Ердоган за отменените митинги в Германия – "нацистки практики"!

"Давате ни уроци по демокрация, а после пречите на министрите да говорят"
5 мар 2017 21:07,
203
Ердоган за отменените митинги в Германия – "нацистки практики"!
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сравни днес с "нацистки практики" отмяната на митинги на негови привърженици в Германия, предаде АФП, цитирана от БТА.

Вашите практики не се различават от тези на нацистите, заяви Ердоган на митинг на жени в Истанбул в подкрепа на референдума за конституционните промени, разширяващи неговите пълномощия. Мислех, че Германия се е отказала отдавна /от тези практики/. Ние сме се заблуждавали, каза Ердоган.

Още по темата

Вие ни давате уроци по демокрация, а после пречите на минстрите от тази страна да говорят там, посочи още Ердоган.

Отношенията между Анкара и Берлин явно се обтегнаха след отмяната в четвъртък и петък в Германия на митинги в подкрепа на референдума в Турция, на които бе планирано да присъстват турски министри.

Турция реагира остро на отмяната на митингите, като обвини Германия, че действа за победа на "не" на референдума, но германският канцлер Ангела Меркел отговори, че решенията по въпроса за митинги не са от компетенциите на федералната държава, а от компетенциите на общините.

По-рано пък австрийският канцлер Кристиан Керн призова за обща забрана на ЕС на изяви на турски политици в подкрепа на референдума за конституционни промени, за да се избегне отделни страни членки като Германия да попадат под натиск от Анкара.

В интервю във в. "Велт ам зонтаг" Керн заяви, че въпросните промени ще отслабят върховенството на закона в Турция, ще ограничат разделението на властите и ще нарушат ценностите на ЕС.

Той призова също ЕС да прекрати преговорите с Турция за членство и да премахне или ограничи помощта от 4,5 млрд. евро, планирана за Турция до 2020 г.

"Трябва да преориентираме отношенията с Турция без илюзията за членство в ЕС", каза Керн. По думите му "Турция се е отдалечила все повече и повече от ЕС през последните няколко години. Човешките права и демократичните ценности се погазват. Свободата на печата е чужда дума".

Ангела Меркел разговаря по телефона вчера с турския премиер Бинали Йълдъръм, за да се опита да успокои напрежението, а министрите на външните работи на двете страни е планирано да се срещнат в сряда в Берлин.

Въпреки забраните турският министър на икономиката Нихат Зейбекчи се очаква да участва днес в две събрания, организирани от турски сдружения в Кьолн и Леверкузен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-обикновен диктатор. Пълна изолация и засилване охраната на границата ни с Турция!Да се мисли и за изключването на Турция от НАТО!
114
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 163 От тези 1 200 000 прираст годишно ,дали има и половината ,да са турци?Съмнявам се!Задава се Велик Кюрдистан!Ха,ха,ха,хааа.
113
4
 
25
 
! Отговори
петев преди 7 години
Турцизираха Германия,сега няма връщане назад.След време турците ще искат да ги обявят за малцинство,може и териториални претенции да имат.Нали това е стратегията на исляма.
112
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган е държавник и има смелоста да каже на триполовите сьорюнтии в Брюксел истината право в очите, е не става с дектатура и нацизъм, но ще дойде време тия дето сега подскачат против Ердоган да разберат че Путин и Тръмп казват същото
111
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкай Ердо амчък суратлиите голям си.Шапка ти свалям за политиката която водиш естествено на запада не му допада те искат смирени гоьтверени като нашия пожарникар.
110
4
 
