Путин: Няма, няма и да има сила, способна да пороби Русия!

Руската армия може да отблъсне всяка потенциална агресия, увери той
9 май 2017 12:12, Елка Василева
277
Путин: Няма, няма и да има сила, способна да пороби Русия!
Снимка: Reuters

Няма сила, способна да пороби Русия, изтъкна президентът на федерацията Владимир Путин в речта си на Червения площад в Москва, където се състоя поредният Парад на победата, съобщи ТАСС.

"Няма, не е имало и няма да има сила, която би могла да покори нашия народ", увери руският лидер.

По време на Втората световна война "нацистите връхлетяха Съветския съюз с най-мощни удари", но народът "извърши нещо невъзможно на пръв поглед - обърна кървавото колело на Втората световна война, (. . .) смаза нацизма, сложи край на зверствата му", подчерта Путин.

Още по темата

Въоръжените сили на Русия "могат да отблъснат всяка потенциална агресия", "но за ефективна борба с тероризма, екстремизма, неонацизма и други заплахи е необходимо да се консолидира цялата международна общност" - Русия е отворена за подобно сътрудничество, изтъкна президентът.

Именно "разединението между водещите страни в света" е попречило да бъде предотвратена Втората световна война, отбеляза той.

В парада участваха близо 10 000 души - представители на различните родове войски и видове въоръжени сили. Механизираната част на парада започна с появата на легендарния танк Т-34. След него преминаха още над 100 единици наземна бойна техника - бронирани автомобили "Тигър", "Тайфун-К" и "Тайфун-У", бойни машини на пехотата, модерни танкове като Т-14 "Армата" и Т-72, артилерийски и ракетни комплекси.

Военни музиканти изпълниха по време на шествието повече от 40 марша и други музикални произведения. Командващ парада бе главнокомандващият сухопътните войски на Русия Олег Салюков; парадът бе приет от министъра на отбраната Сергей Шойгу.

Авиацията не участва в парада на Червения площад поради неблагоприятни метеорологични условия, съобщи министерството на отбраната в Москва.

След парада Путин положи венец на Гроба на незнайния воин.

Денят на победата бе честван в Санкт Петербург - "северната столица" на Русия, без обявеното по-рано участие на бойни кораби. ТАСС все още не разполага с официални коментари в тази връзка от местните власти и командването на Балтийския флот, посочва агенцията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЧАРТия милиони загинали да не би да са индулгенция за руските сатрапи за да могата да правят мръсотии по целия свят? Където не са стъпили само там не са донесли кръв, мизерия и нещастия! Справка-Украйна и Сирия!
145
12
 
14
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Българският народ винаги ще бъде признателен на Русия за освобождението, а Европа трябва да бъде признателна за победата над хитлеризма!
144
10
 
11
 
! Отговори
бббб преди 6 години
Ако някой нападне Русия,това значи ядрена война и край на човечеството.Кой луд би започнал такава война.Путин е шизофреник с много сериозни психически проблеми.Този човек е опасен за човечестовото.
143
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново се проявяващ като елементарен руски лакей. Защо Италия /споменатият от теб ост РИМ ,Берлин и Токио/ е призната за СЪВОЮВАЩА държава, макар да е изпратила войски не само на източния фронт, но и в Северна Африка, а България, която дори не е обявила война на СССР и е поддържала с него дипломатически отношения не е? Цялата заслуга е на руската страна. Това е факт, който русофилет не можете да оборите!88198
142
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета коментариите и ме е срам от това какво пишете.... Елате в Русия да видите как се живее тук и след това коментирайте! Днес е ВЕЛИК ПРАЗДНИК на Победата и скръб по загиналите в тази война. След малко ще започне шествието "Безсмъртни полк", погледнете колко хора почитат падналите в тази война и се замислете......
141
2
 
11
 
! Отговори
До Либералист преди 6 години
Наскоро четох, че само в Москва живеели 2 милиона мюсюлмани, за сравнение в България са под 1 милион.
140
7
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 156 преди 6 години
До КрайНякога най-великият гърцки интелектуалец на ХХ век Никос Казандзакис беше написал, че православие ще има дотогава, докато я има Русия.
139
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КрайНеизтрезняващ комплексар и бял християнин са различни характеристики. "Грамотните" рашки вярват, че Ленин им е измислил писменоста. Ниско, плешиво., КГБ-ГМО се гаври със съдбете им. Това ли е "велика" нация ?
138
9
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Достатъчни сили има да поробят Русия , но няма желаещи. Путин е болен на тази тема.
137
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Путин: Няма, няма и да има сила, способна да пороби Русия!" освен руските олигарси.....Смех, смех.....Напомня ми вица от соца за герба на руснаците - магарешки бодил. Защо - голи, но въоръжени до зъби!
136
12
 
5
 
! Отговори
Край преди 6 години
България с Русия /СССР/ си беше добре. Произвеждаше изнасяше неща които сега не може и да си помисли. Проблема е че не ни е ги изоставихме а в края на 80те. Горбачов ни каза "оправяйте се както знаете и дружбата вече е с долари". И в момента България някакси се оправя и без Русия. Сърбите са с Русия - а вижте дали има за последните 20г. сменена тротоарна плочка в Белград.Русофил съм НО България ми е по-скъпа.
135
11
 
10
 
! Отговори
ЧАР преди 6 години
ПОКЛОН ДО ЗЕМИ ЗА БРАТСКИЯ РУСКИ НАРОД ! МИЛИОНИ МЪЖЕ ЖЕНИ И ДЕЦА СА ЗАГИНАЛИ В ТАЗИ ВОЙНА И ЗАСЛУЖАВАТ УВАЖЕНИЕ.МНОГО ОТ КОМЕНТАРИТЕ ТУК СА ОБИДНИ ЗА ТОЗИ ДЕН. ЖАЛКО ! БОГ ДА ВИ СЪДИ !
134
1
 
11
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
православните в Русия са едва 41% от населението ....
133
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #160Това е един от многото текстове към музиката на този велик марш... може би най- великия. Музиката е сътворена под впечатлението от победата ни при Одрин... Без текст!!!
132
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЛибералистИ единствената будистка държава в Европа. За което браво! Говоря за Р. Калмикия.
131
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Этот День Победы Порохом пропах,Это праздник С сединою на висках.Это радость Со слезами на глазах.
130
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости - направи си справка колко са мюсюл маните в Русия - около 4%
129
9
 
4
 
! Отговори
До 150-тия драскач преди 6 години
До До 144Ограбени пенсионни фондове? И някой през това време не си е получил пенсията навреме? Скрий се, потъни! Днес по половин година не плащат заплати, изработени заплати, а ти си печатиш щампите несмислени! Да не би комунистите да са виновни за неплатените заплатки на жениците-шивачки, унижавани от разни мазни гърчоля? Или на миньорите, които в битката за хляб стачкуват на 600 м под повърхността? Та комунистката Мая слезе при тях! Я си затваряй вонннящата уста, да не ти се развони повече!
128
7
 
12
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
Русия е най-голямата мюсюлманска държава в Европа ... Похвално за което!
127
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
надигнал се бай *** от северно турската провинция и ревнал - демокрация