Ердоган пак за границите: Може ли да са отделни Кърджали и Бурса?

Доста градове били част от турските душевни граници, макар и в други държави
Обновена: 24 окт 2016 10:32 | 23 окт 2016 19:45, Камелия Цветанова
742
Ердоган пак за границите: Може ли да са отделни Кърджали и Бурса?
Снимка: Reuters, архив

Републиката не е нашата първа, а нашата последна държава. Това каза президентът на Турция Реджеп Ердоган на официална церемония в Бурса.

Още по темата

"И ние не сме приели доброволно границите на тази държава – нека подчертая. Не бива да се забравя, че основателите на Републиката, дори на една много важна част от тези кадри, техните родни места са останали извън тези граници. Една от най-големите грешки по време на еднопартийното управление ( бел. ред. - визира се кемалиския режим на Народорепубликанската партия (НРП), е отслабването на връзките на нашия народ с неговата история, минало, култура и цивилизация. Вижте, когато днес говорим за Сирия, Ирак, Крим, Западна Тракия, Босна, някой ни гледат като паднали от небето, даже с куража на своята неграмотност, ни питат какво общо може да има Турция с Ирак и Босна. А всъщност тези земи, които споменаваме като извънземни, са част от нашата душевност. Възможно ли е да приемаме и да мислим за различни или отделени едни от други Газиантеп  и Алепо, Одрин и Гюмюрджина, Кърджали и Бурса, Скопие … ”, продължи Ердоган, цитиран от Нова тв.

"Да, тези градове физически са разположени в границите на други страни, но те са част от нашите душевни граници, които са достатъчно широки, за да ги включат.  Дори да ги намираме за тесни, ние уважаваме физическите граници на всяка държава, нямаме дори най-малък проблем със суверенитета на нито една страна в света. Нашата загриженост е за нашите братя, за хората, които живеят там като част от наследството, оставено от дедите ни”, заяви той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


742
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
406
1
 
6
 
! Отговори
66 преди 7 години
ѝ 20-те милиони кюрди в Турция какви са ти,та ги избиваш?
405
1
 
2
 
! Отговори
Боил преди 7 години
До Анонимен 636.Колега поне използвай единствената гънка в мозакът си,която имаш.Какъв славянски език по време на източната римска империя?Часове по история сигурно си учил в"изгорелата гимназия".
404
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган нека се произенес какво мисил за Батак и Буново. Възродителния процес българиет се извиниха на турците, но той има и опака страна - и тя е Буново. Нека турците също се извинят за терористичните действия, при които умряха българи.
403
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първият прабългарски цар е Авитохол, което ще рече АТИЛА! нищо общо няма с туюрките!А и да имаше тюрки не значи турци, това е съвсем отделен етнос. Турците се създават като етнос 17-18 век, по това време тюрките са изчезнали - още 10 век.
402
1
 
2
 
! Отговори
EU преди 7 години
Питам се Ердоган знае ли за Възродителен Процес в България и какво мисли по въпроса
401
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъжа! лъжа! лъжа! прабългарите нямат нищо общо с тюрките, а със сарматите, които пък идват от аланите, които идват от хуните! Тюрките са много късен народи, даже ги е нямало когато е имало прабългари. Имало е парти, но те са по съвсем други направление- иранско.
400
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от 52 Държави в територията на Османска Империя нито една сегашна Държава не е изчезнала или била унищожена , жив пример какво стана с Сирия , мен ми се струва че Руската Психоза ни е наложена на 100%
399
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
do 646 Муахахаха да сравняваш Крим с Кърджали си израз на тоталната идиотия на един со.росоиден смота.няк!
398
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато се приема християнството, са избити над 100 000 българи. Тази религия е наложена насила от Византия. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-ти век. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката. По времето на Борис I в България се завръщат антите славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат славянския език.
397
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все едно чувам джуджето да казва: Може ли Севастопол да е отделно от Москва! Двамата диктатори си пасват идеално! Честито на българските путинофили. Навремето, когато те се радваха на анексията на Крим ги предупретих, че е все едно да се радваш на анексията на Кърджали. Е това време дойде, за сега само на думи. За сега!
396
10
 
3
 
! Отговори
TOP SECRET преди 7 години
Книгата на писателя Стоян Динков ''Османо-римска империя, българи и тюрки'' от изд.Сиела ISBN:978-954-28-0915-9 , потвърждава думите на Ердоган , много верни неща има които ние не знаем поради причината че ни е било забранено от Комунизмъ и ДС
395
0
 
9
 
! Отговори
Мераци преди 7 години
Ердоганчо пак си словоблудства, а ЕС му гледа сеира! Само за тези му думи, трябва да му кажат, забрави за ЕС!А и щом мисли че има тук духовни братя, а зачита границите, ами да си ги прибере в Турция братята! Ние нямаме претенции за духовността им, само територията си е наша!Границите са отворени, прав им път! Ако е прав Ердоган, те сами ще се преселят! Нали бе, тарикатино...?!
394
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 638 Аз може да съм всякакъв, но казвам че съм българин и обичам Родината си България в която и живея, а такива потурчени бо.клуци като теб живеят в България, но имат за своя Родина Турция. Вие сте мъ.рши! Толкова по въпроса!
393
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото по-наведен си, толкова тласъците са по мощни, а срамът по-голям.Като върнем всички "превратаджии", след това какво ще правим?Ду-ду-ду?
392
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците както винаги са алчни. Все им се иска да има робски народи да им работят както е било на времето. Алчни и мързеливи, това е !
391
1
 
7
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Турските партии в Бг трябва да бъдат държани много изкъсо, независимо от писъка който западните либерасти ще нададат. А може и да не нададат..
390
1
 
4
 
! Отговори
до: 635 преди 7 години
Хахаха кой го казва , побългарен/християнизиран-славянизиран ром(Дасикане Рома) , бегай да проучваш произхода си научи кой си и от къде си дошъл
389
1
 
12
 
! Отговори
Да го кажем направо преди 7 години
Къде си бе Бай Тошо.....Къде си бе .....По негово време,дали някой щеше да си позволи подобни приказки??? Скоро самият народ ще му прави паметници на "селянина от Правец"............
388
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поне в нашата История на България липсват доста детайли от Османско и дори Византия , по време на Византия е имало насилственно славянизиране тоест налагане на славянския език нешо което не се уче в учебниците по История , вероятно Комунизмъ и ДС не са позволили
387
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
52 сегашни Държави са представлявали Османсла Империя , но явно не всичко се знае и е въобще удобно да се знае