Путин зовe САЩ за обща борба с тероризма: Трябват ни приятели!

"Не желаем противопоставяне с когото и да било. Не търсим врагове"
Обновена: 2 дек 2016 10:43 | 1 дек 2016 20:21, Елка Василева
175
Путин зовe САЩ за обща борба с тероризма: Трябват ни приятели!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин призова САЩ за съвместна борба с "една реална, а не измислена заплаха - международния тероризъм", предаде ТАСС.

"Разчитаме да обединим усилията си със САЩ в борбата с една реална, а не измислена заплаха - международния тероризъм", заяви руският държавен глава в годишното си послание към парламента на страната.

Президентът изтъкна, че руските военни решават в Сирия "именно тази задача" и са "нанесли на терористите осезаеми щети".

"Готови сме за сътрудничество и с новата американска администрация", заяви Путин. "Важно е да нормализираме и да започнем развитие на двустранните отношения на равноправна и взаимноизгодна основа", подчерта той.

Взаимодействието между Русия и САЩ в решаването на глобални и регионални проблеми е в интерес на целия свят, отбеляза руският лидер. "Носим обща отговорност за гарантиране на международната сигурност и стабилност, за укрепване на режима на неразпространение", каза той.

"Не желаем противопоставяне с когото и да било. Не търсим врагове, трябват ни приятели", добави Владимир Путин, цитиран от медиите в Русия.

Курсът към развитие на политическата система и пряката демокрация в Русия ще бъде продължен, заяви също така Путин. Той припомни, че септемврийските избори за долна камара - Държавна дума, отново бяха произведени по смесената система - "принципна насрещна стъпка към общественото мнение". "Курсът към развитие на политическата система, институциите на пряката демокрация, повишаване на конкурентността при избори е абсолютно оправдан и безспорно ще го продължим", увери той.

Изграждането на мост през Керченския проток, който ще свързва Крим с континентална Русия, протича според графика, увери държавният глава. Федерацията анексира украинския полуостров през 2014 г., напомня в тази връзка Ройтерс.

Путин посочи, че в Москва и Санкт Петербург също тече мащабна модернизация на пътната мрежа. "От следващата година започваме такива проекти и в други големи градове и градски агломерации, където живеят близо 40 милиона души", обеща той.

Президентът постави задачата за две години да бъдат поправени най-малко половината пътища в Русия. "Решението е взето, набелязани са и съответните средства, трябва само да се работи ефективно", заяви той.

Той чете посланието си към Федералното събрание в продължение на 69 минути. Залата най-малко 10 пъти го прекъсна с ръкопляскания, допълва ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
0
 
! Отговори
Товарищ преди 7 години
Сети се Путин че му трябват приятели... Няколко години сипе наред лъжи и заплахи. Като му трябва приятел да се гушка с Чуркин.
111
0
 
4
 
! Отговори
darcas преди 7 години
Ако нямаше тероризъм и противопоставяне на страните, оръжейните комплекси на големите страни какво щяха да произвеждат и от какво щяха да печелят?
110
3
 
6
 
! Отговори
WTF преди 7 години
Русия може и да не търси врагове, но САЩ търсят - те нямат нужда от много приятели, защото това означава мир, а мирът не води до приходи и печалби.
109
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя е изперкал тотално. Не помни ли ултиматумите преди месец ?! Нещастна савецка работа е това. По далеч от тия !
108
9
 
2
 
! Отговори
ГУБЕТЧИЯ преди 7 години
СВЪРШИХА ДЕНЬГИТЕ ЗА МИСИЯ В СИРИЯ И СЕГА ПУТИН ТЪРСИ СПОНСОРИ В ИМЕТО НА САЩ ! ДА ,НО САЩ НЯМА ДА ДАДАТ ПАРИ ЗА ДА ПОДКРЕПЯТ ЕДИН ДИКТАТОРСКИ РЕЖИМ НА АСАД ОТ КОЙТО САМО РУСИЯ ИМА ПОЛЗА !
107
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До Анонимен145каскет, познанията ти по религия са на нивото на комсомолски секретар от 76та. поне да беше ползвал гугъл, като боби.
106
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На знамето вдясно е показано убиването на звяра сатаната.Има ли друг световен лидер,който да застане до такова знаме?
105
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
сащ нямат приятели а интереси на тях никакво доверие
104
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИ РУСИЯ НЕ Е В ЕС НО В РУСИЯ ЖИВЕЯТ СТО ПЪТИ ПО-ЗЛЕ ОТКОЛКОТО В ГЕРМАНИЯ И 10 ПЪТИ ПО-ЗЛЕ ОТ БЪЛГАРИЯ.
103
3
 
5
 
! Отговори
Петков преди 7 години
И като са събаряли планини та какво?Афганистанците ги изритаха като мръсни котета, още си *** насинените ***.Тогава руската армия беше заразена с манията по хероина и няма изгледи скоро да се оттърват от масовата наркомания.Имали бомби-да имат, но мин.заплата е 117 долара,а средната пенсия 102 долара,над два пъти по-ниски от нашите.И като излезеш от Москава и Петербург, всичко останало е ***,няма улици,пътища,инфраструктура,няма свестни жилища,болници и училища.Мизерия и алкохолизъм
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Изгърбич Задвратян...отивам да си взема един крем карамел от виенската. повтарям въпроса: коя бомба е първообраза на дадения руски модел
101
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До Бобие добре де, кафето ми изстина , а ти немаш крайно становище. крайно неубедително.
100
0
 
3
 
! Отговори
до Боби преди 7 години
Пък ти пиеш едни илачи, дето правят кратер в главата ти. Спри ги бе човек! Може още да не е късно.
99
1
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До Бобибраво баце, идеално идваш с шкембето на обед. кажи сега за бомбите че с колегата спориме тука тол бой или моаб са краднали руснаците като първоначална разработка за комплекс хн 2041
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На жужи определено му трябват приятели, че с тези сегашните е за никъде. Но все си мисля, че той предпочита такива, като Асад.
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 129Стига с тези руски (Гьобелсови но като знаем че той се е учил от руснаци пак руски) опорни точки._Швейцария има пари да си плати скъпо и прескъпо правото да е част от европейския пазар а същото се отнася и за НАТО (дава много пари за отбрана) докато за страни с по малки възможности е много по изгодно да бъдат част от тези съюзи.Защо не обясниш на нас по "елементарните" от теб българи, защо все пак Швейцария дава мило и драго (става дума за пари) да е част от общия евр. пазар.
96
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИЯ Е ЧАСТ ОТ ЕС--------ШВЕЙЦАРИЯ НЕ Е ЧАСТ ОТ ЕС, НО КОЙ ЗНАЕ ЗАЩО ТАМ ЖИВЕЯТ СТО ПЪТИ ПО-ДОБРЕ.
95
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиВиж какво,не четеш новини,не ползваш международния обмен на такива,а само на руските медии.затова с теб не може да се говори.Заеми се с нещо друго.Русия е в Сирия в най-тежкото си въоръжение изнесено някота от страната си.В момента избива цивилни и се прави,че им помага с коридори и подобни...
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБЪЛГАРИЯ Е ЧАСТ ОТ ЕС НЕ ОТДЕЛНА СТРАНА КАКТО ВНУШАВАТ ХИБРИДНИТЕ ***.
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реалната цена на петрола е около 30 долара, другото води до развъждане на араби