В Северна Корея дават банкети, мълчат за ракетата

Най-добрите ресторанти са ангажирани за чуждите дипломати
Обновена: 16 апр 2017 14:29 | 16 апр 2017 13:41, Камелия Цветанова
164
В Северна Корея дават банкети, мълчат за ракетата
Снимка: Reuters

Севернокорейските власти не съобщават нищо за предполагаемия ракетен опит, който според информации на чуждестранни агенции е бил неуспешен. Цялото внимание на местните медии продължава да е насочено към продължаващите в страната празненства по случай Деня на слънцето.

Още по темата

Така в Корейска народнодемократична република (КНДР) се нарича националният празник - Денят на рождението на основателя и първия президент на страната Ким Ир-сен, предаде БТА като цитира ТАСС.

Корейската информационна агенция КЦТА съобщи, че по случай тази дата властите са организирали банкети в най-добрите ресторанти за чуждестранни гости, дипломатическия корпус и сътрудниците на международните хуманитарни организации, които работят в КНДР.

В Пхенян пристигнаха групи корейци, живеещи в Русия, Китай, САЩ, Канада, Узбекистан и Япония, ръководители на общностите по изучаване на идеята чучхе (чучхе е същността на така наречения кимирсенизъм. Нарича се още "съвременен марксист-ленинизъм". Според лидерите на Северна Корея чучхе е единствената правилна управленческа идеология на тяхното революционно движение и тя е неделима от името на Ким Ир-сен).
В севернокорейската столица пристигнаха партийни делегации от Иран, Молдова, Мексико, Монголия, Норвегия, Непал, Бангладеш и редица други страни, допълва ТАСС.

Мероприятията по случай 105-ата годишнина от рождението на Ким Ир-сен се отразяват от близо 200 чуждестранни журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
9
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Северна Корея и след 100 години ще бъде държава на корейците, България след не повече от 20 години - на ц.г.ните, турците и арабите!
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз сьм за северна корея
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Яжти, пийти и сирети,лебец в бобеца топнети,салатка нарижетии ракийца наточети.Яжти, пийти и сирети, тиливизора пуснети,гледайти, но ни мислети,вярвайти и съ чудети.Яжти, пийти и сирети.Нямате пари! Ни щети?Ощи малко потърпети само докато умрети.
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората бягат на запад защото всеки си мисли, че ще стане новия Рокфелер като иде там. Да, ама не, мие си чиниите и бере ягоди. Възможностите подлъгват хората, но реалностите са други
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 58Ми барем Бай ти Тошо го беше построил.
43
4
 
8
 
! Отговори
**** преди 7 години
Северна Корея от колко години има метро,а развита България сега го строи ?
42
3
 
10
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Кой нормален и честен човек може да отрече тоталната деградация на България след 1989-та година!? Според ''демократите'' обаче при ''демокрацията'' всичко процъфтявало!
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко пляска вика и тропа от страх. Сякаш не сме го гледали този филм и ние,
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До дрън дрънДържава и политици в НАТО и ЕС но без население.
39
0
 
6
 
! Отговори
Бацето преди 7 години
До дрън дрънЕ колко време съм изгубил мъчейки се да обясня това. Точно казано братле, точно казано !
38
7
 
11
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Северна Корея в санкционен режим от края на корейската война до днес, България от 13 години в нато и от 10 в ес! Първата - блести от чистота и ред, втората - превърната в средновековна ориенталска ***! Ама в първата има банани, а във втората няма-а-а!
37
5
 
22
 
! Отговори
дрън дрън преди 7 години
абе велики велики ама нека отворят границите да видим кой ще остане!! то и тука до 90 всички си чупеха ръцете да пляскат на супер развития социализъм и комунизъм ама като вдигнаха бариерите 3 милиона изчезнаха......
36
5
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До 1945г. Ким Ир Сен е лейтенант в Съветската армия, с чиято ''решителна подкрепа'' се отделя северната част на Корея в КНДР. Резултатът между Корея и КНДР е ясен. Такъв ще е резултатът след 70г. между ДНР/ЛНР и Украйна; Абхазия и Грузия; Молдова и Приднестровската НР.
35
1
 
10
 
! Отговори
майна преди 7 години
До Анонимен80 милиарда!!! Къде толкоз пари в България ве майна. Още повече никой не работи.
34
1
 
4
 
! Отговори
пенко преди 7 години
27 Ние си бяхме стотинкаджии ! Дойдоха на власт братята на Мето Тупането и Славов-Савов/ и станахме пфенингари, центаджии, лиретисти и евроцентари и...и... "няма вече стотинкари" ... а НАДУПЛЯЦИ и НАГЪЗНЯЦИ !!!!!! Олимпиядата в Сеул и Българското знаме ....---.- Олимпиадата в Бразилия и Българското знаме!?!?!?!?!?!?
33
11
 
11
 
! Отговори
:)) преди 7 години
Троловете на чичко Сорос са се организирали да си цъкат плюсова. Направят десятка за да се показва коментара оцветен и повече не цъкат!
32
5
 
8
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
аз съм за корейците!честит да Ви е празника и на нас християните и на тези хора затворени там заради управниците си!
31
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 10 години в ЕС България е загубила над 80 милиарда евро!
30
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стигне ли се до конфликт дребосъкът много лошо ще изтакова янките. А и Китай ще му помогне.
29
11
 
14
 
! Отговори
Гей Русия преди 7 години
ами нормално ... всичко червено е най- ... лада - най-високотехнологична кола; ЗИЛ - най-мощният камион; руски гей - истинския гей на света; руски морал - пълно въздържание и никакви аборти вече години наред; електрон - изпреварил развитието на човека телевизор; руски просяк - най-богарития просяк в света; руска дественица - най-дественната жена на планетата ... и т.н.