Битката на Борисов с Нинова – сериозна! Мъжка, доста се озорил

Изборите показали, че ГЕРБ трябва да управлява, ще постъпи разумно
Обновена: 26 мар 2017 22:06 | 26 мар 2017 21:52, Камелия Цветанова
255

 

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, партията която стана първа политическа сила, отсече, че ще вземе мандат за съставяне на правителство, защото това е волята на избирателите и ще седне на масата за преговори с лидери на други политически сили за формиране на коалиция.
Още по темата

Кои политически формации обаче са най-вероятните коалиционни партньори на ГЕРБ, засега не стана ясно.

Борисов отказа да коментира с кого би управлявал с мотива, че все още няма окончателни резултати от изборите.

Той благодари на всички, които са отишли до урните в изборния ден и не само на симпатизантите на ГЕРБ, а и на тези, които са пуснали бюлетина за останалите партии, участвали в битката за парламента. 

"С ясното съзнание, че още нямаме окончателни резултати да поздравя колегите от БСП и лично г-жа Нинова за тази сериозна, мъжка битка, както тя каза, и доста време се озорихме", призна Борисов.

"Иначе демокрацията винаги е била най - важна за нас и имаше съмнение и подвиквания в парламента "Оставка!", а волята на мнозинството е това, което управлява държавата и заради това морално подадохме оставка и се преброихте. Този резултат потвърди, че ГЕРБ трябва да е водеща партия в управлението", отсече експремиерът.

Той увери, че неговите съпартийци, както и той самият, ще положат огромни усилия, "дано този път да били с малки компромиси, а не както предишния - много и тежки", на базата на програмите на политическите сили, да намерят партньор за коалиция.

"Важно е да видим и резултатите по градове, села, млади, възрастни, образовани, по-малко образовани и за да може в преговорите с потенциалните партньори, когато се приключи с броенето на гласове и има окончателни резултати, в едни спокойни преговори да се направи бързо правителство, което да отговори на очакванията на хората и във вътрешен план и в тази тежка международна обстановка", коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че утре ще свика заседание на Изпълнителната комисия на партията в разширен състав, която да вземе решения, с които да влезе в преговори. Борисов отказа да коментира детайли около евентуалните решения.

"В следващите дни, когато имаме окончателни резултати, ще отговоря на всички останали въпроси, защото съдържат толкова много условности към момента, че би могло да се промени всичко", обеща той.

"Според мен не е честно и правилно, а и от доста години съм в политиката, да говорим от името на другите хора преди да сме направили консултации и да чуем какво искат те, да им поставяме условия от екрана. Те са наши партньори, като видим резултатите, тогава ще седнем и ще коментираме", посочи той.

Бившият премиер, който хвърли оставка и така предизвика днешния предсрочен вот, отсече още, че резултатите от изборите показват, че ГЕРБ е длъжен да състави правителство, защото всяко друго решение като това кабинетът да бъде оставен в ръцете на втората или третата политическа сила, е повтаряне на времето на Пламен Орешарски, който си отиде под натиска на уличните протести.

"Отчитайки всички грешки и неразумни компромиси, които сме правили, надявам се и моите колеги от другите партии да си направят тези изводи", направи уговорката Борисов.

В крайна сметка той не пропусна да се похвали, че за пореден път десницата в България, партията от ЕНП - ГЕРБ, категорично победи социалистите към този момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
7
 
10
 
! Отговори
Fff преди 7 години
Сами си ги избираме, после ревем.. Ееей *** народ сме и туй то.. Не народ, а ***...
124
6
 
12
 
! Отговори
Напалм Детов преди 7 години
Държавните служители и служителите на фирми спечелили обществени поръчки не трябва да имат право на глас, както и български граждани без средно образование. Изборната победа на ОПГ ГЕРБ се дължи на корпоративен и етнически вот. Убедено заблудените са неповече от 10 процента, останалото е от страх и финансов интерес.Честит плод, да ви е вкусен, пак си го избрахте.
123
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Джанго ЗеЧакам Бате Бойко да си поръча бронирана лада нива, както обеща.Бате Бойко обеща да си поръча бронирана лада нива ако стане премиер, но няма да стане премиер, не му достигат процентите, даже с Марешки не достигат. Герджиков ще упралява още една година до новите избори но тогава ГЕРБ и бате Бойко вече са аут.
122
3
 
