В името на КНДР: 3,5 млн. доброволци за армията

Според Пхенян всички те доброволно пожелали да се включат
Обновена: 12 авг 2017 18:00 | 12 авг 2017 17:48,
311
В името на КНДР: 3,5 млн. доброволци за армията
Снимка: архив Reuters

Северна Корея обяви днес, че близо 3,5 милиона работници, партийни членове и войници доброволно искат да се присъединят или отново да се включат в армията, за да окажат отпор на новите санкции на ООН и да се противопоставят на САЩ на фона на геополитическото напрежение между Пхенян и Вашингтон, предаде Ройтерс.

Вестник "Нодон синмун", орган на управляващата в КНДР Корейска трудова партия, уточни, че доброволците са предложили да се присъединят към армията, след като Корейската централна телеграфна агенция в понеделник разпространи съобщение, осъждащо новите санкции, наложени от ООН заради ракетните изпитания на Северна Корея.

Още по темата

По-рано тази седмица Пхенян обяви, че разработва план за нанасяне на ракетни удари по американската тихоокеанска територия остров Гуам до средата на този месец. Планът ще бъде представен на държавния ръководител Ким Чен-ун, който ще вземе решение дали да го приложи, пише БТА.

Корейската централна телеграфна агенция съобщи в сряда, че в Пхенян се е състоял мащабен митинг в подкрепа на правителството. Северна Корея и преди е мобилизирала огромно количество хора, за да покаже решимостта си, когато се изостря напрежението.

През август 2015 г. един милион севернокорейци предложиха да се запишат в армията, когато се взриви мина в демилитаризираната зона между двете Кореи и напрежението се изостри допълнително.
Северна Корея предупреди чуждестранните дипломати да напуснат Пхенян през 2013 г., когато замрази работата по съвместен междукорейски промишлен парк и заплаши с ракетни удари американски тихоокеански бази, по-конкретно Гуам и Хавай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
90% ОТ ПЪЛНОЛЕТНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ , Е ГОТОВО ДА СЕ ЗАПИШЕ В АРМИЯТА , ЗАЩОТО ПРЕДПОЧИТА ДА ЯДЕ ВОЙНИШКАТА ЧОРБА , А НЕ ДА ПАСАТ ТРЕВА И ДА УМИРА ОТ ГЛАД!
170
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
90% ОТ ПЪЛНОЛЕТНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ Е ГОТОВО ДА СЕ ЗАПИШЕ В АРМИЯТА , ЗАЩОТО ПРЕДПОЧИТАТ ДА УМРАТ ОТКОЛКОТО СА ЖИВЕЯТ БЕДНИ КАТ ПЛЪХОВЕ :)
169
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
90% ОТ СЕВЕРНОКОРЕЙЦИТЕ СА С 5 СМ ПО-НИСКИ ОТ ТЕЗИ В ЮЖНА КОРЕЯ!! ДЪЛЖИ СЕ НА СИСТЕМНО НЕДОХРАНВАМЕ!!1БРУТНИЯ ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ Е 40 МИЛИАРДА НО ТОЙ НЕДОСТИГА ДО ГРАЖДАНИТЕ КОИТО СА НА ФИКСИРАНИ ЗАПЛАТИ И СРЕДНАТА ИМ ЗАПЛАТА Е 40 ДОЛАРА МЕСЕЧНО НО И ТОВА СИГУРНО Е ПРЕУВЕЛИЧЕНО ТЪЙ КАТО Е ОБЯВЕНО ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ!С 40$ МЕСЕЧНО ЖИВЕЯТ ПРИВИЛЕГИРОВАНИТЕ ТАМ :D
168
2
 
0
 
! Отговори
Поле преди 6 години
Страна със зомбита.Нищо няма да стане толко се писа са Иран,за Турция и Крим се някой трябва да печели ...
167
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не са краварският фащ няма да имате емоции и ще вие голяма скука.
166
7
 
