Разликата между Клинтън и Тръмп под процент

Щабът на демократите скочи на шефа на ФБР
Обновена: 30 окт 2016 21:43 | 30 окт 2016 21:22, Александър Попов
59
Разликата между Клинтън и Тръмп под процент
Снимка: Reuters

Разликата между демократката Хилари Клинтън и кандидата на републиканците Доналд Тръмп в проучванията на общественото мнение в САЩ намалява, по-малко от 10 дни преди президентските избори на 8 ноември, предаде Франс прес.

Според специализирания сайт "Риъл Клиър Политикс" преднината на Клинтън пред Тръмп се е стопила средно до едва 0,8 процента.

Нова анкета, публикувана днес във вестник "Ню Йорк таймс", дори отреди предимство от 4 на сто за кандидата на републиканците.

В този контекст от щаба на Клинтън продължиха и днес с обвиненията срещу директора на Федералното бюро за разследване (ФБР) Джеймс Коми, републиканец, който изненадващо обяви в петък, че оглавяваната от него агенция е възобновила разследването срещу демократката за небрежно боравене с класифицирана информация по времето, когато е била държавен секретар на САЩ.

"Това е безпрецедентно действие, което противоречи на практиката на министерството на правосъдието, било то начело с демократ или републиканец, заяви ръководителят на щаба на Клинтън Джон Подеста. Той обвини Коми, че е действал през главата на ръководството на правосъдното министерство, на което е подчинен.

Предизборната кампания на двамата водещи претенденти продължава и днес. Клинтън агитира в ключовия щат Флорида, а Тръмп ще има митинг в Лас Вегас, Невада.

Любопитното е, че програмите и на двамата за днес предвиждат визити в църкви, отбелязва Асошиейтед прес.

Клинтън вече посети християнски храм във Форт Лодърдейл, посещаван предимно от чернокожи.

Тръмп пък ще отиде в неденоминационна църква в Столицата на хазарта.

Съвсем друга е картината сред американците, гласували предсрочно на изборите в САЩ. Демократката Хилари Клинтън има солидна преднина от 15% пред кандидата на републиканците Доналд Тръмп. Това показва проучване на института Ипсос по поръчка на Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е важно как се гласува а кой брои.Стара римска мъдростФБР ще реши на кой господар ще служи
40
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живея в САЩ и мога да викажа, че тази статия на Александър Попов е абсолютно подвеждаща от към какво казват различните проучвания в момента.Ако искате да се осведомите, отворете една статия в американска медия и я минете през преводачката на гугъл. Поне така ще получите някаква информация. Всички казват, че Клинтън ще спечели.Ако искате да следите Ню Йорк Таймс, вижте тук:nytimes/interactive/2016/us/elections/polls.htmlи ще видите, че статията на Александър Попов греши.
39
2
 
2
 
! Отговори
Скарлет преди 7 години
Светът ще става все по-эъл и отблъскващ!!! Доктрината эа новия световен ред плъэна от САЩ, апропо с единна банкова система, религия и т.н. ....!!! Един ГЕНОЦИД, който се ЭАГЛУШАВА от историците!!! Един нов свят на мрачни бъдещи дни!!!
38
1
 
4
 
! Отговори
има и рима преди 7 години
И сега, какво излиза? Вместо в Белия дом, Хилърката влиза в пандиза!
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АйзенхауерНе им разбирам системата. Помня, че имаше някакви врътки по време на изборите Буш и Гор. Тогава Гор трябваше по идея да е президент. Какво се извъртя, никой не проумя.
36
1
 
1
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Разликата м-у тях е като м-у "зле" и "по-зле", като не се знае последователността.
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмпич оскуба дъртата кукумявка. Кофти номер и извъртя ФБР, прецакаха ЦРУ-то.
34
2
 
1
 
! Отговори
Айзенхауер преди 7 години
Някои изглежда не са наясно с американската избирателна система.В момента Клинтън получава сигурни 172 гласа и почти сигурни 91, при необходими общо 270. Докато Тръмп получава сигурни 93 гласа и почти сигурни 33. Възлови щати си остават Флорида и Охайо.
33
2
 
4
 
! Отговори
ПАРОДИЯ преди 7 години
И двамата са крайно недостойни за президент!Това ще рече : горко на целият свят идните 4 години.
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дядо Дони ще тръмпира дъртата баба Килари!Путин ще ръкопляска!
31
1
 
11
 
! Отговори
US-хейтър преди 7 години
Тези избори в САЩ ни отвориха очите откъде идват костинбродските номера и поръчковата социология!Традиционните изборни шмекерии на БСП и ДПС просто бледнеят пред тоя размах!Може да се каже,че ГЕРБ успешно са усвоили челния опит на Големия брат и смело го прилагат.Иначе Хилърито е много по-удобен съперник и ниска топка за Путин!Докато Тръмп,с неговия опит в строителния бизнес(където всички са мошеници в една или друга степен),ще бъде много труден противник.
30
2
 
1
 
! Отговори
Сашко мноо лъжеш преди 7 години
как ще са надеждни когато наще *** им преписват данните с грешки :) :) :)Ето цитирания сайт какво пише наистина47.6Clinton (D)+4.343.3Trump (R)
29
4
 
2
 
! Отговори
до 39 преди 7 години
достатъчно е да разберем, че ти лъжеш като незакусило джудже.
28
12
 
3
 
! Отговори
поправка преди 7 години
Кремълските *** затролиха, тръмп та тръмп. Аман от лъжци.
27
10
 
2
 
! Отговори
.. преди 7 години
Тролите затролиха, тръмп та тръмп. Аман от лъжци.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е нали вчера беше 15 %.
25
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки който си мисли, че Тръмп е спечели е просто казано - наивен.
24
2
 
29
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Що така се разпищяха от щаба на бабичката още малко и ФБР ще изкарат рубладжии . Май шубето е голЕм страх ,че ще и излезнат кирливите ризи и не само ще загуби изборите ,а може и в панделата да полежи на дърти години.
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Teзи изследвания много ми напомнят на гласуването в Англия за Брекзита. Един през друг всякакви се опитват да изсмучат някакви данни и да си напаснат моделите, или да манипулират гласоподавателите с разностранна информация. Резултата от изборите най-добре ще бъде показан 2 дни след тях.
22
2
 
14
 
! Отговори
Хайде стига де преди 7 години
Всеки ден новини или за Путин или за изборите в САЩ - хайде стига!! Лесно е да се преипсва чужда преса ама сме в БГ все пак!