Тунис задържа племенника на атентатора от Берлин

Анис Амри пратил на момчето пари, за да отиде при него в Европа
24 дек 2016 17:50,
6
Тунис задържа племенника на атентатора от Берлин
Снимка: Reuters

Вътрешното министерство на Тунис съобщи, че местната полиция е арестувала племенника на Анис Амри и още двама, заподозрени, че са част от една и съща екстремистка мрежа. Това предаде Асошиейтед прес, цитирана от "Фокус".

Министерството обяви, че Амри, заподозреният за атентата в Берлин, е изпратил на 18-годишния си племенник Феди пари, за да дойде при него в Европа.

Още по темата

Не е ясно дали трите заподозрени лица са помагали на Амри да избяга от Берлин.

Племенникът е арестуван в родния град на Амри, Уеслатия, а останалите - в столицата Тунис. Задържанията са извършени днес.

Междувременно испанският министър на вътрешните работи Хуан Игнасио Соидо каза, че полицията в страната му разследва дали Амри е бил във връзка с човек в Испания, който може да е екстремист.

Днес по обед на летище "Чампино" в Рим пристигна тялото на 31-годишната Фабриция ди Лоренцо, която загина при атентата в Берлин. Сред присъстващите, събрали се на летището да изразят почитта си към Ди Лоренцо, бе и италианският президент Серджо Матарела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
1
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Инсценировка на германците, какво винаги.
3
0
 
17
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Цензуриращия - защо пак изтри коментара ми? От безпросветно незнание...или от чиста злоба! Не АЗ казвам, че пророка им е ****дофил - а мастити учени!Хубаво е преди да триеш профански - да се осведомяваш!
2
0
 
18
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Да попипам! Каква е разликата между умерени и радикални джихадисти? Абе рано или късно ще настъпят мотиката и тогава ще разберат че с европейци и американци не е здравословно да кръстосваш шпаги.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те през колко години дават поколение тези там, че племенникът му е на 18? Бaxти мишките...