При взрива в Русия загинали петима служители на "Росатом"

Причина за експлозията - възпламеняване на експериментален двигател
Обновена: 10 авг 2019 11:12 | 10 авг 2019 08:33, Анисия Иванова
173
При взрива в Русия загинали петима служители на "Росатом"
Архив: Ройтерс

Петима служители на руската държавна корпорация "Росатом" са загинали и трима са били ранени при експлозията на полигона в Архангелска област в Русия, предаде ТАСС.

Агенцията се позовава на отдела за връзки с обществеността на "Росатом".

Още по темата

"В резултат на произшествието на военния полигон в Архангелска област при тестването на реактивен двигател на течно гориво загинаха петима служители на държавната корпорация "Росатом". Още трима наши колеги са били тежко ранени и имат изгаряния от различна степен. Към настоящия момент всички ранени са в специализирано медицинско заведение, като им се оказва необходимата медицинска помощ", се казва в изявление на "Росатом".

"От името на огромния колектив на "Росатом" изразяваме дълбоките си съболезнования на роднините и близките на загиналите. На семействата им ще бъде оказана помощ и подкрепа. Светлата памет на нашите другари завинаги ще остане в сърцата ни", казаха още от "Росатом".

Причината за експлозията е възпламеняване на експерименталния двигател, съобщиха от министерството на отбраната.

"По стечение на обстоятелствата в момента на възпламеняването служителите на "Росатом" са извършвали проверка на изотопните източници на захранване, разработени за двигателя с течно гориво", обясниха отттам.

До инцидента на военния полигон близо до Северодвинск в Архангелска област се стигна на 8 август. Руското министерство на отбраната първоначално съобщи за двама загинали при инцидента с двигател с течно гориво, без да дава детайли за каква точно разработка става дума. По-късно регионалните власти заявиха, че шестима души са в болница, а руската държавна корпорация "Росатом" заяви, че петима нейни служители са загинали при инцидента и че трима са в болница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиНе може бре Бобчо да караш нова Лада. Лада приключи за Европа безславно. За разлика от Русия тук се държи и на екологията.
121
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Нито самолети правят, нито ядрени неща, нито техника. Всичко е плод на пропаганда. Отворете си очите след 70 год робство"Добре да приемем че си прав. Кой ги прави тези неща вместо тях да идем да се споразумеем директно с него - тамън ще ни излезе още по-евтино. ОБЕЩАВАМ Ще карам нова Лада ако ми я продадеш не за 5000лв а за примерно 2000лв директно от производителя.
120
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Мирише на радиация!"Ще се разчуе със закъснение като Чернобил!"Да приеме че се е взривил ядрен двигател за Буревестник на полигона. Как смяташ каква маса има този реактор? 50-150кг максимално. За сравнение една касета ядрено гориво за Козлодуй е дълга 3,8м тежи над два тона а в реактора колко касети има? За един реактор само урана е 66 тона а другите стотици специални елементи и тежката вода?Размери Размери Размери
119
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нито самолети правят, нито ядрени неща, нито техника. Всичко е плод на пропаганда. Отворете си очите след 70 год робство.
118
2
 
5
 
! Отговори
Мирише на радиация! преди 4 години
Ще се разчуе със закъснение като Чернобил!
117
1
 
4
 
! Отговори
ъ преди 4 години
Летял съм много пъти с Ембраер 190 . Нищо му няма на самолета , даже ми се струва, че е по-тих от 737 .
116
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До cazzo duroВярно Прав си Сбърках фирмата. Канадските Бомбардие продаде на Аеробъс сега наричащите се самолети А220. Те са директен конкурент на Бразилците
115
2
 
5
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Боби...БобииииииДа ,руснаците ще успеят, ама към 3064 -а година....ако им спрат водката де.." На гол корем -чифте пищови...."
114
1
 
