Хиляди по улиците на Барселона срещу отцепването на Каталуния

Марио Варгас Льоса на митинга: Обединени сме от пет века!
Обновена: 8 окт 2017 17:07 | 8 окт 2017 16:45, Веселина Йорданова
209
Хиляди по улиците на Барселона срещу отцепването на Каталуния
Снимка: БТА

Над един милион души се участниците в шествието в Барселона против отцепването на Каталуния, съобщиха организаторите, ревизирайки предишните си данни за 950 000 демонстанти, предаде ДПА.

Още по темата
Според общинската полиция в тази първата голяма демонстрация в Барселона срещу отцепването от началото на кризата между сепаратистите и Мадрид са участвали около 350 000 души, посочва Франс прес.

"Каталуния и Испания са обединени от пет века. Нищо и никой не може да ги раздели", заяви пред обществената телевизия Те Уве Е 81-годишният писател, журналист и нобеловият лауреат за литература Марио Варгас Льоса.

Многолюдното шествие, каза той пред журналисти, "е знак, че огромен брой каталунци са срещу независимостта, срещу преврата, подкрепят конституцията, закона и правовата държава".

Никой сепаратистки заговор в Каталуния няма да унищожи испанската демокрация, заяви Варгас Льоса в пламенна реч пред внушителното множество, събрало се днес в Барселона.

"Испанската демокрация е тук, за да остане, и никакво сепаратиско съзаклятие няма да я разруши", каза писателят, след като отдаде почит на Барселона - отворената към света "испанска столица на културата". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: ИспанияКаталуния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
3
 
! Отговори
знае ли се преди 6 години
До СТОП ЕСАко дойдат турците,може и да се отцепят!Ако,обаче,дойдат китайците,ще се отцепи Пазарджик!
146
5
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До СТОП ЕСТова е така :(Дори ако не се лъжа края на 50/60-те Живков вкарва 100 хиляди роми в България.
145
1
 
0
 
! Отговори
СТОП ЕС преди 6 години
До Solar Power Може ли да си напишеш първото име ако не е проблем за теб?
144
1
 
6
 
! Отговори
СТОП ЕС преди 6 години
До Solar Power Да не съм се изразил правилно моите баби и дедовци също са имали много братя и деца исках да напиша след 1945 година даже умишлено се насърчаваше ромският прираст дори с внос" на роми от Турция и Гърция което е тотална глупост!!!!
143
1
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До СТОП ЕСТи си в голяма грешка обаче. Точно преди 1945 българките раждаха и имаха много деца. Дядо ми са 11 деца ! Всичко обаче се променя след комунизма. Като ти вземат нивите и няма кво да папаш няма и деца. Затова през комунизма плана беше 1-2 деца. Това е.Слаба икономика, няма пара за папо. Няма технологии за по голям добив. И какво да ти обяснявам още....
142
1
 
3
 
! Отговори
СТОП ЕС преди 6 години
Ако в бг имаше закон още преди соца малцинствата турци,роми и др. да нямат по-вече от 1-2 деца и ако се насърчаваше раждаемостта при българите сега нямаше да има партии като дпс и други в държавите не трябва да се допуска голяма раждаемост при хора от други етноси и религии от 1945 в Косово албанците започват да създават много деца за разлика от сърбите и ето 2008 тоталното мнозинство в Косово взе независимост както казва един приятел ако една българка прави средно 6 аборта а една ромка ражда 6
141
1
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До АнонименДа народ може да са. Също каквито са шопите, дбруджанците, македонците и сигурно още поне 5 етноса в България. Ти май забравяш,че точно преди падането под османско имахме 3 държави.... А какво би станало ако не бяхме паднали ? Много вероятно езиците на тези 3 места да се раздалечават ....
140
1
 
8
 
! Отговори
СТОП ЕС преди 6 години
Винаги съм се чудел като някой казват ама ако Ес се разпадне свършено е с Европа и най-вече с бг ами ей БГ ги има от над 1300 години и е оцеляла дори под византийско и османско иго а за величието на Англия Германия да сте чували а за Римската империя за френската империя за руската империя след ЕС има живот всяка империя се разпада вечна е само Русия макар и с стандарт не висок колкото на запад тя е империя от векове.
139
3
 
1
 
! Отговори
СТОП ЕС преди 6 години
Вие не разбирате държави изкуствено създадени нямат бъдеще Югославия СССР,Украйна,Испания,Македония нима отричате че в Барселона няма омраза към испанците или в Македония няма етническа и религиозна омраза между македонците" и албанците така е било винаги в историята някой народи са изчезвали и на тяхно място са се появявали други с империите също къде е сега СССР или Османската империя или например монголската 38 000 000 кв.кл. империя няма ги.
138
6
 
