Президентът на Бразилия: Грета Тунберг е хлапачка

В отговор 16-годишната активистка отново промени описанието си в Twitter
Обновена: 10 дек 2019 22:21 | 10 дек 2019 21:56, Нели Христова
93
Президентът на Бразилия: Грета Тунберг е хлапачка
Снимка: Reuters

Крайнодесният президент на Бразилия Жаир Болсонаро нарече "хлапачка" младата шведска активистка Грета Тунберг, която в неделя осъди убийството на двама туземци в Амазония, предаде Франс прес.

"Грета каза, че туземците са умрели, защото защитавали Амазония. Впечатляващо е да се види каква значимост придават медиите на хлапачка като нея", каза Болсонаро.

В отговор 16-годишната Грета Тунберг актуализира описанието на профила си в Туитър с думата "pirralha" (хлапачка) - португалската дума, която използва Болсонаро.

В неделя Тунберг осъди в социалните мрежи убийството на двама индианци от племето Гуажажара, които бяха застреляни в североизточния щат Мараняо.

"Туземните народи са буквално избивани докато се опитват да се борят срещу незаконното обезлесяване. Срамота е, че светът мълчи за тези неща", написа Тунберг в Туитър.

Болсонаро заяви днес, че всеки смъртен случай е нещо обезпокоително и увери, че правителството му е против незаконното обезлесяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ГРЕТА Е КРАЙНО НЕЗАДОВОЛЕНА!!САМО ДА Я НАБАРА НЯКОЙ КАТО ПОРНО АКТЬОРА КРИС СТРОУКС И ЗА НУЛА ВРЕМЕ ЩЕ СЕ УХИЛИ ОТ УХО ДО УХО И ЩЕ СИ ВЪРВИ ВСЕ УХИЛЕНА!
61
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 59"няма основание за паника"Толкова много сериозни учени, изследвания и документи говорят, че не само има, ами положението е близо до катастрофално, та добре че си ти - русофобския и невеж *** от турския сайт днес бг - да обявиш на света, че всъщност няма! Щом ти си казала, вече ще знаем. И всички трябва да се съобразяват с мнението ти, вкл и Грета, налиЧовечеството ще загине не заради климата, а заради собствената си тъ пота
60
9
 
2
 
! Отговори
Гаманов преди 4 години
Много ми се иска да остана насаме с нея...в някой 5 звезден хотел с топъл минерален басейн,сауна и разкошен ресторант....
59
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдаааа, много е лесно да говориш докато се прибираш вечер в луксозната си отоплена къща или обикаляш света с яхта. Защото не иде в Африка или в Бангладеш и да поживее малко с местните, вместо да говори? То ако ставаше с приказки...А и ако беше ходила малко повече на училище, щеше да знае, че Земята минава през определени цикли и това няма нищо общо с човешката дейност. И преди е имало глобални затопляния и ледникови периоди, пък на светът още си съществува!
58
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давай, Грета! Добре, че още има хора като теб. Ти си надежда за човечеството!Не обръщай внимание на престъпниците, ид иотите и лузърите. За тях плюенето е терапия
57
5
 
13
 
! Отговори
До 59 преди 4 години
"проблемите с климата са наистина сериозни" - в смисъл, кое е сериозното? Жалко е че хората се поддават на такива внушения, глобалното затопляне е религия, не наука - не може да твърдиш, че ни чака климатичен апокалипсис и то в рамките 10-20 години, това е глупост, нищо общо със здравия разум. Климата се е променя непресттанно, няма основание за паника, всъщност щеше да е в много пъти по-страшно за живота на Земята, ако имаше глобално застудяване, тогава щеше да има масови измирания.
56
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Личи, че е хлапачка! И то не защото е на 16, а защото си мисли, че световните проблеми могат да се решат "по детски", с викане и тропане с крачета. Да, проблемите с климата са наистина сериозни, но ако ставаше само с гневни речи и викове... откога да сме ги решили! Нищо, ще порасне и ще си даде сметка, че нещата са доста по-сложни отколкото си ги представя.
55
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много радват хора като Болсонаро, Тръмп и Орбан, които мачкат либерасто-комунистите.
54
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста снизходително е пропуснал "нагла". Какъв пример дава на останалите ученици? Зарязвайте училище и недоучили започвайте да решавата световните проблеми. Нищо, че хабер и понятие си нямата за елементарни неща. Важно е да сте нагли и гласовити. Разума е за маймуните, не за хората.
53
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чудно ми е защо у толкова хора извира такава силна злоба към това момиче? с какво ги е ощетила толкова.
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изгарянето на фосилни горива е полезно за природата. В момента "учените" не го проумяват, но ако се замислите, ще установите, че природата сама не може да рециклира добре биомасата. Натрупват се необратимо големи количества органична маса. Ние помагаме като ги връщаме обратно в циркулация. Който не знае как се наричат бактериите хранещи се с основни химични елементи моля да не коментира!
51
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много меко описание от Болсонаро!
50
4
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДА СЕ НАЛОЖАТ САНКЦИИ НА ВСИЧКИ ПРЕДПРИЯТИЯ КОИТО СА НА НЕФТ, ГАЗ И ВЪГЛИЩА КАКТО И НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ В КОИТО НАСЕЛЕНИЕТО МАСОВО ИЗПОЛЗВА НЕФТ, ГАЗ И ВЪГЛИЩА ЗА БИТОВИ НУЖДИ
49
1
 
