Москва за убийството на посланика: Тероризмът няма да мине!

Убиецът е бивш полицай от спецчастите
Обновена: 19 дек 2016 21:24 | 19 дек 2016 21:00, Елка Василева
187

Снимка: БТА

Русия определя убийството на посланика в Турция Андрей Карлов като терористичен акт и ще отнесе въпроса до Съвета за сигурност на ООН. Това заяви Мария Захарова, говорителят на външнополитическото ведомство в Москва, предаде TACC.

Тероризмът няма да мине. Ние ще се борим решително срещу него“, заяви Захарова.

Турските власти са уверили Москва, че виновните за убийството на руския посланик в Анкара ще бъдат наказани, каза още Захарова.

Мъжът, който простреля фатално руския посланик в Анкара Андрей Карлов, е турски полицай, предава АФП.

„Нападателят е полицай“, разкри кметът на турската столица Мелих Гьокчек в профила си в Twitter.

Вестник „Йени шафак“  публикува инициали на мъжа – М.М.А. Според изданието той е работил към турските специални подразделения за справяне с масови безредици.

Полицаят, убил руския посланик в Турция Андрей Карлов, е бил уволнен от служба преди няколко месеца във връзка с разследването на юлския опит за държавен преврат в страната, предава TACC.

Позовавайки се на свидетели, телевизия NTV съобщи, че убиецът е произвел няколко контролни изстрела, след като посланик Андрей Карлов вече е бил паднал.

След първите изстрели нападателят поискал събралите си на изложбата да се разотидат.

След това се приближил до лежащия на пода посланик и няколко пъти стрелял в него.

Според очевидци терористът влязъл в помещението, в което се откривала изложбата, облечен с черен костюм и вратовръзка и бил взет за охрана на посланика. В резултат на полицейската операция нападателят е бил ликвидиран.

Охраната на руската дипломатически мисия в Анкара е засилена.

Държавният департамент на Съединените американски щати осъди нападението в Анкара срещу руския дипломатически представител в Турция Андрей Карлов.

„Осъждаме този акт на насилие, независимо откъде идва. Нашите мисли и молитви са с него и семейството му", заяви говорителят на американското външнополитическо ведомство Джон Кърби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
От Анон преди 7 години
До Анонименааааа беше въпрос на време да вкючиш и Еврейте :Д
100
0
 
1
 
! Отговори
От Анон преди 7 години
До АнонименКакво аз съм или не съм не е от значение,за това което първоначално говорихме.Аз пък да ти отговоря на върпоса с въпрос - какво значение има от къде съм и какъв съм с това за което първоначално започнахме разговора? И съшо, какво те брига теб какъв съм,има ли за теб значение? И какво е то? И най-вече ако има, защо?
99
0
 
1
 
! Отговори
до Анон преди 7 години
до 150 Поста който е извор на темата беше 111, потурчен! Сам си прави изводите колко си ку.х след като препрочетеш диалога ни.
98
0
 
3
 
! Отговори
От Анон преди 7 години
до 151Нали разбирате че продължавате да мислите погрешно когато казвате че съм "потурчен"? Понеже не знаете с какво друго можете да ме заядете или нагрубите и за това пак едно си баба знае едно си баба бае,че съм "потурчен" или имам "ориенталски" манталитет...отново само защото не се съгласявам с Вашето мнение, или може би защото не можете да повярвате че има не-потурчени Българи които не плюят по Турция цял ден?!
97
0
 
1
 
! Отговори
до Анон преди 7 години
до 149 Ахааа..ти си потурчен българин, но живеещ извън България викаш? И това с какво те прави различен от потурчения българин останал в България, освен че знаеш езици?Като те гледам не си мръднал и на йота от ориенталския и фанатичен манталитет присъщ на турците. Много независт към българското у теб...то струи от теб по лицемерен начин.
96
0
 
1
 
! Отговори
От Анон преди 7 години
До до АнонЧе да, не съм се оплел. Вие май загубвате нишката? Прочети от ново и се надявам да разберете за какво говоря и какво Вие казвате и кои изказвания са от първоначалното ми мнение и кое е за Ваш отговор!
95
2
 
3
 
! Отговори
От Анон преди 7 години
До АнонименСмешно е, но тъжно. Грешките които правя нямат нищо общо с Турция или според вас моето "потурчване", има общо че от както съм на 1 година не живея в Бг.Пак се връщам всяка година лятото. Родителите ми ме научиха до толкова че да правя само малко грешки от време на време. Но за сметка на това знам о6те 4 езика.Но едва ли ще ми хванете вяра, смешно но жалко.
94
0
 
