Германия ще забранява със закон найлоновите торбички

Пликчетата за плодове и зеленчуци не попадат в забраната
Обновена: 6 сеп 2019 20:20 | 6 сеп 2019 19:58, Анисия Иванова
11
Германия ще забранява със закон найлоновите торбички
Снимка: Pixabay

Германското министерство на околната среда внесе законопроект за забрана на найлоновите торбички в супермаркетите, предаде ДПА.

Забраната ще засегне торбичките, в които се пълнят стоки в обектите за търговия на дребно, но не се отнася за пликчетата, в които се слагат плодове и зеленчуци.

Ще бъдат забранени и т.нар. торбички от органични пластмаси, които според министърката на околната среда Свеня Шулце не са решение за опазването на околната среда.

По данни на министерството в Германия човек използва по около 20 такива торбички годишно.

През 2016 г. министерството отправи призив към магазините да не дават найлонови торбички безплатно. Това доведе до значително понижаване на употребата им от 68 торбички на човек през 2015 г. до 24 през 2018 г.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Пликчета" :D обувате ли ги на децата?
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите също опитаха да управляват обществото със забрани и нищо не излезе. Така не става евролиберастите, историята го е доказала много пъти.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6ИЗГЛЕЖДА не си живял в София през 50-те и началото на 60-те години на ХХ век.Гражданите нямаха мазета за зеле. Тогава мазетата бяха пълни с въглища и дърва. През зимата съм купувал кисело зеле, замразени чушки или домати в хартиен плик. То, друго в плод-зеленчука през зимата нямаше.Модата с бурканите и капачките дойде през 70-те, когато вече имахме парно и свободни мазета.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Не само ще бъде обявена форумна война, но и ще бъде безапелационно спечелена от привържениците на найлоновите торбички. След което всички кротко ще пазаруват с торбички за многократна употреба
6
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЖоЧе кой купува кисело зеле, бе душа???
5
3
 
6
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ЕДНО ВРЕМЕ, по времето на СОЦА, найлоновите торбички още не бяха разпространени. Стоките се опаковаха в т.н. АМБАЛАЖНА хартия. Тя се разпадаше докато стигнеш до дома си, когато в нея опаковат сирене, кисело зеле, месо и др. мокрещи продукти.Та, въпросът ми е, с какво ще бъдат заменени найлоновите торбички?Биоразградимите торбички са скъпи.Хартията се прави от дървесина. Ще сечем дървета ли?
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ето пак, великите българи са против германците да си създават закони, ние най-добре знаем те от какво имат нужда. Но пък, ако нашето правителство реши да направи подобен закон, господи, в анонимния интернет ще си обявим гражданска война.
3
2
 
6
 
! Отговори
Мъркел преди 4 години
А кога ще забранят на немците да дишат, за да има достатъчно въздух за мигрантите.
2
2
 
9
 
! Отговори
българин преди 4 години
Германия. 1 во да забрани със закон миграцията на мигранти на своя територия! Че в близките години.Може да я няма вече! Торбичките найлонови.Ще са и най малкият проблем в бъдеще!-:)))
1
7
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Уж забрана , ама не съвсем.Нищо не разбрах какво са забранили. А вие ?