Турция потвърди: Заловен е атентаторът от Нова година

Абдулгадир Машарипов е направил самопризнания
17 яну 2017 11:07, Елка Василева
124
Турция потвърди: Заловен е атентаторът от Нова година
Кадър: YouTube

Турският премиер потвърди, че стрелецът, извършил кръвопролитното нападение на Нова година в истанбулско нощно заведение, е бил задържан, предаде Асошиейтед прес.

Пред репортери в Анкара Бинали Йълдъръм каза, че мъжът в момента се разпитва от полицията и изрази надежда, че разпитът ще разкрие "силите", които стоят зад нападението, отнело живота на 39 души.

Премиерът не съобщи повече подробности за ареста или за протичащото разследване.

Междувременно валията на Истанбул Васип Шахин потвърди самоличността на атентатора като Абдулгадир Машарипов, родом от Узбекистан, предаде Ройтерс.

Мъжът е бил обучаван в Афганистан и вече е признал вината си, каза още окръжният управител, цитиран от БТА.

Освен това отпечатъците на задържания съвпадат с тези на местопрестъплението.

При операциите по издирването му са били задържани общо 50 души. В акцията за залавянето му заедно с него властите са задържали също иракчанин и три жени.

По думите на Шахин атентаторът е влязъл нелегално в Турция.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДо 90 При Бай Тошо щеше да изядеш туския си паспорт.И не казвай в Еропа ,че си турчин-не ви харесват, и не ви искат.То и без това там ходиш сами се Бг личната си карта.
74
0
 
10
 
! Отговори
!!!!! преди 7 години
Така хубаво го погалиха по сурата този тураб, а това е само началото . Със сигурност го чака бавна и мъчителна смърт. Полицаите в Турция си знаят работата. Но журналята от днеса пак не ни информират напълно. Освен него са заловени и двете жени, които му помогнаха на баш терористчето. На едната цвета на кожата ѝ е леко черен - от Египет, а другата прасюга от Афганистан. Че даже са и без забрадки за заблуда на Хелзингския комитет.
73
1
 
0
 
! Отговори
UCHY BRE преди 7 години
До Анонимен 22 ZA PRISTOV OTPECHATIK DA SY CHUVAL NECHTO?
72
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въх, въх, леле-мале - каква снимка ! Веднага да се сезират всички хелзинкски комитети, включително и българския. Да отидат в Турция и да му защитят правата на този терорист...... ами така де - да се разгърнат и те малко, няма само ние тук да им слушаме глупостите. Да отидат при съседите, да се изкажат, да ги набият и тях едно хубаво, та да ни олекне и на нас.
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
VOENEN ZAVOD 9 MAI CHERVEN BRIAG
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
V grad CHERVEN BRIAIG imashe voenen zavod sas nad 10 000 rabotnika...tankove ,mtb-ta i btr-i ,osven za Rusia drugite bqha za arabite...SIria ,Irak...POTARSETE V GOOGLE ... 9 MAI CHERVEN BRIAG
69
12
 
3
 
! Отговори
до 90 преди 7 години
роден си в България, имаш българско гражданство, ти си Българин!!! Запомни го! това, че имаш и турско, както много българи американско, немско, испанско, не те прави по-малко българин! Бъди горд със своя Български произход и се радвай, че не си от онези 2/3 турци, които обитават Турция. Хайде нарежи си една трушийка с една ракийка и малко по-спокойно.
68
1
 
8
 
! Отговори
ma4enik преди 7 години
До Анонимен 91; В демократичния Запад казват:"Ако някъде видиш много кръв, някаква групировка да лее кръв или атентант,огледай се, при 95% ще видиш кървавата сянка на България".България е една от трите държави която незаконно продава оръжие на терористите и то не от днес,от както е изкуственно създадена българската държава е извор и център на тероризма. Недей да бъркате стопанина и крадеца на дома.Вие,недостойни изчадия и долни кръвопийци сте отговорни за много кръвопролитни терористични атаки
67
3
 
18
 
! Отговори
патриот? преди 7 години
До Анонимен91; Ако беше прав, сега просто нямаше да те име нито тебе, нито подлият ти род, нито племето ти и нито тебе. Ако не бяха турците, ако Владислав Варненчик беше победил при Варна сега щеше да се кръстиш от ляво на дясно и щеше да говориш я на немски я на италиянски или испански. Много сте подли. Измислихте "турското робство" за да можете да се оправдавате пред собственната си съвест за геноцида и пладнежкото огробване на труда на турците от 138 г. насам. Но това няма да продължи много
66
1
 