8
 
! Отговори
ГОУМ ГОВАДИ КИМ ! преди 6 години
СЕВ.КОРЕЙСКОТО ПРАСЕ , АКО НЕ НАПАДНЕ САЩ....ШЕ СТАНЕ ЗА РЕЗИЛ...ХА,ХА,ХААААААА
165
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Империята на злото сащ, този път са си поставили за цел да унищожат света.Но този път може да си строшат главите.
164
15
 
8
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Ясно като бял ден ! Ким-чо иска обединение с батковците от юга и си вдига акцийте при преговорите ! Само наще родоотстъпници - русофили ...червени кратуни чугунени войни искат ! Няма война а санкций до дупка ...високотехнол. въоръжение ...ниски цени на петрола и Раша при СССР...Корея обединена....Сибир на Китай ..Курилс.о-ви на Япония. и благоденствие в цивилизованият свят !
163
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БГДа бяха чели руснаците Булгаков, сцената в театъра с Воланд от "Майстора и Маргарита", Сталин го беше чел и разбираше за какво става дума, но руснаците не го разбраха и после след Сталин сами си смъкнаха гащите на запада.
162
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОРКИ ОБЯВИ, ЧЕ ЩЕ ГРЪМНЕ ЯДРЕНАТА ИМ ЦЕНТРАЛА И ЗАВОДА ЗА УРАН АКО ГО НАПАДНАТ И ПОЧНE ДА ГУБИ ;DНАСЕЛЕНИЕТО НА СЕВЕРНА КОРЕЯ ЩЕ СИ ЗАМИНЕ РЕДОМ С ВОЖДА СИ :DНО ПРЕДИ ПОРКИ ДА ЗАЛИЧИ СЕВЕРНА КОРЕЯ Е ОБЕЩАЛ ДА ЗАЛИЧИ ЮЖНА КОРЕЯ :DДАНО САЩ ИЗФАБРИКУВАТ НЯКОЕ ФАЛШИВО НАПАДЕНИЕ ОТ СТРАНА НА СЕВЕРНА КОРЕЯ И ДА СЕ ПОЧВАТ ВЕЧЕ :D
161
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за какво е всичко това, а? Не живеем ли всички на една планета? Технологии, 21 век.... И в същото време диващина все едно сме във времето на Чингиз хан. Тези, които управляват света хора ли са или нещо друго? Как живеят с чувството, че с едно свое решение съзнателно убиват милиони хора. Нормалният човек случайно ако отнеме човешки живот, после съвестта го гризе цял живот. А тези ... Дано има Господ!
160
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашенските дебилорусофили вече станаха фенове и на психопата ким, браво товарищи. Доказахте че сте без мозък. И се къпете, че миришете на комунистически мумии.
159
2
 
13
 
! Отговори
ха ха хаааааа преди 6 години
"Не смятаме САЩ за нещо повече от бучка, която можем да победим и превърнем в желе по всяко време", казаха от Пхенян.
158
6
 
7
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Тези дето сега ги наричате кравари преди 35 години често изпада ха в състояние на божи кавички ако в столицата на могъщата червена държава някой скръб не със зъби.Сега обаче каубоите си правят каквото пожелаят със Света и вина за това имат руснаците които не само съсипана супер държавата създадена от Сталин но и дискредитираха комунизма.Все пак все още има комунисти които пречат на краварите да превърнат света в Див Запад.
157
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците пият боярашник, а Ким ще пие директно от крана на чичо Сам.
156
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварите станаха за резил пред целия свят. Една страна която е под санкции и икономическа изолация повече от 60 години им се подиграва и им се смее в очите, а те се гърчат от безсилие и оранжевият пуяк постоянно си изпуска нервите и бращолеви небивалици какво щели да направят.
155
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските *** да внимават с приказките срещу Тръмп защото може и да не си получат копейките. Да не забравят кой си избра Тръмп.
154
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СК удари добър ритник по мордата на Вашингтон.
153
2
 
27
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
от края на 2-рата световна до сега еврейската лихварска империя на злото е бомбардирала 67 независими държави !!!Света най-сетне е на път да се обедини и да смаже тези гадове !
152
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо в Русия се напиват до смърт с лосион за баня?