Германия била предупредена за атентатора Амри

Мароканското правителство е съобщило за джихадисткия уклон на тунизиеца
Обновена: 23 дек 2016 19:27 | 23 дек 2016 19:22,
71
Германия била предупредена за атентатора Амри
Снимка: БТА

Германия е получила на два пъти предупреждения от Мароко за риска, който представлявал тунизиецът Анис Амри, извършителят на нападението в Берлин, който беше ликвидиран тази нощ в италианския град Милано, предаде ДПА.

Още по темата

На 19 септември и на 11 октомври мароканското правителство е изпратило предупреждения на германското разузнаване относно джихадисткия уклон на Амри, заяви марокански представител, пожелал да запази анонимност. Той заяви, че в тези предупреждения относно тунизиеца се е казвало, че той има желанието да извърши терористичен акт.

Същевременно началникът на полицията на град Милано Антонио де Йезу заяви, че Амри е носел много малко лични вещи и не е имал никакви документи, когато е бил спрян за проверка в северния италиански град тази нощ, предаде Франс прес.

Той имаше само оръжие, пистолет, с който стреля. Той нямаше дори телефон, а само малък нож и само няколкостотин евро, заяви Де Йезу на пресконференция.

Амри беше спрян просто за проверка на документите. Може и да изглежда парадоксално, но ние не знаехме, че става дума за убиец, допълни полицейският началник и припомни, че Амри с вида си на северноафриканец е приличал на много други мигранти, намиращи се в района на Милано.

Може и да изглежда абсурдно, че терорист от такъв мащаб бе открит по случайност при банална проверка на документите, но такава е действителността, добави Де Йезу.

Неговият заместник Роберто Гуида каза, че при проверката Амри е бил напълно спокоен.
Проверяващите го полицаи поискали от него да изпразни раницата, която носел. Тогава той внезапно извадил пистолета и произвел изстрел.

24-годишният Амри бе убит от италианските полицаи, по които той стреля. Единият от двамата полицаи, които го спрели за проверка тази нощ в Милано, бе прострелян от него и приет в болница, но състоянието му не е сериозно. Според италиански издания вторият полицай, който е ликвидирал Амри, е бил в полицията само от девет месеца.

Същевременно френските власти отказват да коментират как нападателят от Берлин е успял да влезе във Франция от Германия, преди да отиде в Северна Италия, въпреки че е бил обект на международно издирване, предаде Асошиейтед прес.

Вътрешното министерство, канцеларията на премиера и президентството не коментираха информациите на миланската полиция, че у Амри е бил открит билет за влак, който показвал, че той е дошъл в Италия от Шамбери, във Франция, ден преди да бъде ликвидиран в Милано.
Билетът показвал, че Амри е преминал през Торино, преди да се озове в Милано, съобщиха италиански издания.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2012 г. Израел върна 60000 африканци към родните им места.В. Стандарт пебликуна ингервю с организатора на експулсирането:"Не го правя, защото мразя чужденци, а от любов към народа ми и за спасяване на родината", допълни Ишай. Той обясни, че желаещите доброволно да напуснат Израел ще получат парична помощ от 1000 евро. Първият самолет с депортирани африканци се очаква да замине следващата седмица.
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Истината 51И докато полицията се занимава с мнимия убиец и ''очевидеца'', истинския убиец е изведен вече извън страната от организаторите.
42
0
 
7
 
! Отговори
Истината преди 7 години
До Анонимен 38Нито една медиа не коментира, как е било отлично организирано бягството на убиеца. И как германската полиция бе преметната. Чрез един чакащ на пазара, хукнал да бяга уж да гони убиеца, който уж убиец е не далеч от събитието и със свидетели но и той хукнал да бяга. През това време първия се обадил на полицията че гони убиеца. И ги е хванал полицаите в капана, докато истинския е избягал в друга посокаЗащо не казаха от каква народност е ''гонещия убиеца''. ХА-ХА-ХА. Срам ги е.
41
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гермяни била предупредена. И Белгия беше предупредена за атентатана летището, ама кой да чуе, кой да реагира - пък и защо да си прави труда...
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То е съвсем ясно - стрелящият полицай е само от 9 месеца на тази работа и затова като новак е убил терориста, а не като френските си колеги цивилизовано да го пусне да се движи свободно. Както и у нас ги пускат в съответствие с правото на свободно придвижване на хора и стоки. Полицая малко ще го поразпитат, може да го преместят на друго място и всичко ще утихне до следващите брутални разстрели и следващото международно издирване. Не се знае дали тогаваа ще има новак, който да застреля тероиста
39
3
 
