Царят: Смяната за ООН не вещае грандиозен успех, напротив

Навън му казали: Ако не може да се разберете, как искате подкрепа?!
96
Царят: Смяната за ООН не вещае грандиозен успех, напротив
Снимка: архив, БулФото

Смяната на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева не вещае някакъв грандиозен успех, а дори напротив. Това каза в Симитли Симеон II в коментар на решението на правителството.

Още по темата

Той посочи, че в дългогодишния си опит нито в България, нито в чужбина е виждал подобна ситуация, в която изведнъж се сменя кандидатът насред надпреварата.

"Ние си имахме кандидат и е логично, защото г-жа Бокова се е справила с два успешни мандата в толкова престижен организъм като ЮНЕСКО. Това от своя страна говори, че тя е част от Обединените нации (ООН). Изведнъж да се дават така разнопосочни сигнали не е добре", коментира бившият премиер, цитиран от "Фокус".

"Преди година и нещо проведох срещи с много страни, но две от тях ме впечатлиха, защото бяха с представители на страни, които имат право на вето в Съвета за сигурност и много учтиво ми казаха нещо, от което мен ме заболя: " Ако вие, българите, сами не може да се договорите да имате единна кандидатура и въобще нямате яснота по темата, тогава как ще искате ние да ви помогнем", каза още Симеон Сакскобургготски.

Той посочи, че не би нарекъл случилото се българска грешка, защото така се обобщават много неща.

"Но откровено казано съжалявам много за това решение. Относно това какво да очакваме оттук насетне, то смятам, че трябва да се попитат за това и останалите отговорни по темата. За съжаление пак ще кажа, че поне за момента това решение не ми изглежда добро и трябва да се запозная с абсолютно всички подробности, за да се изкажа по-категорично, но определено не съм оптимист, защото съчетанието, което се получи с длъжността на Ирина Бокова и нейните качества, можеше да ни дадат надежда, че може да спечелим. Представете си за България каква чест и колко можеше да бъде позитивно", коментира още Сакскобургготски.

Той добави, че ако изборът не завърши положително за България, ще трябва някой в страната ни да отговаря за ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
2
 
! Отговори
ЦАРЯТ ???? преди 7 години
КАКЪВ Е ТОЗИ ЦАР В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ?!АВТОРА НА СТАТИЯТА ТРЯБВА НЕМЕДЛЕНО ДА БЪДЕ ЗАКОПЧАН!КАКВИ ЦАРЕ КАКВИ ПЕТ ЛЕВА?!БАНДИТА ОТ СНИМКАТА ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ЗАКОПЧАН ЗАРАДИ ИЗВЪРШЕНИТЕ ОТ НЕГО "ПРИВАТИЗАЦИИ" НА ВИВАКОМ , ЕРП-та , ФАРМАЦЕВТИЧНИ ЗАВОДИ , АНЕКСИ ПОДПИСАНИ ЗА "АМЕРИКАНСКИТЕ" МАРИЦИ ...ДО НЕГО ДОСТОЙНО МОЖЕ ДА ЗАСТАНЕ И ПЪДАРЯ НА ЦАРЯ, КОЙТО СЕ УПРАЖНЯВА ВЪРХУ НАС В УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комарджията сигурно е заложил на Бокова. Сега го е яд за загубения залог.
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От кога мнението на крадливия, лъжлив старец е меродавно? "Вервате ли му"???
72
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Резилът с кандидатурата на Кристалина е пълен! Ама защо да не поставим един рекорд на Гинес, като изпратим още няколко нашенки. Например - Лили Иванова, Софи Маринова,Преслава, Черната Златка. А защо не и Десислава Атанасова - ум е това, Сократ в пола! Или Искрето - ще ги шашне!
71
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До FSBБрилянтна мисъл, умното на мама! Ама знаеш ли, че НКВД е съществувало до 1946 година? Кристалинчето даже не е било планирано тогава. А ти си грешка, независимо дали си планирано или случайно си се пръкнало.
70
3
 
