Мюсюлманските бежанци са предизвикателство за Германия

Вестник "Велт": Политиката на Меркел е погрешна
2 окт 2016 19:00, Анисия Иванова
70
Мюсюлманските бежанци са предизвикателство за Германия
Снимка: БТА

Увеличаващият се брой мюсюлмани, които живеят в Германия в резултат на последната бежанска вълна, е "предизвикателство за преобладаващата част от обществото", заявява германският министър на финансите Волфганг Шойбле в своя статия, публикувана днес в неделното издание на вестник "Велт" и цитирана от ДПА.

По тази причина според него германците трябва да имат по-ясна представа за това кое е важно за тях и как искат да живеят. "Само тогава ние и другите ще сме наясно какво искаме да постигнем. И това "нас" трябва да обхваща възможно най-много хора, без значение откъде идват и каква е вярата им, посочва Шойбле.

Той пише още, че би искал да види появата на вид германски ислям, който да отразява разбиранията на живеещите в Германия мюсюлмани, основан на германската либерална и толерантна система.

През 2015 г. 890 хиляди бежанци пристигнаха в Германия, повечето от които мюсюлмани. В Германия имаше мюсюлманско население още от преди това, резултат от пристигането на турски гастарбайтери през 60-те години, отбелязва ДПА.

Политиката на Ангела Меркел съдейства за това ЕС да привлича мигрантите, заяви в интервю австрийският министър на външните работи Себастиан Курц, предаде ТАСС.

Той разкритикува неотдавнашното предложение на германския канцлер Германия да приема "по няколкостотин бежанци на месец" от намиращите се в Италия и Гърция.

"Такава политика е погрешна", заяви той в публикувано днес интервю за неделното издание на "Велт". Курц посочи, че целта на предложението на Меркел очевидно е да намали натиска върху Италия и Гърция, но че в крайна сметка така се постига точно обратният ефект - още по-голям миграционен наплив към тези страни. Подобни действия, заявява той, "поощряват бизнеса на каналджиите и предизвикват нови бежански потоци".

Курц посочи също, че дебатът за твърдо установени квоти за прием на бежанци заплашва единството на ЕС. Такова разпределение не може да сработи, тъй като много от държавите членки на съюза не са готови да приемат голям брой мигранти, заяви той.

"Друга причина е това, че много от бежанците отказват да заминат за определената им страна от ЕС", посочи Курц. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: ГерманияМеркелбежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Дър преди 7 години
Германски ислям! А що не арабско християнство?
42
0
 
3
 
! Отговори
Веско преди 7 години
До Анонимен 50Първо, не са атентати, а инциденти с болки или разстроени хора!Второ, решихме да не им се дава гласност, защото притесняваме коренното население и правим излишна реклама.Трето, интересни са първите няколко, после става ежедневие и се свиква. В Израел има всеки ден, ама не се чуват много.
41
0
 
6
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Политиката на Германия за бежанците си е типичен пример за социална "бомба със закъснител". На кратко, чиста форма на глупостта.
40
0
 
8
 
! Отговори
taka e преди 7 години
До Емигрант Така е. Но това е заложено в исляма като религия, особено в този див архаичен средновековен вариант в който с практикува от повечето новопристигнали мюсюлмани. По принцип, те помагат само на хора, които са мюсюлмани, и всички други са ***. Това се възпитава в децата им от малки.
39
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наскоро говорих с един германец и той каза нещо много интересно - ако правителството иска да има поне минимален шанс да интегрира тази ***, трябва да започнат активно да образоват проповедниците им. Онези са свикнали за всичко до тях да се допитват и те като хал хабер си нямат от германското общество, съответно си карат по старому. Друг е въпросът, че вече и за това май е късно - критичната маса или е, или много скоро ще бъде стигната, та скоро и баба Меркел ще трябва да ходи на джамия...
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много вярно 53, всички виждат как НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ чужденците мюсли, само германците не искат да си го кажат на глас, че нацията им бавно и сигурно се подменя с азиатски питeци. Трябва ние, тези които го виждаме да им го набиваме в кpaтyнитe на тези, които се правят' че не виждат.Някой с друга идея?
37
1
 
56
 
! Отговори
Емигрант преди 7 години
Живея в Германия и наблюдавам внимателно детайлите. Мюсюлманите нямат никакъв интерес към немската култура. Не посещават църкви и замъци,избягват немска традиционна кухня,пазаруват си от техните турски или арабски магазини,не празнуват немските празници и на всичкото отгоре се отнасят и с пренебрежение към немците!! Единствено с удоволствие ползват социалните призобивки. Децата ми учат в немско у-ще и германчета почти няма?? Вие преценете накъде отиват нещата.
36
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германски ислям, как звучи само. На тоя от снимката ич немаше да му се нрави подобен изказ.
35
0
 
23
 
! Отговори
Мдааа преди 7 години
Късно е либе за китка!
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес няма ли някъде aтeнтaт? Как се е минало без...Цяло чудо е, че няма.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този дермоед който се пише василев някой преди мен хубаво го е "нахранил", браво!Опитва се да дразни хората с глyпocтитe си, за стотинки.На такъв; пълно безразличие, нито плюс, нито минус.
32
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според статията шмеркелица искала да помогне на Гърция и Италия и затова приела милион -станци. С което пак според статията е постигнат обратния ефект, т. е. напливът се е увеличил. Тези хора като живеят в центъра на Европа и цивилизацията мислят, че всичко е цивилизовано и възпитано. Те си нямат и най-малка представа, че с дивaк трябва да се отнасяш по дивaшки, защото те друг език не разбират. Многовековноят ни опит с турците го е доказал. Те пуснаха вълка в кошарата, а сега се вайкат.
31
3
 
39
 
! Отговори
гутен сабален преди 7 години
Това е началото на края на западна Европа.
30
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добро утро. Отне им почти сто години да се светнат че нещата за които се е борил мустакатия са правилни.
29
13
 
15
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Арийската раса е от иранското плато. Персите. Огнепоклониците. Сега там е муслиманска ***. алах е велик нали?
28
1
 
54
 
! Отговори
Пълен абсурд преди 7 години
"Той пише(Шойбле) още,че би искал да види появата на нов вид германски ислям,който да отразява разбиранията на живеещите в Германия мюсулмани,основан на германската либерална и толерантна система."Тоя да не живее на друга планета-това е постижимо само при 1-2% от имигрантите мюсулмани!Който е стока постепенно сам ще се откаже от исляма.Ама останалите ще се борят да го наложат като официална и ЕДИНСТВЕНА религия!И то с огън и меч!Политиката трябва да е проста,който иска да остане-отказ от ислям
27
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато падне мути ще бъде по бързичко извозването на плявата,и тя ще започне от Дрезден.
26
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия германци май са малко бавни? Тези неща всеки един *** в България ги знаеше и ги казваше още преди 2 години!
25
6
 
39
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
Бежанците са предизвикателство и за българите , но те , горките все още не го разберат !
24
1
 
43
 
! Отговори
Мучачос преди 7 години
Добро утрооо.Най-после заработи и дясното полукълбо на политиците,че неконтролеруемата мюсюлманска мигрантска вълна е голям проблем.Скоро тия араби и пакистанци ще се капсулират,заедно с турските вече постоянно пребиваващи и "майка плаче,грамофон свири".Ще започнат едни метежи като във Франция и Англия и настъпва началото на края на арийската раса.После следва политика за Нов световен ред и телепортиране на всички мигранти по принципа "всяка жаба да си знае гьола".