Путин: Военни престъпления в Алепо? Политическа реторика!

Западните ни партньори са отговорни за ситуацията в региона!
13 окт 2016 08:28, Елка Василева
187
Путин: Военни престъпления в Алепо? Политическа реторика!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин окачестви като политическа реторика обвиненията за извършени военни престъпления в северния сирийски град Алепо в интервю за френската телевизия Те Еф 1, цитирано от Франс прес.

"Това е политическа реторика, която не е особено смислена и не взема предвид реалностите в Сирия. Дълбоко съм убеден, че западните ни партньори, на първо място естествено САЩ, са тези, които са отговорни за ситуацията в региона изобщо и в Сирия в частност", заяви Путин.

В неделя френският президент Франсоа Оланд заяви, че са извършени военни престъпления срещу цивилните в източната част на Алепо, която се контролира от бунтовниците и е подлагана на интензивни бомбардировки от сирийския режим и руския му съюзник, припомня АФП.

Путин обясни тези въздушни удари с това, че те са насочени против Фронта Ан Нусра, "организация, която винаги е била смятана за част от Ал Кайда и която е включена в списъка на ООН на терористичните организации".

"Не можем да позволим на терористите да използват цивилни като живи щитове. Не можем и да им позволим да шантажират целия свят, като вземат заложници, като убиват затворници, като ги колят", заяви руският президент.

"Ако искаме да доведем докрай борбата с терористите, трябва да се бием с тях и да не им се даваме, да се огъваме или да отстъпваме", заяви Путин.

"Вижте, на нас всичките ни харесват", каза Путин в отговор на въпрос кои кандидати Москва най-много предпочита за президент на САЩ, предаде ТАСС.

"Разбира се, по-добре е да се работи с хора, които искат да работят с нас. Ако Тръмп казва "Искам да работя с Русия", ние можем само да приветстваме това. Но тази работа трябва да е честна и взаимна", добави Путин.

Руският президент подчерта, че смята САЩ за велика страна, а американците - за "много интересен, симпатичен и талантлив народ, велика нация".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
8
 
! Отговори
Tret преди 7 години
Пак половинчата информация...и изречения изведени от контекста?...Що така, господа журналисти? Защо не разкажете всичко? За предложението но американците, руските да охраняват пътя Кастело и как при контра предложението - ОК, хайде заедно...американците отеглят идеята!!! Защо...? Защо никой не говори за това какво се готви сега в Мосул ...да се осигури излизането на ИД от Ирак...и къде ще идат?..Добре че поназнайваме чужди езици да си информираме прилично!
104
15
 
5
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Виетнам отряза мераците на агресивното жуже да възстанови базите си там. Куба също ще му покаже червен картон!
103
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Между другото, Виетнам съобщи, че чужди бази на негова територия няма и няма да има Дори Виетнам отряза Путин ... смятай !
102
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 117Ами чети руски сайтове тогава.
101
3
 
4
 
! Отговори
до 117 преди 7 години
Защо ли си позволяваш да ми натрапваш мнението си? Имам си свое и то е различно от твоето. Аноимни лъжи не ми се четат.
100
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е масов убиец,който непрекъснато лъже и използва агресивна демагогия.Колко лъжи вече се разкриха-от "неучастието"на Русия, във войната на проруските терористи в Украйна,до сваления от руска ракета ,пак от същите хора ,самолет на малайзийските линии..до небомбардирането на Алепо,тепърва ще има да ги виждаме.
99
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблема е, че никой нормален човек вече не вярва на военопрестъпника Путин!
98
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Путин!!!
97
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бранникгруз 200 за хохолите!
96
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бранникукропите - какво правиш тук ? ти си евтин пропагандатор,нали
95
2
 
13
 
! Отговори
хохолите капут преди 7 години
До Бранникти си украински неонацист ами *** там
94
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Водка ще свърши като Кадафи.
93
1
 
2
 
! Отговори
дедо Господ преди 7 години
Хайде бармалей на всеки по 72 хурии заповядайте !
92
10
 
5
 
! Отговори
До 91 преди 7 години
Санкциите на иран бяха наложени не заради някакво си его на този или онзи, а заради ядрената програма на Техеран.
91
4
 
24
 
! Отговори
Брокер преди 7 години
Странно, кога нашите медии ще поблиуват информацията за мейлите на Хилари в които открито заяваява , че трябва да се финансира и въоражва ИД. В САЩ вече открито се говори за това, а тук тишина!!!!П. С . Линка е долу изтриите добавеното след 1199liveleak/view?i=a72_1476271199
90
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Троловете от Козяк са получили заплати...Колкото и да бучите, Путин е прав. Американците разбутаха Близкия изток за петрол, за да подпомогнат държавата Израел и да дестабилизират Европа с милиони мигранти-***. Супер некоректна и късогледа американска политика. За щастие, ВКС на Русия и нормалния светски лидер Асад работят. Затова чакайте апокалипсис в Алепо. Честито на останалите джихадисти там поздравления за скорощната им визита при Аллах.
89
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бранник мухахахахахахаххахахаха ПАК са бомбили лъчеви печки мухахахахахахаххахахаха
88
19
 
4
 
! Отговори
Бранник преди 7 години
на долната руска вакханалия срещу США, ще ги информирам че москалските "хуси" снощи са отнесли един дебел бахур от United States Armed Forces, заради просовецките ракетки които изтреляха срещу USS Mason онзи ден, сега ше си търсят "радарките" на оня свят барабар с закапече- тата ( без пагони) мухахахахахахаххахахахаСлава на США, СЛАВА УКРАIНИ, слава ВСУгруз 200 за москалите!
87
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руската пропаганда прави клипове за "свръхоръжия". Американците пък правят свръхоръжия. Без клипове.
86
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СССР зароби Източна Европа за над 45 години след ВСВ. Сега Путнландия се стреи отново към същото.Няма да стане.Никога повече руски ботуш в Европа.НАТО трябва максимално бързо да унищожи тази заплаха за света.