4
 
! Отговори
Чезаре Ломброзо преди 7 години
Точно, 73.Чиста антропология и теория за Престъпния човек. Хайтов също го е забелязал, когато описваше един от екзекуторите на ВМРО - Малки, ръце, къси пръсти, уста като кокоши гъзс и т.н. - касапин.
69
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меленко Недоделковски - ,,Бугарите са дженталмене! Играт честно, спор нема!''.
68
2
 
4
 
! Отговори
FSB преди 7 години
Ся да си признаем истината! Ирина е кандидатура на КГБ, а Кристалина - на ГРУ и НКВД! Както в оня виц - наближил Ленинският съботник, дошло време да се мете и копа и всички в Гестапо си признали, че са руски агенти..... агент Валтер Шеленберг
67
2
 
4
 
! Отговори
Шоуел преди 7 години
*** това не е прецедент в нашия манталитет бе, другари от Партията на ЦЦ. Само преди няколко години ЦСКА се класира за ШЛ. Да, ама йок! Налазиха ги някакви бутраци, извършиха одит и се доказа, че ЦСКА не се е изплатило към В и К, когато след тренировка и мач футболистите вземат душ. И в ШЛ пратиха Крест., тоест - Левски. Но тогава и Господ се ядоса, а още повече БАТЕ Борисов ли беше, Олимпия - Любляна ли, Апоел ли...То да е един резил, че да ги помним.
66
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Тиквостан не е важно какво е казал царя, а Падаря! Същият, който царя назначи едно време да си развява шлифера и трупа рейтинг като в едно и също време лично и на място ръководеше акции на МВР във Варна и Благоевград. Стреля с гранатомет, няколко знакови престъпни боса, бивши негови колеги бяха отстреляни като зайци.
65
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази мумия докога ще се обажда!
64
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мойта жена е доста проста и безграмотна.Покрай тази излагация с ООН и тя се загледа в телевизора и ме пита коя от двете дами е дъщерята на комуниста - палач. Питам я коя изглежда като дъщеря на убиец, Ами - тази по ми прилича на *** - сочи Крстелина. Другата изглежда по изтънчена. Факт!
63
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми другарю *** той заедно със *** почти я унищожи, ти забрави ли че тоя *** беше премиер и замина и БТК и енергото и горите и хилядите заменки и какво ли не
62
8
 
5
 
! Отговори
TOP SECRET преди 7 години
Ако съм на Царя на местото ша унищожа таа Държава за дето са били изгонени цялата Царска Фамилия , нагло племе нагал народ
61
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спор няма, че Борисов направи мега гаф, но човека е ясно, че не може да мисли, жбаче супер се изнервих, че след такава обида Бокова не се отказа и дега дефакто сме с двама кандидати, излагацията вече е тотална. До кога ще им берем срамотиите? В момента и Бокова ми опротивя и Кристалина! Имах много високо мнение за нея обаче сега ми се срути в очите, предполагом, че и на цяла Европа. Срам от нашите политици у нас а вече и по света. Угас, как пък един с 2 грама мозък не стана политик?
60
6
 
18
 
! Отговори
ЦАРИСТ преди 7 години
НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО Е АБСОЛЮТНО ПРАВ. ДА СМЕНИШ КОНЯ ПО ВРЕМЕ НА ГОНКА Е ГАРАНТИРАНА ЗАГУБА.
59
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е какво величество е тоя долен комарджия, баща му сигорно се обръща в гроба. О забравих ми то заради *** цар Борис няма и гроб. Е не че на тоя му пука много
58
3
 
7
 
! Отговори
софианец от Раковска преди 7 години
Благодарим Ваше Величество! Благодарим!
57
6
 
9
 
! Отговори
абе преди 7 години
Тоя пък сминдух къде го извадиха от нафталина...
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен - ...с този жест георгиева ми падна в очите..."това, което е станало с Георгиева в очите ти, е направо световна драма.