11
 
! Отговори
NB преди 4 години
Само да докладвам, в статията има печатна грешка:"младата шведска активистка" да се чете "младата шведска актриса"
48
4
 
24
 
! Отговори
men преди 4 години
грети остави обезлесяването за момент на страна. я разкажи сега за фотьойлчетата у вас за по 10 хиляди евро парчето върху които ти се снимаш с *** си. те феъртрейд ли са? сама ли отгледа дървесината за тях? кожата? какви беяха условията за работа на индийците произвели текстила? де отиде боядисаната вода и т.н.? значи моите деца да седят гладни и боси да спасят планетата а ти ще се къпеш в лукс и ще ми джиткаш насам натам с холивудски звезди. кажи и как се прехранваш сега като обикаляш целия свят и ръсиш от безценния си мозък от който нямаш много в наличност. ей тва е щедрост. да нямаш и па
47
4
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Въобще не трябва да и се дава гласност на тази НЕ хлапачка ами чиста ***! Човечеството се е спрявало с толкова по големи проблеми ,че с този ли няма да се справим. Можем да си позволим да изчерпаня на 100% запасите от петрол и въглища на земята и това няма да предизвика никаква катастрофа.Има време да си изчистим планетата.Със сигурност след 50 г ще има иновации които ще чистят въздуха там където има нужда. Няма смисъл да се занимаваме с глупости от сега!
46
1
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ГРЕТА ПРАВИ РЕКЛАМА НА ТЕСЛА ПЛАШЕЙКИ, ЧЕ ЩЕ СЕ НАЛАГАТ САНКЦИИ НА ДРУГИТЕ КОЛИ КОИТО НЕ СА НА ЕЛЕКТРИЧЕСТВО!И АЗ ДА ИМАМ КОМПАНИЯ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ И АЗ БИХ НАЕЛ ГРЕТА ДА ЛАЕ ПО НЕФТА, ГАЗА И ВЪГЛИЩАТА!
45
1
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
СЛЪНЦЕТО Е СЪСТАВЕНО ОСНОВНО ОТ ВОДОРОД!ПИШЕ, ЧЕ МАТЕРИЯТА ВЪВ ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА Е 75% ВОДОРОД!!!НАЧИ ВОДОРОДА Е ГЛАВЕН ИЗТОЧНИК НА ЕНЕРГИЯ!АКО АЗ СЪМ СОБСТВЕНИК НА ПРАВАТА ЗА ВОДОРОДНИЯ ДВИГАТЕЛ И ПОДОБНИ ВОДОРОДНИ ТЕХНОЛОГИИ ЩЕ НАЗНАЧА НЕ ЕДНА А 5 ГРЕТИ!НЯКОЙ ДЪРПА КОНЦИТЕ НА ГРЕТА И ОПРЕДЕЛЕНО Е МНОГО ВЛИЯТЕЛЕН ИЛИ БОГАТ ИЛИ И ДВЕТЕ !ГРЕТА ЯСНО ЗАЯВИ, ЧЕ ЦЕЛТА И Е ЧОВЕЧЕСТВОТО ДА ПРЕУСТАНОВИ УПОТРЕБАТА НА ГАЗ, НЕФТ И ВЪГЛИЩА!
44
5
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА НА БРАЗИЛИЯ Е БАЗИРАНА НА НЕФТ, ГАЗ И ВЪГЛИЩА!!! А ГРЕТА ИСКА ЦЯЛАТА ТАЗИ ИНФРАСТРУКТУРА ДА БЪДЕ ПОДМЕНЕНА :D Е НЯМА КАК КОМУНИСТИЧЕСКА БРАЗИЛИЯ ДА ПОДКРЕПЯ ГРЕТА!КОМУНИСТИЧЕСКА БРАЗИЛИЯ СИ МАХНА ПРЕЗИДЕНТА И ТУРИ СЛУЖЕБЕН БЕЗ ДОРИ ДА ПРОВЕДЕ ИЗБОРИ ТЪЙ, ЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКА БРАЗИЛИЯ ЯВНО И ОТКРИТО ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВА ЗА КЛИМАТА!КОМУНИСТИЧЕСКА БРАЗИЛИЯ СЕ СТРАХУВА ОТ САНКЦИИ, ЗАЩОТО ТЯ Е ЗАМЪРСИТЕЛ!
43
1
 
7
 
! Отговори
Арети преди 4 години
Повечето медий са собственост на шепа мега корпорации, което улеснява елита да наложи конкретно послание!!! Всъщност това е докаэателството эа мощта на средствата эа масова информация в днешния свят!!! Които са в състояние да съэдават масови движения от нищото!!! А эа това, че има толкова болести, миэерия и бедстващи хора няма такива движения - това е табу, Джорд Сорос не би го спонсорирал!!!