Путин отива при Ердоган – заради Ерусалим и Сирия

Двамата ще обсъдят и общи проекти между двете държави
8 дек 2017 22:52,
94
Путин отива при Ердоган – заради Ерусалим и Сирия
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин ще гостува на турския си колега Реджеп Ердоган в Анкара в понеделник.

По време на визитата двамата ще обсъдят двустранните отношения, последните събития от Ерусалим и ситуацията в Сирия.

Още по темата

От пресслужбата на Кремъл съобшиха, Путин и Ердоган ще говорят за хода на реализация на крупни съвместни проекти в областта на енергетиката.

"Ще се състои също обмен на мнения по ключови международни проблеми, включително ситуацията в Близкия изток и уреждането на сирийската криза", допълва пресслужбата.

Двамата президенти са разговаряли вчера и по телефона и са изразили дълбоко безпокойство от решението на САЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел, се казва още в информацията от Кремъл.

И Путин, и Ердоган са заявили, че не може да се допуска изостряне на напрежението в Близкия изток и че трябва да се наблегне на намирането на компромиси.

Двамата президенти се срещнаха на 22 ноември в Сочи в рамките на тристранна среща на върха за Сирия, в която участва и иранският президент Хасан Рохани. Преди това Путин и Еродоган имаха двустранни разговори по време на визита на турския президент в Сочи на 13 ноември, припомня ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...Путин отива при Ердоган заради Ерусалим и Сирия..."???НО след изказванията на Ердоган за "преразпределение на границите на Балканите!Сега ще делят - Кой ще взема Варна и Бургас, кой ще командва Пловдив, Кърджали и Хасково, и т. н.! За Кипър и др. острови ... да не говорим!!!Не ме итересуват нито САЩ, нито РФ или др. - интересуваме само малката, но все-още наша България!
31
29
 
13
 
! Отговори
ХРИСТИЯНИН преди 6 години
САЩ Е ВЕЛИКА СТРАНА ДОПРИНЕСАЛА ЗА ВСИЧКИ ХРИСТИЯНИ ПО СВЕТА ПОБЕДИ СРЕЩУ МЮСЮЛМАНСКИТЕ ВАРВАРИ. И ТО САМО ЗА ДВЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ, КАТО ПОЧНЕМ 2004-та В ИРАК, И КАТО СТИГНЕМ ДО УБИЙСТВАТА НА БИН ЛАДЕН И КАДАФИ. САЩ Е ОСНОВНИЯ ЕЛЕМЕНТ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ХРИСТИЯНСТВТО В НАШИ ДНИ, ДОБРЕ Е ДА СЕ ОСЪЗНАЕМ. ЕРУСАЛИМ Е ЗА ЮДЕИТЕ И ХРИСТИЯНИТЕ ТОЧКА !
30
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредно доказателство, че Америка си прави каквото си иска, добре храни послушното си куче Израел и постепенно осъществява целите си за изсмукване на петрола от Близкия изток. Де факто Тръмп превзе Ерусалим само с един подпис без да се съобразява ни с католици ни с мюслюмани. Арабите са псевдо мюслюмани, фанатици, интриганти и лентяи. Още много има да теглят.
29
19
 
10
 
! Отговори
M26 преди 6 години
Пф САЩ могат да леквидират ердоган като най-обикновен мюсюлмански талибан когато си решат, но още му гледат сеира....
28
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мустакера вече почна да пълни гащите.Усеща, че като си изиграе ролята, която му е предвидена от големите сили ще си ходи при предците.
27
2
 
7
 
! Отговори
Консолидация преди 6 години
на мюсюлманите под егидата на Путин.Затова беше тази най-голяма джамия в Москва в цяла Европа. Всичко е запланувано със съблазни.
26
2
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Йерусалим е важен за целия свят.Сирия е бойно поле.България е последната дупка на кавала - с колониалната си администрация.Разбрахте ли, селяни прости?
25
4
 
15
 
! Отговори
цирк преди 6 години
Тръмп вчера е заявил че няма да пази от "Русия"страни от НАТО който не си плащат!?спомнете си мутренските години който си плащаше го пазеха който не плащаше не!
24
11
 
30
 
! Отговори
факт преди 6 години
Някой трябва да спре САЩ тази страна терорист вече е сериозна заплаха за човечеството.
23
4
 
15
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
Помните ли когато на ученията на НАТО в нашата акватория на Черно Море турските моряци отказаха да отдадат чест на Президента Радев. Е, сега гръцките пилоти са му го върнали на Ердоган, тъпкано. Браво на гърците! Прочетете във македонския "Вечер" - Тензии меу грчките воени пилоти и екипажот на турскиот претседателски авион.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лудите пак са плъзнали...
21
7
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Няма ли нормални хора в тая държава?
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един за друг.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ударят по една Сталичная.
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дупи и *** след като всеки месец се срещат редовно, а Бойко е само на повикване !
17
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма любов. Джуджето през ден припка при османлията.
16
25
 
7
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Ердоган се опита да изиграе всички, а в крайна сметка изигра себе си!Сега Путин ще трябва да ходи да го успокоява и да го увери, че няма да го изостави на лошите чичковци от ЦРУ и Мосад.... е, ако слушка, разбира се!
15
6
 
8
 
! Отговори
Трол преди 6 години
Много го хвалите тоя Хитлер бе, вие от долните редове. Ама и вашето момче еврейче, роднина на Соломон Ротшилд. Та тая врътка с камерите, отровния газ и т.н. мноУ намирисва. Има една версия, че самият Хитлер имал план за преместване на евреите в Палестина още преди съюзниците да вземат същото решение. Затова е създал лагерите като сборен пункт преди транспорта до крайната цел.
14
8
 
17
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Крачун и малчо.Ей така започват големите бели.Когато се събере критична маса ненормалници трабва само една искра.Бай Дончо я драсна
13
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко е тъжно да си българин и нищо да не зависи от теб...