Хиляди по улиците на Барселона срещу отцепването на Каталуния

Марио Варгас Льоса на митинга: Обединени сме от пет века!
Обновена: 8 окт 2017 17:07 | 8 окт 2017 16:45, Веселина Йорданова
209
Хиляди по улиците на Барселона срещу отцепването на Каталуния
Снимка: БТА

Над един милион души се участниците в шествието в Барселона против отцепването на Каталуния, съобщиха организаторите, ревизирайки предишните си данни за 950 000 демонстанти, предаде ДПА.

Още по темата
Според общинската полиция в тази първата голяма демонстрация в Барселона срещу отцепването от началото на кризата между сепаратистите и Мадрид са участвали около 350 000 души, посочва Франс прес.

"Каталуния и Испания са обединени от пет века. Нищо и никой не може да ги раздели", заяви пред обществената телевизия Те Уве Е 81-годишният писател, журналист и нобеловият лауреат за литература Марио Варгас Льоса.

Многолюдното шествие, каза той пред журналисти, "е знак, че огромен брой каталунци са срещу независимостта, срещу преврата, подкрепят конституцията, закона и правовата държава".

Никой сепаратистки заговор в Каталуния няма да унищожи испанската демокрация, заяви Варгас Льоса в пламенна реч пред внушителното множество, събрало се днес в Барселона.

"Испанската демокрация е тук, за да остане, и никакво сепаратиско съзаклятие няма да я разруши", каза писателят, след като отдаде почит на Барселона - отворената към света "испанска столица на културата". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: ИспанияКаталуния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
15
 
3
 
! Отговори
Борко Борков преди 6 години
Осъзнайте се бе хора.Кви евреи ви се привиждат,2017 година е.Света се променя.Едно време динозаврите са били фактор,вече не са.Римляните и те са управлявали половуин свят и тях ги няма.Еврейти може да са били някви играчи преди много години,но сега играта е друга.Нови играчи има на сцената и на тях изобщо не им пука за религии,динозаври,римляни и т.н.
106
8
 
14
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
До Анонимен 106 България е унитарна държава а не федерация като Испания, Германия, Франция, Италия и ред други в ЕС. Но липсата на акъл не ти позволява това да го знаеш. А референдума в Каталуния е напълно законен защото е приет в каталунският автономен парламент спазвайки се всички законни разпоредби.
105
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 115 България е независима от 681 :))
104
5
 
7
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Обичам Каталунците , обичам Кюрдите, Обичам и Русия, ако не беше тя, нямаше да можем да си искараме независимостта! В 2017 година! Обичам РУСИЯ!
103
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 112Същото, като в нашите етнически райони. Каталония , не е държава и никога не е била. Това е етнически район , забогатял благодарение на Испанската империя.
102
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уродливата политика на глобализма е "разделяй и владей". Целта е да бъде унищожена националната държава с нейните атрибути, да се настройват едни региони и етноси срещу други. Не са нужни граници, национална култура, история и памет. Така всеки е слаб и лесно ще падне под меча на световния наднационален ненаситен капитал.
101
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сепаратисти от години оказват натиск върху испаноговорящото население на Каталуния - отиваш да попълниш формуляр за някаква процедура и се оказва, че "в момента нямаме формуляр на испански, а само на каталунски", говориш с полицай и като не му отговаряш на каталунски започват проблемите. Децата на испаноговорящите бяха принудени да учат на каталунски, макар да не владеят езика. Всичко там беше постоянен натиск за "каталунизиране" на населението. Сега се надявам това да се промени.
100
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е важно , како приказват платените сепаратисти тук , а че Испания не позволи да е разцепят държавата .Такива скоро, ще има и у нас ...Да ни обясняват за Кърджали и Бургас, как искат да гласуват. Само бой за такива. Браво на Испания и на Краля .
99
3
 
4
 
! Отговори
Пикльо преди 6 години
До АнонименПо-малко от половината имащи право на глас и то при факта, че отцепниците сами броеха бюлентините.
98
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо като Брекзит, първо ще гласуват да се отделят, после горчиво ще съжаляват, като почнат да усещат последствията. Що разумът винаги ни говори, когато вече е късно?
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е важно колко са излезли на улиците, важно е колко са ги "преброили" сорошшшките медии.
96
4
 
3
 
! Отговори
Бос преди 6 години
До АнонименДа. Някой е много бос. На каталунците проблемът в Испания им започва преди 300години, доста преди Франко. Когато са се радвали на широка автономия. Тогава са влезли в заговор с Англия, Холандия и Австрийската империя да свалят Филип Пети и разграбят Испания. За тази измяна са си платили, след като Англия ги е заразяла и оставила сами срещу Филип Пети.
95
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТЩото референдума е незаконен и щото както вече се видя, в него е представено единствено мнението на отцепниците. Как мислиш, че би действало българското правителство ако Мизия реши да си направи референдум за отделяне на България?
94
2
 
11
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Щом като "мнозинството" от каталунците са против независимостта от Испания, защо в Мадрид панически се опитваха да възпрепятстват референдума ?
93
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Две от най-големите испански банки вече изнесоха седалището си от Барселона, "Сеат" се готви да ги последва. Каталунците трябва да се готвят да страдат материално от безумията, които сътвориха.
92
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т. е. в референдума са отчетени гласовете единствено на сепаратистите, защото се оказва, че една огромна част от населението на Каталуния иска да остане в състава на Испания, само че гласа им не е бил чут. Живял съм в Барселона няколко години - няма по-проклето нещо на тоя свят от каталунски националист.
91
2
 
7
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До ПенчоЕстествено че не всички евреи са злобни и алчни,повечето са нормални хора,само че много хитри,може би най-хитрите на света.Обаче тия евреи,от които зависят нещата в Света идеално се вписват в образа на абсолютното Зло-делата им го доказват!За тях останалите хора са само материал,който може да бъде използван или изхвърлен според собствените им нужди.Те даже вече не се имат за Богоизбрани,а за Богове!Не ни остава нищо друго,освен да се надяваме,че собствения им Бог ще ги накаже за това...
90
2
 
1
 
! Отговори
до 77 преди 6 години
До Анонимен,босият си ти,замълчи си,само се излагаш
89
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до началото на 18 век е било Аргоно-каталунско княжество под юрисдикцията на Мадрид после мисля Филипе V ги присъединява на 100 %, така че тия глупости за каталунски народ са смешно, още повече че и така нареченото Аргон-каталунско княжество е следствие на срадяването на два графски рода от Каталуния и Аргон
88
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенчо е тъб!