29
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
В този спор прави няма. Ердоган е диктатор. Факт !Германия не е онази арийска Германия, която всички уважаваха. Факт !Ние да си гледаме собствената ***, а швабите и комшиите нека се оправят. Те, както уж се карат, така има вече 10 000 000 турци в Германия.Западноевропейски евроатлантически "ценности" с ориенталски мотив. Можеш ли ги разбра !?
109
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама ти за образован ли се имаш с този 8 клас?Хахахаха...***, ганьооооо
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С това ли се "успокоявате"?Хахаха
107
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атентат всяка седмица, но положителен прираст с 1200000 годишно. А вие с колко намалявате всяка година без атентати? Колко измират в катастрофи и от глад?
106
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Булромът не може да преживее, че въпреки всичките идеологеми набивани в празната му чyтура, че турчинът е глупав, мързелив и т.н. Турция е в пъти по-развита държава от коччината в която живее и никак не му светва защо това е така.
105
16
 
12
 
! Отговори
Осман преди 7 години
149 Аз работя във Лондон във IT - фирма, а вашите хора са или строители или миячи на някоя автомивка или най-много медицински сестри. Туй е най-високото стъпало до което сте стигнали. Без вас тука спокойно може и Лондон би изглеждал доста по-добре когато ви изгонят оттука домъкнахте си и тука и чалгата и свинщините какви европейци сте бе ***.
104
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ако не беше Германия, от Пу йкистан и бананова република нямаше да стане."Колега, ако спрът това ако спрът онова...Турция от колко време прави износ за ЕС, преди как хората се издържаха? Я ми кажи вие от колко време сте в ЕС и колко успяхте да се развивате? Всеки трябва да гледа първо себе си...Конфликта е между Германия и Турция на вас какво ви става...същото направихте и с конфликта с Русия, та и атомна бомба хвърлихте чак на Босфора:-) и кво стана освен Турски поток?!
103
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
о Анонимен"Следващият канцлер ще е новият фюрер! Друг изход няма."---Само да не изберат оня, нахилената ряпа, социалиста с космите по брадата, Как беше - Мартин Шулц, дето ще се "надбягва" с танте Меркел за канцлерския пост. Хептен ще я закъсат дойчовците.
102
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Твърде много козове му сложиха в ръцете на Ердоган от ЕС. Много производства се преместиха в Турция, милионите бежанци на прага на Европа, сближаването с Русия, Турски поток, огромните турски общности из цяла Европа...
101
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Осман:Какъв двигател на ЕС сънувш бе ибрико загубен. Ти да не прекалил с опиятите нещо? То бива глупости, ама твоето е направо смях. Ти си срам за нормалните ти сънародници, щото има и такива.
100
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 143 Ердоган си е Ердоган не е Бойко да чака на ЕС с протегната ръка милостиня
99
3
 
13
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 7 години
Ако не беше Германия, от Пу йкистан и бананова република нямаше да стане. И ко си мисли мустакатият пезевенк, че пет милиона турци в Германия, правят държава в държавата. Европейците или ще проумеят че всяка жаба трябва да си знае гьола или ги чака страшна гибел. Чака ги нещо в пъти по лошо от комунизма, фашизма и нацизма взети заедно.
98
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган плюе ръката която го храни. Европа може за една седмица да го свали като отмени преференциалния достъп на турски стоки до европейските пазари и приложи нормалните мита за страна извън ЕС. И това ще стане, Европа не търгува свободно с диктатури.
97
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Жените ги ритат в гърба ***.Те и вие сте причината да не можем да направим държава."Абе на Бай *** все някой му е виновен...само там ли има роми и турци:-):-):-) не казва от мързел и м а л о у м и е...ами тва онова турците ли ви развалиха селскотостопанство:-):-):-)е вярно, че след 89та почна да се разваля ама:-):-):-)Пък нали за някои от вас всеки с гражданство е българин...така, че:-)зако се разсърди:-)
96
11
 
8
 
! Отговори
Осман преди 7 години
Турците наистина ходим ЕС, ние сме двигателя на ЕС, работим в заводите, електрониката леката и средна промишленост, а вие сте едни берачи на гъби и спите по общежитията и под мостовете пфуу и. з. м. е. т. А кой рита жените в метрото в гърба пак граждани на Турция сигурно, вас трябва в Африка и Тунис да ви приемат. То се е видяло не можете нито да се цивилизовате, нито държава да изградите.