Путин: Няма, няма и да има сила, способна да пороби Русия!

Руската армия може да отблъсне всяка потенциална агресия, увери той
9 май 2017 12:12, Елка Василева
277
Путин: Няма, няма и да има сила, способна да пороби Русия!
Снимка: Reuters

Няма сила, способна да пороби Русия, изтъкна президентът на федерацията Владимир Путин в речта си на Червения площад в Москва, където се състоя поредният Парад на победата, съобщи ТАСС.

"Няма, не е имало и няма да има сила, която би могла да покори нашия народ", увери руският лидер.

По време на Втората световна война "нацистите връхлетяха Съветския съюз с най-мощни удари", но народът "извърши нещо невъзможно на пръв поглед - обърна кървавото колело на Втората световна война, (. . .) смаза нацизма, сложи край на зверствата му", подчерта Путин.

Още по темата

Въоръжените сили на Русия "могат да отблъснат всяка потенциална агресия", "но за ефективна борба с тероризма, екстремизма, неонацизма и други заплахи е необходимо да се консолидира цялата международна общност" - Русия е отворена за подобно сътрудничество, изтъкна президентът.

Именно "разединението между водещите страни в света" е попречило да бъде предотвратена Втората световна война, отбеляза той.

В парада участваха близо 10 000 души - представители на различните родове войски и видове въоръжени сили. Механизираната част на парада започна с появата на легендарния танк Т-34. След него преминаха още над 100 единици наземна бойна техника - бронирани автомобили "Тигър", "Тайфун-К" и "Тайфун-У", бойни машини на пехотата, модерни танкове като Т-14 "Армата" и Т-72, артилерийски и ракетни комплекси.

Военни музиканти изпълниха по време на шествието повече от 40 марша и други музикални произведения. Командващ парада бе главнокомандващият сухопътните войски на Русия Олег Салюков; парадът бе приет от министъра на отбраната Сергей Шойгу.

Авиацията не участва в парада на Червения площад поради неблагоприятни метеорологични условия, съобщи министерството на отбраната в Москва.

След парада Путин положи венец на Гроба на незнайния воин.

Денят на победата бе честван в Санкт Петербург - "северната столица" на Русия, без обявеното по-рано участие на бойни кораби. ТАСС все още не разполага с официални коментари в тази връзка от местните власти и командването на Балтийския флот, посочва агенцията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
19
 
11
 
! Отговори
RUSSIA преди 6 години
GORD NAROD,GORDA DARJAVA-NIKOGA NE POBEJDAVANI OT NIKOGO ! POKLON !
165
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДимоРусоробите са най-презрените роби.
164
19
 
21
 
! Отговори
Софиянец преди 6 години
Руснаците и сега са поробени.По голямо робство от това,здраве му кажи!
163
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не трябва да забравяме, че от 23 август 1939 година до 22 юни 1941 година Русия беше съюзник на нацистка Германия.
162
22
 
18
 
! Отговори
Димо преди 6 години
Руснаците са Народ а вие сте роби, и робството ви сега не е съдба, избор е гадове такива! Заради вас милиони Българи напуснаха България но те сега са Свободни а вие сте си роби ...
161
16
 
18
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Русия вече е поробена от високотехнологични стоки и без война.
160
14
 
24
 
! Отговори
до путин преди 6 години
Че кой иска да ви поробва бре ***...Вие сте нужни на цивилизованите страни за да ги снабдявате с горива и суровини...Няма ние да мръзнем в Сибир за да си ги доставяме сами я...
159
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На руските *** точно това е нужно-да ги заплашиш, че някой иска да ги завладява и, че има вожд, който няма да го допусне. След това са готови да нисят лъжливия мерзавец на ръце, да го боготворят и да му позволяват да ги ограбва.
158
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВиготураТова би доказало, че ти си чист славянин.
157
12
 
17
 
! Отговори
До славянин преди 6 години
До до 188 от славянинТака, така - чернее и кафенее. Днес гледах парада на Победата в Москва. Представяш ли си, не видях нито едно черничко и къдравко сред 10000 участника в парада! Вси едни синиочки като хъски, с навирени брадички и явно много се кефят да маршируват здраво!А, и едни момета-а! Хубавки и погледите им искрят! Е, не е истина! Бог да е винаги с Русия!
156
0
 
0
 
! Отговори
анти преди 6 години
Радонов пие ли си хапчетата??
155
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 172СмЯх, смЯх! Не знаеш български. И вица не го знаеш! Получило се е пълна безсмислица. А магарешкият бодил е национален символ на Шотландия.Аз съм 167Благодаря за минуса. Нека хайванчето намери Калмикия, Елиста, Илюмджан Кирсанов, да се ограмоти малко! И да каже друга страна в Европа, народът на която да изповяда будизъм, и то ламаизъм!
154
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да живее съветският народ, който смаза двата най-мракобесни режима- нацизма и комунизма!
153
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 197 славянинМи нормално си е положението на белите , аз не съм чул още някой германец или датчанин да слугува на африканец, за разлика от това клановете около Кадиров използват местните руснаци за каквото си поискат и то с благословията на Путин
152
11
 
10
 
! Отговори
ЧАР преди 6 години
До Анонимен 185НЕЩО СИ СЕ ОБЪРКАЛ ! С КОМЕНТАРА СИ МАЙ ВИЗИРАШ АМЕРИКА ЗАЩОТО В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ТЕ БЪРКАТ ГОВ..НАТА В ЦЕЛИЯ СВЯТ. ТО НЕ БЕ АФГАНИСТАН ТО НЕ БЕ ПУСТИННА БУРЯ ТО НЕ БЕ АРАБСКА ПРОЛЕТ - КОЙ МИСЛИ ЗА ВОЙНА ГЛУ.ПАКО ?
151
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До славянинвъпроса е кои са в позицията на робите, щото в южна Русия нещата са доста неприятни за руснаците
150
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честит празник на вашият сайт вие сте най върлите русофили
149
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
освен КГБ
148
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По ирония на съдбата днес Русия е в ролята на Третия райх а Путин в ролята на Хитлер!
147
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е щом казва :) въпреки че фактите говорят друго, в Северн Кавказ дела на руснаците за последните 20 години е спаднал от 53 % на 22 %