Хиляди по улиците на Барселона срещу отцепването на Каталуния

Марио Варгас Льоса на митинга: Обединени сме от пет века!
Обновена: 8 окт 2017 17:07 | 8 окт 2017 16:45, Веселина Йорданова
209
Хиляди по улиците на Барселона срещу отцепването на Каталуния
Снимка: БТА

Над един милион души се участниците в шествието в Барселона против отцепването на Каталуния, съобщиха организаторите, ревизирайки предишните си данни за 950 000 демонстанти, предаде ДПА.

Още по темата
Според общинската полиция в тази първата голяма демонстрация в Барселона срещу отцепването от началото на кризата между сепаратистите и Мадрид са участвали около 350 000 души, посочва Франс прес.

"Каталуния и Испания са обединени от пет века. Нищо и никой не може да ги раздели", заяви пред обществената телевизия Те Уве Е 81-годишният писател, журналист и нобеловият лауреат за литература Марио Варгас Льоса.

Многолюдното шествие, каза той пред журналисти, "е знак, че огромен брой каталунци са срещу независимостта, срещу преврата, подкрепят конституцията, закона и правовата държава".

Никой сепаратистки заговор в Каталуния няма да унищожи испанската демокрация, заяви Варгас Льоса в пламенна реч пред внушителното множество, събрало се днес в Барселона.

"Испанската демокрация е тук, за да остане, и никакво сепаратиско съзаклятие няма да я разруши", каза писателят, след като отдаде почит на Барселона - отворената към света "испанска столица на културата". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: ИспанияКаталуния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Eстествено, че много хора са за Испания. Тия от референдума за отцепване са под половината, та дори и да бяха отгоре, пак няма да има такъв филм, баш в Испания. Тия каталунците са големи фантазьори и се хващат на източни провокатори да им мътят главите.
126
2
 
0
 
! Отговори
ИВАН преди 6 години
До СТОП ЕССигурно имаш твоята гледна точка,но хиляди българи си изкарват прехраната в Испания и са се установили там е ,а каталунците по-добри ли са!?
125
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето видя се и истината, за пореден път Сорос се опита да разруши една държава но номера тука не минава, испанците не са глупави араби българи или украинци
124
6
 
6
 
! Отговори
СТОП ЕС преди 6 години
Испанците не са добри хора аз съм работник там и ви казвам че са лоши хора държат те по-вече от 8 часа на работа обиждат масово и те мачкат психически.
123
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кюрда колко мангизи получи от Златев за да ръси тези глупости?
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 130Мдаммммммм, славните осетинци, най-старите грузинци!.......
121
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Марио Варгас Льоса е роден в Перу. Каква точно връзка има с каталунците?
120
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен-131* И в Чечня пак евреите ,пак ,затова и командиритена терористите от Чечня -Аслан Масхадов и Доку Омаров като руснаците им разбиха паравоенните формирования същите масхадовци и омаровци се изпокриха в ционистка Ингилизия-Великобритания ,а лицемерния ционистки запад ревеше с крокодилски сълзи за това Русия да спряла да избиива ислиямските терористи и да дадяла независимост и свобода на Чечня,Това е истината,затова пробвай с други примери -Този с Чечня не става.
119
8
 
12
 
! Отговори
Интересно преди 6 години
Доста автобуси са дошли от извън каталуния. Голям цирк ще стане.
118
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 130 - я коментирай и това :"Първата чеченска война представлява военен конфликт между Руската федерация и Чеченската република Ичкерия от декември 1994 до август 1996 г. Конфликтът се води в Чечня и няколко населени пункта в съседни региони на Северен Кавказ с цел да се удържи Чечня в състава на Руската федерация."Тъка вече говорим за ДЪРЖАВА във федереция - Чечения. Пак ли еврей има ?
117
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 130 - За Израел говориш , а това как ще го коментираш : "Руско-грузинската война, Войната в Южна Осетия или Кавказки конфликт през 2008 година е военен конфликт между Грузия от една страна и Русия, заедно със сепаратисти от Южна Осетия и Абхазия - от друга."Южна Осетия е част от Грузия / ако не ьнаеш/ там еврей няма.???
116
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИЗРАЕЛ И СВЕТОВНИЯ ЦИОНИЗЪМ ОРГАНИЗИРАХА И ПОДКРЕПИХА РЕФЕРЕНДУМА ЗА ОТДЕЛЯНЕ НА КЮРДИТЕ В ИРАК И ЗАТОВА НИ ЕДИН ЗАПАДЕН ПОЛИТИК ,НИ ЕДНА МЕДИЯ НЕ СЕ ОБАДИХА,ЗАЩОТО ЕВРЕИТЕ ИСКАТ ДА ИЗПОЛЗВАТ КЮРДИТЕ СРЕЩУ ШИИТИТЕ В ИРАН,ИРАК ,СИРИЯ И ЛИВАН.СЛЕД РЕФЕРЕНДУМА В ИРАКСИ КЮРДИСТАН СЕ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМА В КАТАЛУНИЯ И ПОНЕЖЕ НЕЗАВИСИМА КАТАЛУНИЯ НЕ ВЛИЗА В ПЛАНОВЕТЕ НА СВЕТОВНИЯ Ж И Д И ВЕДНАГА ТАМ ПОЛИЦЕЙСКИ ТЕРОР И МЕДИЙНА ПОМИЯ СРЕЩУ КАТАЛУНЦИТЕ. ЩОМ МОЖЕ В КОСОВО И КЮРДИТЕ В ИРАК МОЖЕ И ЗА КАТАЛУ
115
6
 
