизма, че даже и го надмина по извратеност и репресии.
152
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 187.Абе изкуфял комунист-комунистите си са ваши,обичайте си се.Направили сме си труда и сме огледали и другите кандидати.Никой не е с такова гнусно минало,като нашата шефрантия Бокова.
151
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ще се откаже ? Знаете ли какво е станло с гръцките комунисти,които се опитали да вземат власта в Гърция през 50-те. След като са разгромени,бягат в СССР да търсят спасение.За наказание,че са се издънили,Сталин ги праща всички в лагерите.
150
19
 
30
 
! Отговори
Комунист е това преди 7 години
"Те не го пускат у село, той пита за къщата на попа"стара поговоркаТакива са комунистите, мъжки и женски.
149
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що пък да не е Антонио ? На младини-комунист,сега евроатлантик. Приемлив е и за двете страни.Барозу също беше маоист и стана баш европеец. В обкръжението на Буш младши,повечето бяха троцкисти.Комунистите победиха в студената война.Преди бяха само в източна Европа,днес управляват целия свят.Факт.
148
12
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе , изкуфелници антикомунисти . Май от света само вие мислите с тези категории- комунизъм, комунисти, Я си направете труда и огледайте другите кандидати - португалец-бивш комунист, словенец - Московски възпитаник, словак - и той бивш ***, сърбин...Като ще е комунист, поне да е наш комунист! Вива Бокова!
147
6
 
39
 
! Отговори
ЛЕЛЕ КОЛКО ОЛЕКНАХМЕ преди 7 години
Леле, леле.За Южен поток поне дойде тежка артилерия - организаторът на ИД Маккейн, а сега ни пращат някакъв *** -Иван Кръстев, да ни съобщи какво са решили. Даже не си правят труда лично да се раздвижат.
146
8
 
40
 
! Отговори
исперкт преди 7 години
Откъде да знае Боко устава на ООН. Той само Винету е чел.
145
19
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ООН,членуват над 150 държави,които се борят за световен ред.Мислите си,че тези народи не проучват потеклото на един такъв кандидат, да ги представлява?Не може дете на убийци да въдворява световен ред.Не може децата на тия убийци,никога да не се извинят пред народа си,като депутати на БСП,за злодеянията на родителите си.Такава е Ирина,такъв е и брат и.Помним и никога няма да забравим тая червена пасмина,колко пъти съсипа България,колко пъти я фалира и ограби.Що човешки съдби съсипа?Терористи!
144
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Под натиск на световната мафия антибългарския агент Сталинка Георгиева е натрапена за български кандидат... Трагикомедия!!!
143
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ръцете, ръцете не виждам на снимката на Сталинка. Искам така визуално да ми нарисува света и решенията, които ще приложи...ръцете, ръцете и кръговете, които очертава..така се става бюрократ. С ръце и сърце на *** и мазнотия. Само си представям какъв човек си за да си смениш името, щото строя си е отишъл. Да се беше прекръстила на Стенли Георгиефф. Така се прави!
142
11
 
27
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
ПИЙНЕТЕ СИ МАЛКО ВИНО.....С МЕЗЕТАТА "БОКОВСКИ"-------ЗА УСПОКОЕНИЕ!!!!/.....В ООН---няма място за комунистически фамилии...../НЕ СИ ПРАВЕТЕ ИЛЮЗИИ ПОВЕЧЕ......!!!
141
11
 
26
 
! Отговори
А ,СТИГА ,БЕ.... преди 7 години
.....КАК ОТ 6-МЯСТО В КЛАСАЦИЯТА СЕ ИЗЛИЗА НА 1-ВО МЯСТО........ха,ха,хааааааааС РУСКИ ПАРИ ЛИ....????!!!!!!СТИГА СТЕ ПЛАКАЛИ ---ООН, НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОГЛАВИ ОТ КОМУНИСТ !!!!!ЗАБРАВЕТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
140
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова меко правителство не сме имали досега. То бива навеждане, ама чак такова. Колко ли меки китки са натискали баш мачото на РБ да подпише това провално харакири за България. Не вярвам, че сам е решил да покаже колко непоследователен, неискрен и лъжлив е бил в подкрепата си за Бокова. Очаквам светлия пример на вожда прочел толкоз много книги за дипломацията да бъде последван от поне десетина други държави, чиито кандидати не са на първо или второ място. Каква българска кандидатура може да е Геогиева, която смята че българският ген бил слаб. Разни сомалийци, афганистанци и пр. емигранти щел