2
 
! Отговори
MAMA MIA преди 7 години
Dobar urok Dade tozi na Evropa taka vise pada hahaha.
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тоя като мине всичките 77 девственици, после ги повтаря или нови 77 девственици му дават, интересна работа
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДПА , фРАНС ПРЕС , Асощиейтед прес , БТА от 4 Медии една сглобена новина
36
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Огромен разграден двор! Това е ЕС, с основна "ценност" свободно движение на хора и стоки! Засега само свободно движение на терористи, оръжия и наркотици.
35
2
 
10
 
! Отговори
Американ преди 7 години
В Европа очевидно действат по български - престъпниците биват истински преследвани, само ако заплашват някой от "елита" , а плебсът вълци да го ядат..Тука в Америка не са така нагли, а и Тръмп ще ги "разелитява" или поне така се заканва..
34
1
 
8
 
! Отговори
?????????????? преди 7 години
Интересно коя е таа Медия дето писала че Мароко била предупредила , в нито една германска Медия не пише такова нещо
33
1
 
17
 
! Отговори
Незнайко преди 7 години
Странно ми е защо всички тези предполагаеми атентатори бяха ликвидирани и нито един арестуван, защо убиеца на руския посланик в Турция беше моментално растрелян????
32
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избрали камион и убули шофьора,врязали го във тълпата на подбраната дата и час ,набедили нищо не подозиращо мюсли и после го убили за да не може мюслито да се защити.Тез интриги ги правиха същите във Франция.Ако мислите че лъжа ,пробвайте да се врежите с камион в тълпа и да видим дали ще успеете да избягате а камо ли да напусните страната ?
31
1
 
18
 
! Отговори
Циник до 36 преди 7 години
Геополитическите...икономически причини - не ме интересуват! Миролюбиви...мда...много!!! Сичкото мюсюлман - майка си търсят в Европа! Защо не бягат във ФАЩ?? Те се демократизаторите! Не бягат - защото Тръмп ще ги остави да се издавят като пл*ъхове...и ще изтанцува танца на радоста!
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тероризма е следствие. Борбата ще е успешна, когато се премахнат причините. А причините се, че разбуниха един относително спокоен народ, за да му вземат петрола. Не навиждам комунистите и комунизма, но те ги ухажваха и излиза така, че трябва да призная успехите им пред меките китки на демократите.
29
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велика нация! И какво и е великото? Работят като зомбита и мислят като патки.Пеят песнички, палят свещи и се молят. Добре, че са южнаците да им свършат работата. И като са предупредени, какво са предприели? Подаръци плюшени мечета и лозунги: "Добре дошли"Плюете Тръмп и Путин ама май там е надеждата!
28
2
 
28
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Меркел е наредила - косъм да не пада от тарамбуките! Полицията е парализирана от собственото си из*вращеняшко правителство! Освен с плюшени мечета - не е разрешено замерянето на ко*зееба*чите с друго! Според новата немска библия - ако тарамбука ти удари шамар - трябва да се наведеш, и покорно с 2 ръце да отвориш услужливо бузки! Тук стигнаха дотам, че миналата нова година след посегателствата в Кьолн - "зелена политичка" обвини ченгетата в полицейска бруталност! Да живее политкоректността!
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чyгyн - желязо-въглеродна сплав, но за днес.бг е забранена дума, слага звездички, щото е синоним на не човек, а желязо - комунист
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - "Алпарслан Челик"Челик = корав, здрав, ***
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
германците предупредени, ама льольовци, италианците го свитнаха.