4
 
! Отговори
до Анон преди 7 години
Виж как започва 133-ти пост, смешен рез.няк! Това е твой пост. Пак ли не си се оплел? Значи хем признаваш, че индиректно говориш за турците, хем след това си имал предвид ЕС и Америка, а не турците? Муахахааххаахх...Няма такъв сме.шен про.ст ре.зак!
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега кремълските бандити ще хвърлят вината върху който си искат,предполагам ще го отнесе някой от умерените в Сирия,а за разстрела той си е руско турска интрига със съдействието на Ердоган и Путин.Жертваха човешки живот за да може мръсните им игри да продължат.Куршумите още летяха а клипа вече пуснат в интернет,тез вафли вече сме ги яли
92
1
 
1
 
! Отговори
От Анон преди 7 години
До АнонименС нищо не съм се оплел. Просто пак не разбирате! По-напредналите страни за които говорех НЕ ВКЛЮЧВА и дори не съм намеквал да бъде Турция! Както казах в един друг пост те си имат собствените добри/лоши качества. Така че ти не го извъртай че не съм знаел какво казвам. Вие не разбирате и не можете да проумеете за какво говоря.
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до Анон 133Да абсолютно го казах. По-напреднали от Вас се отнася за Евросъюза,Америка,и най-вече за Русия,тъй като техен посланник го обиха. Пишете в тук, Путин да ги бил изтрепал турците и т.н молите се на ЕС/Америка/Русия да Ви помогне да станете по-икономическа държава,и плююете по Турция която го прави бавно.Ами това казвам,стига сте се молили на по-напреднали(ЕС,Амер,Русия) и сами се оправете.
90
0
 
3
 
! Отговори
до Анон 133 преди 7 години
Из пост 111 "Е станало станало,но в момента Българите сами не можете да си помагате (забивате си ножове в гърбовете) а сте тръгнали да оправяте и молите НА ПО-НАПРЕДНАЛИ ОТ ВАС!"Я пак се изкажи!!Ей, много мразя да ме правят на до.битък и лъжец!Не ставаш!Ти даже не знаеш, какви глупости си писал, че имаш и наглостта да се оправдаваш.
89
3
 
2
 
! Отговори
От Анон преди 7 години
До АнонименМоето мислене е точно заради личен опит с Българите, първоначално не бях така,но нещата се променят.Но аз "предателят",все пак се опитвам да помогна на Бг по какъвто начин знам, и се опитвам да Ви отворя очите към някой неща,но отново разбирам,че това може да стане само и единствено ако човек иска, а не от говорене за да се промени към по-добро.Е уви,грешката е моя,извинете:)Както казаш бъдете жив и здрав:) И се надявам никога да не се срешнем,че май си ми дигнал мерника...
88
3
 
3
 
! Отговори
От Анон преди 7 години
До АнонименДа индирекно казвах че турците не са по-долни от Българите...това е различно от това да казвам че са по-добре! Това е проблемът СЪНАРОДНИКО...че такива като теб явно нямат умнствения капацитет да разбереш какво казвам и за това казват че "ти си предател". От личен опит имах 4/5 приятели Българи,всичките до един след едно известно време ме предадоха по един или друг начин, само една туркиня знаех и тя нищо лошо не ми направи.Е ок това е много малко хора за генерализация,но все пак...
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пост 111 казва, че турците са по- напреднали от нас. Индиректно. Това не е твой пост ли Анон? Ей, не ме занимавай с глупости, бе! Не се прави на неразбрал! Точно турците имнаше предвид в този пост. И ти ако си българин с такова мислене, значи наистина си предател, човече. Не мога да кажа за един българин с такова мислене нищо друго различно.
86
1
 
2
 
! Отговори
От Анон преди 7 години
Между другото, това че се писах един път като Анонимен беше без да искам. Но наистина се вразумете, предлагам да си говорим само, а да оставим физически наранявания и символични заплахи на страни, и просто да си говорим.
85
2
 
2
 
! Отговори
От Анон преди 7 години
Никога не съм казал че едната или другата страна е по-напред.Но наистина,не мисля че си правиш живота лесен и хипотезата Ви по-права,особено когато ме заплашвате,та макар и символично. Просто показва какво точно казвам,казвате че Турският народ е по-долен и де факто казвате че ще ме заколите (ако никой не ви хване) само защото моето мнение не съвпада на 100% с вашето!?
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЕ - Украинците решиха да ги осъдят на милиарди долари за газов монопол. В Украински съд. При положение, че руснаците не продават газ на територията на Украйна ...В Украйна газ продава само украинската НафтоГаз. По-тъпо от това - не мога да се сетя.
83
6
 
3
 
! Отговори
7 преди 7 години
следваштия Путин ли е ???
82
1
 
5
 
! Отговори
kamikadze преди 7 години
В момента това, което тук се питаме и спорим - е нищо в сравнени с това, което тече в Русия.Дали от ФСО са виновни, че не са опазили посланика, кой какво и защо ...Има нови данни, че е стреляно и извън сградата от други, изтича много нова информация, пълно е и със догадки и разни теории.Руснаците ще се оправят, дали Турците, дали Американците, дали радикални ислямисти, дали самите Руснаци ...Истината е една - за момента - Порошенко и ислямистите в Сирия са най-потърпевши ...