Москва за убийството на посланика: Тероризмът няма да мине!

Убиецът е бивш полицай от спецчастите
Обновена: 19 дек 2016 21:24 | 19 дек 2016 21:00, Елка Василева
187

Снимка: БТА

Русия определя убийството на посланика в Турция Андрей Карлов като терористичен акт и ще отнесе въпроса до Съвета за сигурност на ООН. Това заяви Мария Захарова, говорителят на външнополитическото ведомство в Москва, предаде TACC.

Тероризмът няма да мине. Ние ще се борим решително срещу него“, заяви Захарова.

Турските власти са уверили Москва, че виновните за убийството на руския посланик в Анкара ще бъдат наказани, каза още Захарова.

Мъжът, който простреля фатално руския посланик в Анкара Андрей Карлов, е турски полицай, предава АФП.

„Нападателят е полицай“, разкри кметът на турската столица Мелих Гьокчек в профила си в Twitter.

Вестник „Йени шафак“  публикува инициали на мъжа – М.М.А. Според изданието той е работил към турските специални подразделения за справяне с масови безредици.

Полицаят, убил руския посланик в Турция Андрей Карлов, е бил уволнен от служба преди няколко месеца във връзка с разследването на юлския опит за държавен преврат в страната, предава TACC.

Позовавайки се на свидетели, телевизия NTV съобщи, че убиецът е произвел няколко контролни изстрела, след като посланик Андрей Карлов вече е бил паднал.

След първите изстрели нападателят поискал събралите си на изложбата да се разотидат.

След това се приближил до лежащия на пода посланик и няколко пъти стрелял в него.

Според очевидци терористът влязъл в помещението, в което се откривала изложбата, облечен с черен костюм и вратовръзка и бил взет за охрана на посланика. В резултат на полицейската операция нападателят е бил ликвидиран.

Охраната на руската дипломатически мисия в Анкара е засилена.

Държавният департамент на Съединените американски щати осъди нападението в Анкара срещу руския дипломатически представител в Турция Андрей Карлов.

„Осъждаме този акт на насилие, независимо откъде идва. Нашите мисли и молитви са с него и семейството му", заяви говорителят на американското външнополитическо ведомство Джон Кърби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До PD"Няма нужда от огнестрелно оръжие, за да реагира руската му охрана. За времето в което ще се приближи отзад и извади оръжие, двама охранители, ще са реагирали и нещата стават други."ААХАХАХАХАХАХААХХААХ!!!От сърце се смях! :))))Много руски филми гледаш!
60
2
 
7
 
! Отговори
PD преди 7 години
Всъщност никой не коментира какво се е случило с руската му охрана, Както и не е ясно какво се е случило с турската такава. Освен посланика други убити няма, а няколкото ранени, дори не са тежко, и вече са извън болничните заведения. А на камикадзето да кажа:Няма нужда от огнестрелно оръжие, за да реагира руската му охрана. За времето в което ще се приближи отзад и извади оръжие, двама охранители, ще са реагирали и нещата стават други. В цялата ситуация има много неизвестни и премълчани неща
59
3
 
11
 
! Отговори
kamikadze преди 7 години
Посланик - неприкосновено лице. Охраната му е задължение на държавата приемник. Физическата охрана от руска страна - няма право на огнестрелно оръжие на турска територия.
58
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 2 години един авер ми вкарва оферта да ходя на почивка с него в Кушадасъ. Аз се правя на ударен леко и го питам..това къде е? Той..:в Турция , бе брат не си ли чувал за този курорт? И аз : Брат, май съм го чувал, но ти нямаш толкова пари да ми дадеш за да ме накараш да отида в тази ска.пана държава. Глеееда ме като натровен. И аз: т'ва е положението, приятелю! Пожелавам ти приятно изкарване в Анадола.
57
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма никакво значение дали това е постановка или не.Факт е, че на този ши-бан свят има прекалено много и-диоти и това ще доведе до обичайния сценарий-масов терор.На мен не ми харесва, а на вас?Единственото, за което се чудя- има ли оптимистичен сценарий или човешката природа е в тези граници на възможности?Въпреки холядолетното лустро цивилизованост на човека животното прозира.
56
13
 
