Москва за убийството на посланика: Тероризмът няма да мине!

Убиецът е бивш полицай от спецчастите
Обновена: 19 дек 2016 21:24 | 19 дек 2016 21:00, Елка Василева
187

Снимка: БТА

Русия определя убийството на посланика в Турция Андрей Карлов като терористичен акт и ще отнесе въпроса до Съвета за сигурност на ООН. Това заяви Мария Захарова, говорителят на външнополитическото ведомство в Москва, предаде TACC.

Тероризмът няма да мине. Ние ще се борим решително срещу него“, заяви Захарова.

Турските власти са уверили Москва, че виновните за убийството на руския посланик в Анкара ще бъдат наказани, каза още Захарова.

Мъжът, който простреля фатално руския посланик в Анкара Андрей Карлов, е турски полицай, предава АФП.

„Нападателят е полицай“, разкри кметът на турската столица Мелих Гьокчек в профила си в Twitter.

Вестник „Йени шафак“  публикува инициали на мъжа – М.М.А. Според изданието той е работил към турските специални подразделения за справяне с масови безредици.

Полицаят, убил руския посланик в Турция Андрей Карлов, е бил уволнен от служба преди няколко месеца във връзка с разследването на юлския опит за държавен преврат в страната, предава TACC.

Позовавайки се на свидетели, телевизия NTV съобщи, че убиецът е произвел няколко контролни изстрела, след като посланик Андрей Карлов вече е бил паднал.

След първите изстрели нападателят поискал събралите си на изложбата да се разотидат.

След това се приближил до лежащия на пода посланик и няколко пъти стрелял в него.

Според очевидци терористът влязъл в помещението, в което се откривала изложбата, облечен с черен костюм и вратовръзка и бил взет за охрана на посланика. В резултат на полицейската операция нападателят е бил ликвидиран.

Охраната на руската дипломатически мисия в Анкара е засилена.

Държавният департамент на Съединените американски щати осъди нападението в Анкара срещу руския дипломатически представител в Турция Андрей Карлов.

„Осъждаме този акт на насилие, независимо откъде идва. Нашите мисли и молитви са с него и семейството му", заяви говорителят на американското външнополитическо ведомство Джон Кърби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 118 Ти що не се пишеш АНОН? Той ми казва че турците са по-стойностни от българите, не някакъв анонимник. И това за рязането на глава е просто символично или си прекалено т.ъп за да не схванеш, че не бих лежал за *** като теб в панделата само заради едни думи в нета. Иначе ти я режа Аноне, стига да има за какво.
80
1
 
5
 
! Отговори
до Анон преди 7 години
До Анон с широкото мнение: *** в лагера в Харманли да ти разширят мнението
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе казвам че единия народ е по-долен от другия, но найстина ли ще говорим за цивилизованост при полужение че дирекно заплашваш с обезглавяване?? Найстина ли?? Малко ти е много на крайя, аз предлагам само да си говорим а да оставим обезглавяването на други хора и за други причини.
78
1
 
1
 
! Отговори
От Анон преди 7 години
До Йосиф СърчаджиевАко го казваш на мен, мога от сега да ти кажа, че не съм потурчен,нито пък имам каквото и да било добро или не мнение за Турция...просто съм човек с по-широко мислене за света.
77
0
 
3
 
! Отговори
От Анон преди 7 години
До АнонименНе съм Турчин,но мерси :) Не казвам че Българският народ е по-долен,просто казвам че не е по-напред както Вие твърдите. Също,замисли се само какъв тон аз използвам и какъв тон Вие имате...защо ме лично обиждате?С какво лично на Вас съм Ви наранил?Та да имам такова отношение от Ваша страна? Всушайте се в какво казвам,вместо да се пенявите.Аз пък Ви пожелавам много радост,здраве и късмет:)
76
3
 
3
 
! Отговори
От Анон преди 7 години
До АнонименЗнам достатъчно че да знам как Българският народ сам се само-унищожава и продължава да държи злоба за станалото. Е станало станало,но в момента Българите сами не можете да си помагате (забивате си ножове в гърбовете) а сте тръгнали да оправяте и молите на по-напреднали от Вас.Управете се Вие за да Ви уважават!П.п. пижете ми минуси,мен не ме брига,казвам го за Ваше добро(найстина)...за който умее да слуша! :)
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета и се чудя на омразата и невежеството, лъхащи от някои коментари към статията. "Русия заслужава съдбата си заради Алепо", ало, вие нещо друго освен пропагандна преса четете ли? Интересувате ли се въобще от истината? Потърсете журналистките Eva Barlett и Vanessa Beeley, които са повече от 11 месеца в Сирия и имат реална представа какво се случва там. Престанете да живеете по тенденцията "Keep calm and blame everything on Russia".
74
1
 
