Горбачов злокобно предупреждава: Светът се готви за война!

Той призова Путин и Тръмп да заклеймят ядрената война
28 яну 2017 15:28,
231
Горбачов злокобно предупреждава: Светът се готви за война!
Снимка: архив Reuters

Бившият съветски лидер Михаил Горбачов отправи злокобно предупреждение: "Светът се готви за война", съобщава АBС News . С оглед предстоящия телефонен разговор между Тръмп и Путин, Горбачов призовава лидерите да сложат край на това, като инициират резолюция на ООН, която по същество да забрани ядрените войни.

"Призовавам членовете на Съвета за сигурност на ООН – органът, носещ главната отговорност за международния мир и сигурност – да направи първата крачка", пише нобеловият лауреат за мир в статия за списание Time, предаде "Фокус".

"Конкретно предлагам на среща на Съвета за сигурност на ниво държавни глави да се приеме резолюция, в която да се заявява, че ядрената война е нещо недопустимо и никога не трябва да се случи".

"Смятам, че инициативата за приемането на подобна резолюция трябва да дойде от Доналд Тръмп и Владимир Путин – президентите на двете държави, притежаващи над 90% от световния ядрен арсенал и поради това носят специална отговорност", посочва той.

Хиляди известни учени, сред които и 11 Нобелови лауреати, подписаха петиция срещу указа на американския президент Доналд Тръмп за ограничаване на приемането на бежанци в страната с цел да не могат да влизат ислямски терористи, съобщи днес  вестник "Вашингтон пост".

Според вестника петицията е била приготвена и разпространена още в четвъртък, преди президентът да подпише указа. Сред първите подписали са редица насители на Нобелова награда, медалисти на премиите "Фийлдс" и "Джон Бейтс Кларк", членове на Националната академия на науките.

Вчера в Харвардския университет се е състоял протестен митинг срещу намерението на Тръмп. Подобни протестни прояви е имало и в редица други университети из цялата страна през последните дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: Владимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС не бива да се разпада, а трябва да се съюзи с Русия и да изгони американските фашисти. Въпроса е на живот и смърт. Америка иска да унищожи Европа. Всички в кабинета на тръмп са умопобъркани социопати, много по-луди от Хитлер, Гьобелс или Химлер. Вижте само кой е шеф на отбраната - бясното куче ген. Джеймс Матис, който казва, че ще избие до крак всички, които са срещу Америка...
107
1
 
9
 
! Отговори
нн преди 7 години
"Доналд Тръмп и Владимир Путин президентите на двете държави, притежаващи над 90% от световния ядрен арсенал и поради това носят специална отговорност, посочва той."Сериозно нещо, явно двете държави за сега са къде, къде пред другите. Дано се разберат, че иначе лошо ако направят някоя беля на човечеството и земята.
106
6
 
18
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
гнусния еврейски кибук наречен европейски съюс ще се разпадне до броени месеци и всички ние ще живеем в един доста по-нормален свят, в който ислямските варвари са варвари а не "бежанци" и където власта е в ръцете на хората а не на психопатична нео-либерална еврейско-лихварска върхушка
105
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Триенето на постове само потвърждава че въврвим в "правилната" посока......УНИЩОЖЕНИЕТО.Цензурата е фашизоидно-комунистически прийом.Но когато държавите се управляват ОПГ-та като Памперсите/Сокола/КОЙто подобно поведение е напълно разбираемо.
104
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано Путин спаси света от лудия Тръмп, чиято цел е да разпали нова голяма война в Европа... прокоба ли е не знам, но пак руснаците ще трябва да спасяват света..
103
0
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До русофиль от Германияниква свобода, тва си беше чист демидж контрол. за сив и републиките фалит, за усср дивидентите. е, случи им се малко елцин ..
102
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно Горби - Путин "велик", а Тръмп негов човек !!!
101
9
 
9
 
! Отговори
Горби е парв преди 7 години
Америка се радикализира и фашизира. Братушките си ги знаем. Тръмп играе много опасна игра и най-лошото е, че народа го слуша. Все повече злобни и расистки коментари слушам от американците. Много са се озлобили, искат да хвърял ядрени бомби по Европа и Китай щото не купували американски коли.. американците започват да ме плашат повече от руснаците. На тръмп му личи, че е доста зъл човек, на който не му пука особенно за последиците или за човешкия живот.
100
1
 
2
 
! Отговори
KeБаб Ремувър преди 7 години
готви се за оттам, и приказвай по малко , теа у плондера
99
3
 
4
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ГОРБИ,ТИ Я ЗАПОЧНА ТАЗИ ПОДГОТОВКА ЗА ВОЙНА,НА СЪД В ХАГА.
98
5
 
10
 
! Отговори
Гулеков преди 7 години
Руснаците и при наполеон и при хитлер основно са били спасени от суровите зимни условия и необятната си територия. Това са факти които никой не може да отрече.
97
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГулековДа, прав си... но засъжаление много от съюзните на Русия държави са били трезвомислещи и са си направили правилната преценка, че ако и помагат, заедно ще спечелят войната, от което следва после много десетилетия да налагат интересите си върху загубилия лагер. Така и се случва - САЩ и Великобритания изпращат такове, самолети, стомана и други видове метали на Русия. Без тях, Русия в началото на войната е като пеленаче. Това са факти и само глупaк и неук човек би ги оспорил.
96
3
 
6
 
! Отговори
Селянче преди 7 години
Чакаме команда от тов. Путин!
95
10
 
8
 
! Отговори
Селянче преди 7 години
Ами ша са готви за война ве къде ще ходи! Докат не стигнем до Париж няма да спираме! Тръгнат ли братушките взимам калашника от казармата и отивам и аз да са бия! Да живей Русия да живей дружбата ! Слава на БКП слава на комунизма! Долу фащ и ес !
94
18
 
1
 
! Отговори
Ди анонимен преди 7 години
Бг жените имат нужда от демографически взрив, който само емигрантите могат да осигурят
93
3
 
15
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Сетил се Горби...Та то Светът Е ВЪВ ВОЙНА още от 11.09.2001г!
92
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гулеков смени си ника на Глупаков
91
25
 
5
 
! Отговори
Гулеков преди 7 години
През историята много често руснаците са прибягвали до десетата хватка от каратето. Плюят си на петите и беж да ги няма. Така е било и при войната с наполеон и при настъплението на Хитлер. Ако Хитлер беше продължил на изток след Полша , вместо да тръгне на запад, щеше да прегази рашките за 2-3 месеца и после нямаше да има кой да го спре.
90
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Българите НЯМАТ нужда от мигранти точка.Имаме нужда от ПАТРИОТИ които да разрият оборите на РАСТИТЕ.При 150 000 безработни мъже караме жените да "работят"(основно премести лист от бюро до бюро), вместо държавата да им плаща за да си гледат децата.Това е извращение и скрито субсидиране явно либерастите трябва да бъдат изгонени в Идлиб където се оформя сметище.
89
4
 
12
 
! Отговори
ВЕЛИКАЯ РУССИЯ преди 7 години
До KankerkommiesС удоволствие бих ти се изходил в това, което се нарича уста. Мри от злоба краварско изчадие. Пожелавам ти да живееш дълго, за да видиш как прехвалените кравари ще се срутят и помен няма да остане от тях, а Русия ще просъществува, колкото и да те гневи това. Ти си пълна мишка и освен да църкаш безпомощно и да гледаш отстрани случващото се нищо друго не можеш да направиш.