Атомният самолетоносач "Адмирал Кузнецов" е край Сирия

Москва се опитва да отговори на новите форми на съвременна заплаха
Обновена: 12 ное 2016 17:08 | 12 ное 2016 16:42, Анисия Иванова
185
Атомният самолетоносач "Адмирал Кузнецов" е край Сирия
Архив: Reuters

Руският атомен самолетоносач "Адмирал Кузнецов", който трябва да засили руското военно присъствие в Сирия, се намира вече край бреговете на тази страна, обяви днес неговият капитан Сергей Артамонов, предаде Франс прес.

Корабите от групата на самолетоносача пристигнаха в набелязаната зона, в източната част на Средиземно море. Сега те изпълняват задачите си, плавайки във водите западно от сирийския бряг, каза Артамонов пред руската държавна телевизия Россия 1.

Военните самолети на самолетоносача изпълняват полети почти ежедневно, като по-специално отработват маневри на сътрудничество с властите на най-близкото сирийско пристанище.

Русия обяви през октомври, че праща единствения си ядрен самолетоносач с неговия ескорт към Сирия, със самолети и хеликоптери на борда му. Разполагането на самолетоносача, както и на кораби за борба с подводници и на ядрения крайцер "Пьотр Велики" ще позволи на Русия да отговори на напълно новите форми на съвременна заплаха като международния тероризъм и пиратството, обясниха тогава от руската армия.

"Адмирал Кузнецов" обикновено се намира в базата в Североморск в Баренцово море. На борда му има изтребители Су-33, МиГ-29КР, МиГ-29-КУБР и хеликоптери Ка-52К.

Русия от една година нанася удари в подкрепа на силите на Башар Асад в Сирия. Москва има военновъздушна база в Хмеймим в алауитския бастион на Асад близо до Латакия, откъдето излитат самолетите, извършващи тези въздушни удари. Русия има и военни и пристанищни инсталации в Тартуз.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
5
 
! Отговори
ДКЕВР преди 7 години
Откога е атомен този самолетоносач? Или благата новина е, че сме успели да им продадем реакторчетата от Белене и те сега срочно ги завинтват на парахода...
137
1
 
0
 
! Отговори
до 167 преди 7 години
къде се е чуло и видело самолетоносоч да избива.....*** ***
136
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За разлика от краварските самолетоносачи този избива джехадистите а не им помага! Как може да има такива *** да ревът срещу Русия, и да боготворят създателите и спонсорите на терористите?
135
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руски бил,стар бил,пък корито бил,пък пушел....Ами , като е толкова кофти, защо плачат западняците и нашите ***?!
134
9
 
4
 
! Отговори
адмирал Джелико преди 7 години
До extremist"ДА НЕ ТИ ОБЯСНЯВАМ КОЛКО РАКЕТИ ТРЯБВАТ ЗА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ САЩ В ЯДРЕНА ПУСТИНЯ И КОЛКО ИМА РУСИЯ"Е, и какво от това? Твърде типично: в момента Русия няма с какво друго да се похвали, освен с ядрени ракети. Остава й износът на страх. Само че това е плашене на гаргите. САЩ изобщо не се хвалят с ракети. Да не говорим, че последния път, когато Путин изстреля ракети към Сирия, те паднаха в Иран. Така че ха ги е пратил към Сиатъл, ха са паднали във Воронеж.
133
8
 
4
 
! Отговори
модерно преди 7 години
главния задвижващ механизъм на това чудо на модерното руско корабоплаване са греблата и живата сила от гребци а всичко останало от атомния двигател е допълнителна тяга и подпомагане на гребците
132
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 162 Няма какво да сравнявам, самолетоносачите при една всеоббвстна война ядрена война почти нямат никаква стойностСкъпо струващо оръжие за налагане на военно предимство на държави с по слаби армии.,,А руския самолетоносеч е добре защитен с пво системи кактои от подводници
131
6
 
3
 
! Отговори
адмирал Джелико преди 7 години
Ами сравнете характеристиките и капацитета на "атомния" самолетоносач "Кузнецов" (който всъщност е паротурбинен) и на атомния самолетоносач "Джордж Буш", веднага ще ви стане ясно действителното съотношение на силите.
130
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кое му е атомното на тоя дъмпер. Сигурно и гуми горят вътре. Ако не е тайна колко месеца пътува до Сирия?
129
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атомно има на борда,но не е свързано с. Движение.Тв си е парход.
128
4
 
8
 
! Отговори
3апознат преди 7 години
Руският атомен самолетоносач "Адмирал Кузнецов" за да се използва ефективно е нужно двигателите да не са работели поне една седмица за да имат видимост руските изтребители поради гъстия дим над руското страшилище :)))
127
1
 
7
 
! Отговори
dassy преди 7 години
Нищо атомно няма в този самолетоносач. Оправете си публикацията и не се излагайте.
126
1
 
5
 
! Отговори
dassy преди 7 години
Нищо атомно няма в този самолетоносач. Оправете си публикацията и не се излагайте.
125
1
 
2
 
! Отговори
X преди 7 години
"Атомен" или "Дизел генераторен" доста подвеждаш то заглавие.
124
2
 
4
 
! Отговори
чудо преди 7 години
този бълващ пушек параход се вижда с просто око от космоса и затова е време екологичните организации да го бракуват за да не замърсява въздуха на планетата
123
11
 
4
 
! Отговори
екологичен проблем преди 7 години
Баси пушилката. Демонтирайте го това, че ще ни докара глобалното затопляне по-бързо, отколкото е предвидено. Димът, който излиза от единствения руски самолетоносач "Адмирал Кузнецов", преминал преди броени дни през Ламанша, бе сравнен с пушека от вече пословичния исландски вулкан Ейяфятлайокутл, спрял авиотрафика в цяла Европа преди няколко години. На 4 октомври 2016 г. Съветът прие решението за ратифициране на Парижкото споразумение от ЕС. Това споразумение определя рамката за глобалните действия в областта на изменението на климата.Трябва такива пушещи руски корита да бъдат спрени от употр
122
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До нн то и стоянките каяците на ескимосите са още по на север ама с това не стават АТОМНИ впро4ем я кажи и един атомен ледоразбива4 който е руски а не от ссср впро4ем строени в балтиските държави тогава республики
121
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изглежда плаващият самовар "Адмирал Кузнецов" ползва обогатен радиоактивен *** !
120
5
 
6
 
! Отговори
нн преди 7 години
От 50 години атомните ледоразбивачи трошат ледовете на севера без нито една авария, сега, Кузнецов не бил атомен. Абе хора, къде му е местостоянката, я не ги подценявайте руснаците? Сигурно в него е концентрирана толкова енергия, че някой хора не могат да разберат за какво става дума.
119
6
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
как да не е атомен - Артьом върти *** долу под палубата