Отношенията между САЩ и Русия удариха ново дъно

US вестници: Вашингтон се отказа от двустранните контакти за Сирия
Обновена: 4 окт 2016 08:57 | 4 окт 2016 08:52, Елка Василева
99
Отношенията между САЩ и Русия удариха ново дъно
Владимир Путин и Барак Обама. Снимка: архив, Reuters

Отношенията между САЩ и Русия удариха ново дъно вчера, когато правителството на Барак Обама се отказа от сътрудничеството си с Русия за слагане на край на сирийската гражданска война и за създаване на общ фронт срещу терористите там, а Москва денонсира ключово споразумение в сферата на ядреното разоръжаване, пише в. "Вашингтон пост".

Вашингтон преустанови двустранните контакти с Москва, целящи установяване на примирие в Сирия, обвинявайки Кремъл, че участва заедно със сирийската авиация в жестоките бомбардировки срещу обсадения град Алепо.

Предусещайки края на преговорите след неколкократни предупреждения от страна на американски представители, президентът Владимир Путин отговори с отхвърляне на ключово споразумение, призоваващо всяка от страните да унищожи по 34 тона плутоний - химичен елемент, използван за направата на ядрени оръжия. Тези събития свидетелстват за още по-голямото влошаване на отношенията между САЩ и Русия, които са в горчиви противоречия относно Сирия, Украйна и други проблеми, пише в. "Ню Йорк таймс".

Още по темата

Отмяната на подписаното през 2000 г. споразумение за унищожаването на запаси от обогатен плутоний бе до голяма степен символичен жест. Кремъл обаче го използва, за да изтъкне редица "неприятелски действия" срещу Русия, като се започне от санкциите заради Украйна и се стигне до разполагането на сили на НАТО в балтийските страни, пише "Вашингтон пост". Решението на Путин не изглежда пряко свързано с провала на съвместните усилия в Сирия, но поставя акцент върху влошаването на двустранните отношения през последните няколко седмици, отбеляза в. "Уолстрийт джърнъл".

Държавният департамент обяви и изтегляне на американските представители, които се срещаха в Женева през последните седмици със свои руски колеги да планират координирани въздушни удари срещу Ал Кайда и Ислямска държава в Сирия.

Решението на Вашингтон слага край на изгледите за примирие, създава риск да прати дългогодишната война в нова опасна посока и кара надеждата за политическо уреждане на конфликта да изглежда много далечна. Краят на преговорите слага на плещите на правителството на Обама тежката задача да обмисли други варианти за Сирия, включително доставки на по-мощни оръжия за бунтовниците, борещи се срещу правителството на Башар Асад, пише "Уолстрийт джърнъл".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: САЩРусияСирияплутоний
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ОтговорДържави, които разчитат на това да ограбят държави, които разполагат със суровини, са обречени на провал. Вижте колко пъти такива затъват в руската кал.Друг е въпроса, че управниците на руснаците не правят нищо за народа си...
71
0
 
1
 
! Отговори
God bless America! преди 7 години
Trolovete neka troliat!
70
12
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 7 години
Русия произвежда всичко , но на световния пазар ,освем водка не продава нищо.Държава която разчита на продажбо на суровини,няма бъдеще.Суровините трябва да се обработват в продукти с висока принадена стойност , а не да се продават сурови.А погледнете Китой иТурция какви чедеса правят....Южна Корея също..
69
8
 
3
 
! Отговори
Кой пичели? преди 7 години
От Обонго и Джуджето печели КОЙ??? Си Дзинпин
68
0
 
9
 
! Отговори
Двойно дъно преди 7 години
На американо-руските взаимоотношения дъното им двойно, тройно и т.н. Много пъти има да го удрят.
67
1
 
20
 
! Отговори
Вулев'у преди 7 години
До АнонименС тези разсъждения попадате в графа "пионка". Така както пишете, се надявам да не го мислите, защото според вас излиза, че Ал Кайда и Идъл са създадени от Русия. Много бързо се забравя войната с Ирак Сърбия и Либия последствията от нея. Със сигурност си мислите, че за това е виновна Русия. Трябва ли същото да се случи със Сирия. Помислете колко са мигрантите в Европа и от кои страни са мигрирали благодарение на кого? Пак ли на Русия?
66
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
краварските поклонници се н....ха в гащите от зор да измислят нови глупости за русия.да мислят по добре какво я чака краварската помийна яма със клоуните хитлери и трумп
65
1
 
2
 
! Отговори
до 75 от славянин преди 7 години
Долното инфо е от март тази година!
64
1
 