3
 
! Отговори
дед Мороз преди 7 години
И за червеите ще има Коледа..ха.ха.ха
55
3
 
17
 
! Отговори
али преди 7 години
ЦРУ в действие ...
54
3
 
8
 
! Отговори
PD преди 7 години
Есенцията на цялото мероприятие, бе да си каже рецитала пред медиите и да се извърти в топ стрииминга от световните медии. А защо никой не коментира Англия? Къде е Англия? Нещо медийно затъмнена май, що ли ? Надали стои мирно и няма интереси и действия в посока реализирането им. Но медиите мълчат. Що ли ? Дежурния виновен САЩ е ясен. А къде е неговия батко ?
53
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Турция трябва да ходиш само с бронетранспортьор в компанията на спецчасти. Те собствения си президент не успяха да опазят, че се наложи да разчита на милостта на пучистите, дето му бяха прехванали самолета, та какво остава за един посланик?
52
1
 
5
 
! Отговори
Сценаристиков преди 7 години
Това е втори дубъл.Първия беше в BG с Доган. Мизансцена и целите подобни.Героя,за когото се дават жертви(или театрални представления у нас)е Русия,все по- недопустимо силна.Днес жените и децата на убийците от ИД бяха изкарани от Алепо(Сирия избяга,само те оставаха).Те бяха щита срещу въздушните удари.Подло е да убиеш в гръб,но ако ти помага ДЪРЖАВАТА поне ще изпълниш поръчението.И както в прогнозата за времето,малко шегички:Бей Ти Вай знае,че след n контролни изстрели в тила човека е жив.
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атентатът е повече от ясен, на това му се вика damage control, напълно в реда на нещата, преди два дни пускаш шиитите в един от най-важните сунитски бастиони в Близкия Изток. Въпросът пред руското разузнаване е бил къде ще дойде евентуалното отмъщение и държава също не е толкова нелогична-институционално хаотизираната Турция, никакъв Запад и никакви пет лева, 22 годишен полицай, млад, зелен, емоционален, религиозен, амбициозен и жертвоготовен с пистолет... рецепта за терористичен акт.
50
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всички им трябва един Буш.....Да мирясат... Тоя черньоо и тоя зализан шотландец ...Никва няма да е свършат.
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до Скептика, момък я виж втора снимка. Виж че е насочил този оръжието си към някого, след като е прострелял посланника- Очилата на посланника вече са на пода. И викаш няма да го разстрелят като куче тоя дето е насочил оръжие към граждани, полиция? Да чакат да гръмне още някой ли, що ли?
48
11
 
5
 
! Отговори
COUNTRY BOY преди 7 години
САЩ ще оправи туркито и рашка споко.
47
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турчетата за пореден път доказаха, че и за ч3п за зеле не стават. Как този е допуснат в близост до посланика?
46
3
 
13
 
! Отговори
Сократис преди 7 години
Кои се страхуват от близки отношения между Русия и Турция? Да,правилно-ТЕ са!Използваха фанатизиран гюленист убивайки руския посланик и знаейки,че ще умре броени минути след него,да създаде раздор между Путин и Ердоган въпреки,че раздор няма да има,но напрежение и съмнения ще има...защото каква е тази охрана на посланика която не си познава агентите и защо побързаха да убият терориста като можеха да го обезвредят,заловят и го накарат да говори
45
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
и защо посланиькт на русия а не на сащ или сауд арабия ние бьлгаритетенепрекьснато пишем че на турция не трябва да се вярва и че е рано за отношенияслед свалянто на руския самолет докато ердоган е на власт мир в турция и раионаняма да има краино време е сащ да го разберат
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до Скептика , тоя *** е искал да умре веднага, затова след като гръмна посланника насочи оръжие и срещу ченгетата и затова го убиха. Навсякъде по света насочиш лиоръжие срещу полицаи и те разстрелват като ку.че. Жалко наистина, че не са го заловили жив за да разберем наистина кой го е спонсорирал тоя.
43
1
 
8
 
! Отговори
Скептика преди 7 години
До ТУРЧИН 51ОБЯВИХА, ЧЕ НАПАДАТЕЛЯТ Е ЧОВЕК НА ГЮЛЕН- ЛЮБИМЕЦЪТ НА ЗАПАДА,НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ НАКЪДЕ ОТИВАТ НЕЩАТА ?--предсмъртна бележка ли намериха? Ако не е писал - ше напише...
42
1
 
16
 
! Отговори
До турчин - аа преди 7 години
Гюлен - САЩ - ЦРУ (САЩ използва терористични организации за да му свуршат мръсната работа (Гюлен, ДАЕШ, ПКК, Бен Ладен и др) затова ги въоръжават.(това не означава ли че цру са терористична организация?)