12
 
! Отговори
ma4enik преди 7 години
Няма да пиша дълги коментари и няма да оспорвам ничий коментар.Но съветвам съгражданите си от българската етност да си помислят какво си пожелават.С разчекването на Ирак и Сирия около 12 мил.народ са бежанци.Голяма част от тях са в Турция и съседни държави,като Ливан,Йордания и др.Светът е неспособен да се справи с този проблем.Ами ако се реализира мечтана на българските *** и Турция се срине? Какво става с 4 мил. бежанци и още 10-15 мил.турци?"Я не сакам я да съм добре я сакам Вуте да е зле
65
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКОЙ СЪЗДАДЕ ИД:-):-)ЯЯЯ ПАК:-):-):-):-)Я ДОКАЖИ ТОВА, КОЕТО СИ ГО КАЗАЛ:-):-):-)ВСЕКИ ЗНАЕ, ЧЕ ГЛАВНИТЕ СЪЗДАТЕЛИ НА ИД СА САЩ И ИНГИЛИЗИТЕ:-):-):-)КОЙ ХРАНИ С ОРЪЖИЯ ИД???????? *** ------------------Викаш Турците и Саудитска арабия никакво оръжие не внасият, пари не дават, еле па през тяхна територия да се набират ислямисти !!!! Ходи се скрий турска подлого. Турците винаги сте били *** и където сте минали само кървища и насилие сте оставили.
64
5
 
6
 
! Отговори
до 80 преди 7 години
на личната ти карта пише Българин. Ква Турция кви 5 лева. Всички сме родени на това парче земя и трябва да си тачим родината без значение религия, цвят на кожата и т.н.Прочети още на: dnes.bg/world/2017/01/17/turciia-potvyrdi-zaloven-e-atentatoryt-ot-nova-godina.328978#comment-newest
63
0
 
0
 
! Отговори
МЕХМЕД преди 7 години
До АнонименНАСКО РАЕВ СЪМ ВИДЯЛ ДА ИГРАЕ ЦИРКАДЖИЙСКИ НОМЕРА
62
3
 
0
 
! Отговори
МЕХМЕД преди 7 години
ЕВАЛААА,АМА ЩО УТРЕПАХТЕ УБИЕЦА НА РУСКИЯ ПОСЛАННИК..............А
61
0
 
4
 
! Отговори
losHo преди 7 години
хехе вижте на снимката ръцете му са хванати с МЕЙЗЪРКИ :)))ама умни турците, на врата не са му сложили :))) скоро, скоро и там ...
60
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БозкуртДА ИМА ЗАЩО, ТОВА НЕ ПОКАЗВА ЛИ, ЧЕ НЕ СА ПОДЛИ КАТО ЕВРОПЕЙЦИТЕ, КОИТО СЕ ПРАВАТ НА МНОГО ЦИВИЛИЗОВАНИ И КУЛТУРНИ:-)"ВЪЛЦИТЕ НЕ ИГРАЯТ В ЦИРКА!"ДА СИ ВИЖДАЛ ВЪЛК В ЦИРК:-):-):-):-) ------------Да виждали сме вълци в цирка. Може да провериш в гугъл. И къде си тръгнал да наричаш Европейците подлеци при положение, че вие турци започнахте касапницата в Сирия и създадохте ислямска държава.
59
0
 
5
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
И на коне да го разчекнат той отне толкова много човешки животи и унищожи толкова семейства, че ще му се стори песен.
58
1
 
7
 
! Отговори
до 71 преди 7 години
така ти казват на теб, хубаво е че им вярваш но не стоят точно така нещата - има си специални наркотици, в частност - серума на истината - казваш си абсолютно всичко и накрая не помниш какво си пил и приказвал.
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Константинополските полицаи могат да използват свински опашки, а ямболски патриот не може, че даже и на съд. Това е дискриминация. БХК няма ли да осъдят постъпката им, а забравих те бяха подали сигнала!
56
6
 
4
 
! Отговори
Бай Миле преди 7 години
Ей така се влиза в ЕС-спукваш от бой камикадзето/да имат страх и другите/ и после ревеш ,че искаш в ЕС ,искаш права, искаш това и онова. Не че ми е жал за тоя талибан, но ако аркадашите не бяха решили-никога нямаше да покажат такива кадри с потрошен терорист. Просто щяха да съобщят, че е заловен. Но щом са решили първо да го посъветват публично-явно има защо!