Сирийски войски настъпват, за да отблъснат турската агресия

Дамаск води преговори с полуавтономните кюрдски власти
Обновена: 13 окт 2019 22:23 | 13 окт 2019 21:02, Анисия Иванова
273
Сирийски войски настъпват, за да отблъснат турската агресия
Снимка: БТА

Сирийската армия се придвижва към северна Сирия, за да отблъсне агресията на Турция, която преди пет дни започна настъпление срещу кюрдските сили, предаде Франс прес, като се позова на сирийската агенция Сана.

Сирийската армия е навлязла в северния сирийски град Манбидж, за да установи контрол над него, предаде ТАСС, като се позова на сирийска телевизия.

Още по темата

Сана не съобщи подробности за мобилизацията на сирийската армия, която в миналото се е разполагала в някои сектори, контролирани от кюрди, за да не допусне турско настъпление.

Кюрдски представител, пожелал анонимност, заяви, че се водят преговори между полуавтономните кюрдски власти и сирийското правителство, отбелязва АФП.

Асошиейтед прес цитира кюрдски представител, който заявил, че е постигнато споразумение с помощта на Русия сирийски правителствени сили да се разположат в някои гранични градове, контролирани от кюрдите, от които се изтеглят американските военни.

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че сделката се отнася за градовете Кобане и Манбидж, в които се разположиха американски войски след изгонването на бойците на Ислямска държава през 2015 г., добавя АП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердо за пореден път се оплете като пиле у кълчища.
6
2
 
10
 
! Отговори
TSK преди 4 години
Всичко живо пред прахосмукачка та
5
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Центърът на град Тел Абаяд е прочистен от терористите от Отрядите за народна самоотбрана (ОНС) в неделя в хода на продължаващата военна операция на Турция, предава Anadolu Agency.Поддържаната от Турция Сирийска национална армия (СНА), известна още като Сирийска свободна армия (ССА) е поела контрола над района.Тел Абаяд е вторият градски център след Рас ал Айн, който бе взет под контрол в рамките на деня.Досега от терористи от ОНС са освободени общо два градски центъра, един град и 56 села.
4
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя една сирийска армия
3
11
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много добре! Присъствието на Турция в Северна Сирия е инвазия в чужда земя. Никой не ги е канил там.
2
11
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кюрдите ще се споразумеят с Асад. А Ердо ще остане с пръст в уста.
1
9
 
40
 
! Отговори
шматка преди 4 години
А след тях вървят руснацитеЕрдоооо пак улязи у ряката бе