Русия почита паметта на убития в Анкара посланик Карлов

Лавров: Той стана жертва на позорен терористичен акт!
22 дек 2016 13:44, Елка Василева
14
Русия почита паметта на убития в Анкара посланик Карлов
Андрей Карлов. Снимка: БТА

Русия днес отдава почит на убития в понеделник в Турция посланик Андрей Карлов, предаде Франс прес.

Ковчегът с тленните останки на Карлов, пристигнал в Русия във вторник, е изложен тази сутрин за поклонение в голямата зала на външното министерство.

Паметта на дипломата бе почетена от президента Владимир Путин, който постави тъмночервени рози в ковчега и застина за няколко мига в прощален поклон пред него. Държавният глава изказа съболезнования на семейството на Карлов, посочва ТАСС.

Още по темата

Преди това пред ковчега се поклониха и положиха цветя премиерът Дмитрий Медведев, външният министър Сергей Лавров, много политици, министри и парламентаристи.

Андрей Карлов стана жертва на отвратителен и позорен терористичен акт, докато изпълняваше служебния си дълг, заяви Лавров пред вдовицата и сина на убития посланик.

Вчера руският президент награди посмъртно Андрей Карлов със звание "Герой на Русия" за "проявената непоколебимост и смелост" като посланик и за големия му принос за осъществяването на външната политика на Русия.

По-късно в московския катедрален храм "Христос Спасител" ще се състои опело, което ще бъде отслужено от руския патриарх Кирил.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
3
 
! Отговори
wasilew преди 7 години
"Русия почита паметта на убития в Анкара посланик Карлов" Броят на загиналите от отравяне с концентрат за вана "Бояришник", съдържащ метилов алкохол, в Иркутск достигна 71 души. За тях нищо !!!
13
0
 
5
 
! Отговори
14 турски преди 7 години
войници загинаха в сражение с джихадисти в Сирия..руско-турската война продължава.Около 2,5 хиляди руснаци и 7 хиляди граждани на други страни от Общността на независимите държави участват във въоръжени сблъсъци в Сирия на страната на терористичната организация "Ислямска държава" (ИД). Това заяви по руско радио Елена Сутормина, председателка на комисията за развитие на обществената дипломация и подкрепа на съотечествениците в чужбина на Обществената палата на Руската федерация
12
6
 
4
 
! Отговори
Бояришник ™ преди 7 години
До Анонименникога да не подценяваме джедaйската подлост, злоба и жестокост------------...и руската глупост.
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проклятието на Алепо тегне над всички замесени.
10
6
 
3
 
! Отговори
весел българин преди 7 години
а аз такова хубаво настроение имам днес....ха.ха.ха
9
2
 
1
 
! Отговори
Кики преди 7 години
До анонимен 7Ами Ти Рамбо, откъде се пръкна?
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-изгодното нещо за глобалния финансовия елитец ("неговата верица елитична!") е война Русия - Турция, в която разни обезумели от злоба патриоти да се трепят взаимно далеч от домовете на банкерите, а те само да се грижат да поддържат баланса на пожара чрез финансови потоци и към двете страни. Путин и Ердоган не са им марионетки и този номер няма да мине... надявам се. Но никога да не подценяваме джедaйската подлост, злоба и жестокост.
7
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турия е доста по-развита и важна страна от Русия. Затова Путин внимава в картинката. Ако този тьофлек го бяха убили тук руснаците щяха да реват до небето и да ни заплашват с ядрен холокост.
6
12
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 4 преди 7 години
Турчин си приятелю и пинчер ще викаш на баща си - резаняка ;)
5
13
 
5
 
! Отговори
Бояришник ™ преди 7 години
Това не е подло убийство, а геройско отмъщение.
4
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган отново свали Альоша от наряд,гледа ги в очите и ги трепе а пинчера се чуди какво да обяснява на алкохолизираните бедняци.
3
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незнам с какво Ердоган държи Путин. Вместо Русия да измете гадните турци които им свалиха пилоти убиват им дипломати и какви ли не мизерии, руснаците ги търпят.
2
10
 
12
 
! Отговори
CET преди 7 години
Др. Лавров, Карлов си замина заради малоумната политика на Русия, която и той водеше. Питайте другарчетата си от УСА, те имат опит - техните дипломати от доста време ги малтретират тук- там по света.
1
8
 
10
 
! Отговори
Али Баба преди 7 години
Тоя ще се окаже далечен роднина на Андрей Карлович. Все тая. С това ония доказаха че могат да трепят не само по коледни базари, ами и дипломати