1
 
! Отговори
ппп-09н преди 6 години
Другарите отново, че ги бият.
114
2
 
5
 
! Отговори
Sarag преди 6 години
Samo s demo nema da stane...alchnia ispanski kral da ne se inati, ami da napravi referendum...
113
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми пробутвайте разни милионни демонстрации - направете референдум както си трябва и тогава бройте колко са за независимост, колко не са. Аз откъде да знам колко автобуса сте докарали от Мадрид, да размахват знамена и да заблуждават света, че милиони не искали независимост. Тия номера ги поназнайваме.
112
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руският окупан пиян *** пак ръси глупости си :) Испания била федерация и Каталония била там ХАХАХАХАХХ Бобито приказва лъжи , ама поне има акъл ...Ти и това нямаш :)
111
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАВРЕМЕТО ИСПАНСКИЯ КРАЛ И КРАЛИЦА ИЗГОНВАТ ЕВРЕИТЕ ОТ ПРЕДЕЛИТЕ НАС ИСПАНИЯ ,А ВЕЛИКИЯ ИНКВИЗИТОР ТОМАЗО ТОРКВЕМАДА ЗАПОЧВА ЯКА ГОНКА НА Ч*ФУТИТЕ ОСТАНАЛИ ПО ИСПАНСКИТЕ ЗЕМИ,САМО СЛЕД 2-3 ГОДИНИ СЛЕД КАТО ЮДИТЕ СА ИЗРИТАНИ ОТ ИСПАНИЯ ИСПАНСКАТА ДЪРЖАВА СТАВА НАЙ МОГЪЩАТА В ЕВРОПА И НЕЙНИЯ ФЛОТ ЗАВЛАДЯВА СВЕТА .-ИЗВОДА Е ,ЧЕ ЩОМ ЕВРЮХИТЕ БЪДАТ РАЗГОНЕНИ И НЕЩАТА СЕ ПОЛУЧАВАТ.ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СЕГА СЪЩИТЕ ЕВРЮХИ СА СЕ ВПИЛИ КАТО *** В ИСПАНСКАТА ПОЛИТИКА И ИКОНОМИКА И ЗАТОВА СТАВАТ ТЕЗИ МИЗЕРИИ
110
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Борко Борков не ни се привиждат евреи,просто света се събуди и видя какво зло е ционизма,.Ако не вярваш напиши в търсачката евреи в българската политика и медии след 89 г и ще ти светне кой докара след промените България до това дереже.Ционистите стоят зад всички воини и мизерии по света.Самия велик индустриалец Хенри Форд в книгата си интернационалните евреи казва следното_Ако сега бъдат заловени и вкарани в лудницата и затвора 50-те най влиятени евреи веднага ще спрат войните и грабежите
109
10
 
10
 
! Отговори
До РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
А нещо за референдумите в северно кавказките републик, или тоя в Казан и областа от 1993 година, да кажеш, или не ти изнася
108
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛЕД КАТО ТОЛКОВА МНОПГО (КАТАЛУНЦИ) ИСКАЛИ ДА ОСТАНЕ КАТАЛУНИЯ ЧАСТ ОТ ИСПАНИЯ,ЗАЩО ВЛАСТИТЕ В МАДРИД ИЗПРАТИХА ПОЛИЦИЯ И ЖАНДАРМЕРИЯ ДА ГАЗЯТ ХОРАТА В КАТАЛУНИЯ И ДА КРАДАТ БЮЛЕТИНИТЕ И УРНИТЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМА... КОЛКОТО И ДА СЕ НАПЪВАТ ВЛАСТИТЕ В МАДРИД И ЦИОНИСТИТЕ ГЛОБАЛИСТИ КАТАЛУНИЯ ЩЕ Е НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА И ОНОВА ВЛЕЧУГО СОЛОМОНЧО ПАСИ ПАК ДА ПИСКА ,ЧЕ БИЛО (ЛУДОСТ) НЕЗАВИСИМА КАТАЛУНИЯ И,ЧЕ ЗАД РЕФЕРЕНДУМА СТОЯЛИ ОТ (МОСКВА) ЩОМ МОЖЕ ЗА КОСОВО И ЗА КАТАЛУНИЯ МОЖЕ