5
 
! Отговори
ъ преди 4 години
До БобиНикога не е продавала Бразилия част от производството си на Аербъс, не са ти верни "спомените". А руснаците ще станат пак производители на пътнически самолети точно на Уткин ден. Технологично са 50 г. назад и 10 г. в ляво.
113
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До АнонименРуснаците нямат елементна база. Какви ще са тези радари ако им сложат руски процесори Байкал ?....гола вода.Не е тайна за никой който се интересува че Байкал е реално Интел от преди няколко години. Интел си продаде старите производствени линии и РФ ги купи "Под масата"
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 99По-скоро прави зима насред лятов Москва и околностите,за да пречи на с о р о с к и т е протести.
111
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До cazzo duroЕдна Бразилия произвежда повече самолети от тях и ги продава.Бразилия до колкото си спомням продаде половината си производства на Аеробъс и то това са точно тези по-големите самолети.Споко Санкциите ги бавят но Руснаците упорито вървят към целта си рано или късно ще успеят, както и Китайците.
110
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен еврейски кучета като руснаците не ми трябват, само да замърсяват с радиация всеки месец. Вместо да пускат плаващи чернобили, и всички да умрем, да легнат пред евреите и да си направят харакири. Ние не им трябваме да умират, те могат и сами. Руснак с технология, *** с автомат. Колегите им от сащ, леко по-умните роби, могат да направят същото, да се качат на кораб за Марс с натоварени ядрените ракети, и като кацнат да натиснат копчето.
109
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До cazzo duro"200 бр. Ф-22 и още толкова Ф-35 въведени на въоръжение, с подготвени пилоти, логистика и т.н."Първо останаха 183 Ф-22 след удара на Урагана като само 160 са с обновени системи. А и второто нещо което е по-неприятно за САЩ не мога да достигнат 60% боеготовностС Ф-35 нещата са още по-зле въжделените 80% боеготовност никога не са достигнати. 115 ОСНОВАТЕЛНИ НЕРАЗРЕШЕНИ проблема които могат да доведат до катастофа(като двуседмичния ИЗГУБЕН Японец)СТЕЛТ покритие се напуква ...
108
1
 
6
 
! Отговори
ъ преди 4 години
Ако руснаците можеха да правят самолети щяха да правят и граждански. Да ама не. Приключили са завинаги с този игра. Една Бразилия произвежда повече самолети от тях и ги продава.
107
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците нямат елементна база. Какви ще са тези радари ако им сложат руски процесори Байкал ?....гола вода.
106
0
 
7
 
! Отговори
ъ преди 4 години
Мдааааааааа, според Боби 200 бр. Ф-22 и още толкова Ф-35 въведени на въоръжение, с подготвени пилоти, логистика и т.н. "умират от страх " от едно непроизведено руско желязо 4-то поколение:)) Абе , Боби, ама ти сериозно ли!?
105
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До АнонименБобчо, ти осъзнаваш ли, че ни разкриваш строго секретна информация, грижливо укривана от кремльовските бандюхи.Това е основна теория на радио локацията колега. Секретни са вида на филтрите, честотите, мощност на излъчване, статистическите методи за повишаване на точността и т.н.
104
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"По- принцип тези радари само ъи казват, че там в тази посока има нещо, но няма как да се прицелиш в движеща се цел с такъв радар"докато радарите бяха Аналогови това беше вярно. Сега има още един логически компютърен слой който ползва статически анализ от множество замервания и въз основа на това дава малко или много точни данни. След това се ползват самонасочващи се ракети както с активен радар така и с пасивен ИЧ сензор.
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да метрови са. А не е необходимо антените да са големи. Трябва разстоянието между диполите(пръчките)(излъчвателните елементи) да е еди колко си кратно на работната честота. За това и ФАР радарите действащи в 3 сантиметровия диапазон са на 3 см един елемент от другБобчо, ти осъзнаваш ли, че ни разкриваш строго секретна информация, грижливо укривана от кремльовските бандюхи.