1
 
! Отговори
СТОП ЕС преди 6 години
До Solar Power Не Кържали и родопите ще се отцепят до най-много 5-6 години!
137
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТОП ЕС Грузия започна ,,операция по възстановяване на конституционният ред ,,обявена по ТВ и и като начало в гръб бяха убити руски сини каски от грузински сини каски в Цхинвали . Нали няма да се направиш на ,,ритнат в главата ,,и да не помниш това . . В Библията е казано ,,Като те ударят по дясната страна ,обърни лявата ,,, Санким замахваш с десният юмрук и щеш ,не щеш ,обръщаш лявана страна на лицето преди да го цапардосаш . .
136
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5 години макс. Има и предсказание.И за това помага още повече одобрителния тон на "българи" за случващото се в Испания и Крим. Сами си копаем гроба.
135
5
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До СТОП ЕСПрогнозирай сега кога Източна Румелия ще се отцелят. И без това хранят 5:1 северозапада.За какво да дават пари на бедните в Монтана, Враца и наоколо.Точно същото както е в Каталуния. Имат и собствен език "майна ленгуидж".Давай прогнозите. Същото е като тъпите каталунци. Видяха малко лев с туризма и веднага мислят за глупости.
134
4
 
1
 
! Отговори
СТОП ЕС преди 6 години
До Анонимен 146 А и да испанците са лоши хора малко ли държави са ограбвали дълги години а и забравяш ли Франко!?
133
3
 
0
 
! Отговори
СТОП ЕС преди 6 години
До Анонимен Само да ти пиша нещо за сведение че наскоро мой приятел осъди шефа си за стрес и шефа му заплати 55 000 Евро!Една бг ромка краварка ги ритнала крава и държавата осъди шефа който и заплати 65 000 Евро и я остави на работа след като се беше възстановила.А и ас дали съм *** не знам ама много хора заяли се с мен такива като теб вече не са сред нас сега съм приготвил сюрприз на един такъв тарикат :))
132
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТОП ЕСВиж, това че си стигнал до ниво чистач/фабриканстки работник, не прави испанците лоши хора, просот ги прави хора с пари, които плащат на *** като тебе, че да им лижат обувките :)
131
2
 
5
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
До До РУССКИЙ ОККУПАНТПак си неадекватен и невеж ! Кавказ и Татарстан са автономни области създадени от Руската империя. Там не е имало държави завладяни ил влезли в състава на РФ.
130
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТОП ЕСДа си чувал, че не е учтиво да пишеш с Caps Lock-a ? И ако си такъв "прогнозатор", какво ми правиш в форумчета и селски кръчмички - отиди стани политик, опрай я тая работа ...
129
5
 
3
 
! Отговори
СТОП ЕС преди 6 години
До Анонимен 141 ГРЕШИШ ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ КАТАЛУНЦИТЕ СА ПРОТИВ ЦЯЛОСТНА ИСПАНИЯ И ВЯРВАЙ МИ ИСПАНИЯ ЩЕ СТАНЕ ПО-МАЛКА ЗАПОМНИ КАКВО СЪМ ТИ НАПИСАЛ ДНЕС В ДНЕС.БГ 2008 ПРИ ВОЙНАТА МЕЖДУ РУСИЯ И ГРУЗИЯ АС КАЗВАХ НА МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ ЧЕ СЛЕДВАЩАТА ДЪРЖАВА ПОД ПРИЦЕЛ НА РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ УКРАЙНА И ТАКА СТАНА,НИКОЙ НЕ МИ ВЯРВАШЕ,ОТ 2011 ПИСАХ ЧЕ АНГЛИЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС ТОГАВА ВСИЧКИ СЕ СМЕЕХА НО ЕТО НА..
128
3
 
1
 
! Отговори
СТОП ЕС преди 6 години
До ИВАН Бай Иване ако се отделят баските и каталунците,ако се разпадне Белгия,части от Франция това значи че и Ес ще падне кой е предполагал че Англия ще реши да напусне Ес падне ли Ес идват националисти и анти-глобалистите а ако по някакъв начин германският тигър възкръсне от пепелта повярвай ми ние българите ще имаме пак държава този интернационализъм не ми харесва никак генетично е заложено в мен и в много българи на запад българското повярвайте много българи в Ес искат да се върнат в Бг!!!