4
 
! Отговори
kamikadze преди 7 години
до PDПо-протокол, извън посолството, което е Руска територия - руснаците нямат почти никакви правомощия на турска земя. Има изключения като дипломатически транспорт и тн., но на подобни организирани мероприятия - охраната се поема от полиция или турски специални сили, руснаците нямат правомощия дори документи да проверяват. По филмите е друго ...Официално полицаите са водили престрелка и са го убили. А не допълнителен спецназ.Кое как е било - тепърва ще го разбираме.
73
0
 
1
 
! Отговори
PD do ano 93 преди 7 години
"Много руски филми гледаш!".....Грешиш! Има тренинг. Заучена реакция, която се задейства при ситуация "опасност" и тя е тренирана до ниво рефлекс. Контролната зона от която бе показан изстрела се обезопасява и от обикновен бодигард на фолк певица. А от няколко метра срещу все още не насочен пистолет, дори сам имаш много голям шанс. А с двама охранители посланика можеше и да жив. И дори и ранен охранника не умира веднага, както по филмите, а шумотевицата щеше да предупреди посланика. Не е филм.
72
2
 
9
 
! Отговори
Пак от Анон преди 7 години
Хората които плюете на Турция, там хората преди конфликта в Сирия живееха по-добре от колкото в Бг! Казвате че са долни но има много по долни Българи. Стига сте плюли по тях, те си имат и позитивните и негативни неща както и Българският народ! Гледайте Вие как да подобрите живота си и на другите около вас.Как да направите България достоина свята държава! Имайте повече деца, как да се оправи държавата когато няма толкова Българи да се раждат??
71
0
 
5
 
! Отговори
БГ- турчин преди 7 години
защо турция и българия са на отделни страни - (нато - турция / България - Русия) сега (българия в нато - турция все по близо до съюз с Русия ) живота е като колело
70
0
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Някой всячески се стреми да създава проблеми, но това е много отчаян опит. Руснаците дадоха 20 милиона жертви във втората световна и въобще няма да се впечатлят от едно подло убийство,пък било то и на посланик.
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Наистина съжалявам Левски и други като него борили се за нищо...найстина е тъжно!"Май найстина не знаеш кой е Левски и за какво се е борил."Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби" - В.Левски!
68
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
При диктаторите е така,бедни,пият от икономия гадости,умират масово,но като един са зад него,защото утре може и по-лошо да им се случи.
67
0
 
3
 
! Отговори
bg преди 7 години
До Василев Пий си хапчетата и престани да пишеш простотии
66
1
 
7
 
! Отговори
aa преди 7 години
и това ден преди срещата на русия - турция за разглеждане на възможностите за спиране на огъня в в сирия .... чиста случайност ....
65
4
 
5
 
! Отговори
Анон преди 7 години
След издънката на Южен поток, вече нищо не ме впечатлява! До къде го докара Българският народ,Русия и Турция да са на една и съща страна и България на друга,слогувайки на Евро-Американските ***! Наистина съжалявам Левски и други като него борили се за нищо...найстина е тъжно!
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина защо да ходи с охрана един обикновен дипломат било то и руски в Турция? Така разсъждават братушките- от него нищо не зависи, той на никой не е пречил..Това че бок.луци има навсякъде и само затова че си руснак могат да те гръмнат е съвсем отделен въпрос. То и оня нашия *** бутна германката по стълбите...бо.клуци навсякъде! въпроса е друг- къде са турските охранители в тази зала? Това в САЩ как ще се случи?
63
0
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Сирийските Мюсюлмански братя на Ердоган му връщат жеста, задето ги отсвири в Алепо и се разбра с Путин, за да може турската армия да влезе в Сирия и да попречи на кюрдите да слеят двата си анклава в северна Сирия.
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дезинформацията е тотална и да се прави сравнение с Украйна е безмислено-една лъжа не доказва друга лъжа.Факт е, че световните лидери губят контрол над събитията, ако тези марионетки могат да се нарекат така.Факт е, че се извършва брутален експеримент с човечеството.Факт е, че напрежението ескалира на нашата граница и това е тревожно за всички българи.Някой наистина ли се радва на тези факти?!