5
 
! Отговори
Sled izborite... !?? преди 7 години
Abe vie..! Za darjava li se vodite ?! .. vse oshte??????????????????
121
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това което построи ГЕРБ начело с Бойко се вижда от километри и всички го ползват------Построиха няколкостотин километра магистрали и стадиони и фитнес зали в села с не повече от 100 старци, никой не го ползва. ГЕРБ не могат да съставят правителство, наесен пак избори, но тогава ГЕРБ и 10% няма да вземат защото и на техния твърд електорат вече ще им писне. Айде пийте една студена вода всички евроатлантици и се спуквайте от яд.
120
9
 
16
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
На Вожда Борисов му стига само една урна - след кремацията.
119
11
 
7
 
! Отговори
Кутев преди 7 години
До Анонимен 191Евала пич , наемам те за форумен ***, обади се да се разберем
118
4
 
8
 
! Отговори
Джанго Зе преди 7 години
Чакам Бате Бойко да си поръча бронирана лада нива, както обеща.
117
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Процентите на двете мутри не стигат за правителство, а ДПС или патриотите едва ли ще се съгласят да направят коалиция с мутрата. Така че следва още един провал за ГЕРБ, а на изборите наесен или пролетта 2018 ГЕРБ вече отиват в небитието, те сами ще се разпаднат дотогава защото не могат да крадат, ГЕРБ са силни само когато са на власт и крадат от европарите.
116
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бочка, как ще го редим правителството, а? Ще има ли правителство, а Бочко? Или наесен пак избори. И тогава колко процента мислиш, че ще вземеш, като сравниш поредицата от резултатаи на ГЕРБ при последните избори как намалява?
115
1
 
3
 
! Отговори
Interntlumpen преди 7 години
До ДаНикога не съм имал политически пристрастия. Пиша в този сайт от години и никога не съм бил поддръжник на който и да е. Къде видя да съм споменал имена на партии или вождове?
114
16
 
8
 
! Отговори
Да преди 7 години
Само да попитам, гадно ли ви е червени ***, че БКП не е първа политическа сила, за един приятел питам!
113
5
 
6
 
! Отговори
Internetlumpen преди 7 години
Значи, гласът на 3,5 милиона българи не било мнозинство и не се зачита, (когато не ти изнася)... Но, при малко над милион гласа, на същите българи, е достатъчно да управляваш, (когато ти изнася)... така ли ??? За един прЕятел питам...
112
15
 
14
 
! Отговори
нормален преди 7 години
Въпреки всичко избирателите се оказаха по-мъдри от пополисти,истерици ,ненормалници и тям подобни набедени политици. На бялото не може да се каже черно. Това което построи ГЕРБ начело с Бойко се вижда от километри и всички го ползват ,за разлика от другарите.При тях раждаемоста пада,емиграцита се уваличава и спират еврофондовете .Честита победа на нормалните Българи !!!
111
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДа ни е честита - Тиква N 3Рано е да се честити. Няма да може да състави правителство. Май наесен или напролет пак ще има избори, а дотогава ще управлява служебното правителство а България ще затъва яко.
110
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Терминал 2. Да си останат в България само полуграмитните и опростачени "демократи" на новото време да си строят магистралил, фитнес центрове и балетни зали в села само с 40 баби с парите от Брюксел. Много им здраве и успехи в начинанието.
109
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ни е честита - Тиква N 3
108
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хахаИстината е, че там където отиват няма да ги пуснат, и вече е решено България да засели няколко милиона африканци които напират от Турция и чакат Ердоган да ги пусне, така и така населението и намаля с 3 милиона, цели райони пустеят.
107
3
 
5
 
! Отговори
хаха преди 7 години
До Анонимен 171 ИСтината е, че тия от Африка отиват там, където и вие бягате, а не в България ;)
106
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 165Ами стой си там в *** в мизерията, а като дойдат и няколко милиона заселници от Африка още по весело ще си живеете там, на никой не му пука за вас там.