7
 
! Отговори
до 75 от славянин преди 7 години
МИД Украины подсчитал наших сограждан, осевших в Российской Федерации.Министерство иностранных дел заявляет о пребывании 4 млн граждан Украины на территории России. Об этом в ходе часа вопросов Верховной Рады к правительству сообщил заместитель министра иностранных дел - руководитель аппарата Вадим Пристайко."В данный момент на территории Российской Федерации по нашим оценкам пребывает до 4 млн украинских граждан", - сказал он.
63
1
 
13
 
! Отговори
до 75 от славянин преди 7 години
Украинците работещи в Русия са над 3 милиона, не 1 милион!
62
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До kokospa 74Пак неточно КОКОАрмията на РФ е 750 000 от които 400 000 професионалисти а останалите са наборници 2,5 милиона е непосредствения контингент мобилизиран при война - тоест има команден състав и оръжие готово за експлоатацияПримерно САЩ имат 1,25 милионна Армия в момента и до 2,5 милиона непосредствен мобилизационен капацитет.Русия има поне 10 милиона почти постоянни гастербартери включително поне милион може и повече Украинци работещи в РФ и индекс на безработица минимален
61
3
 
19
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Догодина март месец външният дълг на сащ става 20 трилиона официално (реално е много повече), а кръглите числа действат много мощно психологически! Честито на печелившите!
60
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Примитивна ама умирате от страх от нея, а? Само Русия не ви е пионка и това ви води до истерия!
59
17
 
5
 
! Отговори
kokospa преди 7 години
В Расия системата на труд е тотално сбъркана-от 130 млн.население има 58 млн.пенсионери,2,5млн.армия и свързани с тях,1,3млн.милиция,спец.части,гвардия.1,2млн.заети в митници и агенции....и само 14.7 млн РЕАЛНО работеши в промишленоста.Цитирам руски данни.Това че произвеждат всичко ама за вътрешна употреба-един вид феодално стопанство.С нефт и газ!!!!
58
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До kokospa 73КОКО МВФ промени прогнозата си за Руската Икономика от -1.2% на -1% за следващата година прогнозата е +1% Бъркаш Инфлация с Ръст на икономиката. Освен това преди месец свалиха за 3 път лихвите тази година.Операцията в Сирия е от 900 до 1100 милиона $ зависи дали пусковете на Калибър и полетите на стратегическата авиация ги водиш експерементални/тренировъчни в реални условия или бойни влизащи в сметката.РФ е загубила 20 убити, Су-24(свален от Ф-16), Ми-8, Ми-35(свален), Ми-28Н
57
3
 
8
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 74Ано *** ГЛУПАВИ КУХИ ОПОРНО КЛЕЧКОВ(Даже не Опорно Точков)1. Русия произвежда ВСИЧКО - може да е НЕРЕНТАБИЛНО в някои свери НО ПРОИЗВЕЖДА ВСИЧКО(без Тропически селскостопански култури обяснимо защо)2. Русия произвежда достатъчно храни за да и изнася вярно каквото не вире на север трябва да се внесе3. Тръби от Египрт и Израел со Европа ще минат по дъното на Средиземно Море и нямат нищо общо със Сирия4. РФ е по-сериозно засегната от терористи СЕГА от колкото дори Европа СЕГА
56
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е примитивна и технологично изостанала държава ! Единственният начин да я забележат е като създава и поддържа тероризма в цял свят !!! Русия в злобата си към ЕС поддържа Асад , подкрепя терористи и бомбардира мирни сириици с цел да дестабилизира Европа с бежанци !!! Но коварството е в това че по този начин пречи и на тръбите от Египет и Израел и други източници на газ да достигнат ЕС !!!
55
13
 
8
 
! Отговори
kokospa преди 7 години
Руската еканомика таз година ще отбележи нов ръст-надолуе нови 3,5 %и изчерпване на един от валутните фондове.самоизолирането води до все по-малки приходи и зависимост от кремъл.Войната в Сирия допълнително черпи ресурси-само до януари Масква е похарчила за Асад 850млн.$-без пряката финансова помощ за Дамаск.по-руски данни до края на годината ще похарчат още поне 2млд.$само в пяссъците на Сирия.И това на фона на стагнираща икономика.....
54
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Войната в Сирия, както и кризата там, ще приключат едва, когато САЩ и съюзници се оттеглят.
53
5
 
17
 
! Отговори
нали ? преди 7 години
До даа.Никой вече не ги тачи за сливи , САЩ загубиха авторитета си пред Турция, Англия , и Гърция..., очакват се и други държави да поемат същият правилен курс.