Пхенян доволeн, ракетата може да носи и ядрена глава

Лично Ким Чен Ун ръководил теста на ракетата
13 фев 2017 09:00,
24
Пхенян доволeн, ракетата може да носи и ядрена глава
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея обяви днес новия си ракетен опит, извършен вчера, като успешен, предаде Ройтерс.

В изявление, разпространено от държавната информационна агенция КЦТА, затворената комунистическа страна обяви, че е изстреляла пробно нов вид балистична ракета с твърдо гориво, способна да носи ядрена бойна глава, със среден до голям обсег.

Още по темата

Тестът с ракета "Пукгуксон-2" е бил ръководен лично от севернокорейския държавен ръководител Ким Чен Ун.

В изявлението КНДР изяви претенции за по-нататъшен напредък на ракетната си програма, която развива в нарушение на резолюции на Съвета за сигурност на ООН.

Вчера бе съобщено, че КНДР е изстреляла от полигон на западното си крайбрежие към Японско море ракета, която е прелетяла около 500 километра преди да падне в акваторията на този воден басейн.

В изявлението, разпространено от КЦТА, се обръща внимание, че ракетата е била изстреляна под висок ъгъл, за да не бъдат изложени на опасност съседните страни.

Двигателите с твърдо гориво придават на балистичните ракети по-голяма мощност и обсег, посочва Ройтерс. Те освен това оставят по-малко време за реакция, тъй като позволяват по-бързо зареждане на съответната ракета.
Това е първото подлагане на изпитание на обещанието на новия президент на САЩ Доналд Тръмп да поеме твърд курс към изолирания режим в Пхенян, който изпробва безпрецедентен брой ядрени устройства и балистични ракети миналата година, отбелязва Ройтерс. През уикенда представител на американските власти заяви, че новото правителство на САЩ очаква провокация от страна на Северна Корея скоро след встъпването на Тръмп в длъжност.

КНДР извърши общо пет ядрени опита, два от които през 2016 г. Нейните твърдения, че е способна да монтира ядрени бойни глави на балистични ракети, обаче никога не са били проверени от независим източник.
Балистичната ракета, изстреляна от Северна Корея, може би е усъвършенствана версия на ракетата със среден обсег "Мусудан", заяви вчера Комитетът на началник-щабовете на въоръжените сили на Южна Корея, цитиран от ТАСС.

"По всичко може да се съди, че това е била модифицирана ракета със среден обсег "Мусудан". Обсегът на действие на тази ракета е от 2500 до 4000 км, заяви източник от Комитета.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости тука говорят. Главата на Ким не е ядрена а дървена.
18
4
 
6
 
! Отговори
Бе преди 7 години
той Кимчо от години се пери,но нещо на великите сили не им стиска!Това не ти е като да бомбардираш Белград!
17
6
 
6
 
! Отговори
Ноа преди 7 години
И к'во като могат да мобилизират 6 000 000 души КНДР? Днешните войни се водят с техника а не с масовост. Ким няма ресурса за продължителна война! Само едни голи ракети, и много блъф за възможностите им. Да не проговорят пак на Японски в КНДР...
16
4
 
7
 
! Отговори
А ти коя си! преди 7 години
Те защото САЩ нямат декретно ядрено оръжие в Япония и Южна Корея... Ще има изненади ако Кимчо продължи да се пери.
15
6
 
10
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
Кой да ги удари?Кого предлагаш?Лека справка (реалните данни сигурно са по-големи) показва,че СК има редовна армия от над милион и сто хиляди войници!!!При мобилизация 6 600 000...Като прибавиш ядреното оръжие,май много мераклии особено от съседите няма да има.Как мислиш?
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами Е изостанала ! Такива папуци, къде ми обесняват, колко е хубаво в държавите с Военен Режим са или платени или неуравновесени.Ти явно никога не си излизал по-далеч от селската си хралупа,за да видиш Напреднала държава.
13
5
 
9
 
! Отговори
**** преди 7 години
За тези които си мислят,че С.К. е изостанала,нека напишат,преглед на С.К.има и снимков материал,и статии на американски журналисти.
12
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смееш ли да не се смееш ,когато свинята до тебе се смее ! Когато и да ги ударят тия все ще бъде късно !
11
3
 
5
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 7 години
***
10
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дебелото прасе се хили самодоволно, а слугите около него роболепничат с бележници в ръце (защото ако не записваш мъдростите на прасето, знаеш какво очаква теб и роднините ти до девето коляно)
9
8
 
21
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
И тук хора ровят по кофите,а пенсионери гладуват и ги страх да замръкнат,но не само ракети,а вече и армия нямаме!Това,което остана,са някакви въоръжени сили,но доста далеч от понятието армия,която може да защити страната!Във всичките ни съседни държави(даже и в Македония) нашатаармия предизвиква само смях и съжаление.Така че...да не ти мислим корейците,а!
8
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе тези трева хрупат, ядрени ракети ще правя.....играят си с огъня. """Кой те излъга че нямали какво да ядат?Същите тези които те лъжат че в България е по-добре сега отколкото преди.
7
15
 
25
 
! Отговори
факт преди 7 години
Това е резултата на години санкции и репресии срещу тази държава,ако имаше диалог а не американски войски това нямаше да се случва,цялата световна политика е грешна и води до беди.
6
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога ли Тръмп ще се събуди с киселини в стмаха и лабави нерви и ще придърпа куфарчето още сънен
5
5
 
11
 
! Отговори
пирин преди 7 години
я, мунеф с бомбе
4
16
 
24
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
и какво е странното - то и в Русия умират от глад една Лада не могат да направят без да се развали, обаче пращат хора в Космоса....просто нямат приоритети.
3
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе тези трева хрупат, ядрени ракети ще правя.....играят си с огъня.
2
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пхенян изпробва не ракета , а търпението на всички ядрени сили , на кой първи няма да му издържът нервите
1
13
 
24
 
! Отговори
Нали преди 7 години
там мряха от глад по улиците,пък изведнъж ракети и то сериозни...